Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Kasya 19:58, 27 lip 2023

April napisał(a)

No właśnie gatunek. On najlepiej sobie radzi.
Właśnie kolejna róża historyczna mi padła. Nie doczekała deszczu.
Więc klon palmowy jak znalazł
Widać z tyłu pustą pergolę

Klon będzie pasować

Dobra decyzja z klonem, tez uwazam ze te są najtrwalsze
LIDKA 22:49, 27 lip 2023

Jak mam rozpoznać która roślina jest czystym gatunkiem?

April nie widać suszy po fotach.
Misowa fantastyczna.

Szkoda że tak mało deszczu masz.
TAR 23:33, 27 lip 2023

Wiecie ze u mnie juz sie klony przebarwiaja jesiennie. Do bani, ja chce jeszcze lato. Lubie klony odmianowe ale niektore sa dosc wrazliwe. Te podstawowe po prostu klony palmowe sa bardziej wytrzymałe.
Magleska 07:41, 28 lip 2023

Jola wzdycham ,jak pięknie -na fotkach suszy nie widać
już niedługo zobaczę na żywo tyle pięknych ogrodów-tak się cieszę bardzo ,a zarazem czuję jak przed pierwszą randką ...

i nie szalej z tymi chwastami-jak się jest pierwszy raz w czyimś ogrodzie ,to chwastów się nie widzi zupełnie -jedynie właściciel je widzi

....pamiętam jak ja na pierwsze spotkanie z grupą krakowską pucowałam ogród ....teraz już nie mam tak wycacane -wiecznie coś chwastami zarasta ,ale już po prostu odpuściłam -nie da się mieć zawsze i w każdym miejscu wyplewione

Monia81 07:51, 28 lip 2023

Dobrze Madzia prawisz nami się proszę nie przejmować, bo my chwastów nie widzimy a radość mamy ogromną, że się spotkamy

Kasya 07:53, 28 lip 2023

LIDKA napisał(a)

Misowa fantastyczna.

Jak nie ma odmiany to jest gatunek
Zwykle zielone listki i galazki bez kolorow charakterystycznych dla niektorych odmian
April 10:54, 28 lip 2023

Kasya napisał(a)

Dobra decyzja z klonem, tez uwazam ze te są najtrwalsze

Już takiego jednego mam i jestem bardzo z niego zadowolona. Przeżył nawet przesadzanie
April 10:56, 28 lip 2023

LIDKA napisał(a)

Misowa fantastyczna.

Gatunek, jak nie ma nazwy odmiany. Zwykle większy i silniejszy od odmianowych.
Deszczyk siąpi. Teraz, jak ja się mam ogarnąć bo będę goście. No nie nawodni a w pracy przeszkadza.

Misowa to moja ulubiona obecnie Dzięki Lidka.
April 10:57, 28 lip 2023

TAR napisał(a)
Wiecie ze u mnie juz sie klony przebarwiaja jesiennie. Do bani, ja chce jeszcze lato. Lubie klony odmianowe ale niektore sa dosc wrazliwe. Te podstawowe po prostu klony palmowe sa bardziej wytrzymałe.

Nie żartuj, już się przebarwiają? no skandal, a gdzie lato jeszcze...
April 11:05, 28 lip 2023

Magleska napisał(a)
Jola wzdycham ,jak pięknie -na fotkach suszy nie widać
już niedługo zobaczę na żywo tyle pięknych ogrodów-tak się cieszę bardzo ,a zarazem czuję jak przed pierwszą randką ...

i nie szalej z tymi chwastami-jak się jest pierwszy raz w czyimś ogrodzie ,to chwastów się nie widzi zupełnie -jedynie właściciel je widzi

....pamiętam jak ja na pierwsze spotkanie z grupą krakowską pucowałam ogród ....teraz już nie mam tak wycacane -wiecznie coś chwastami zarasta ,ale już po prostu odpuściłam -nie da się mieć zawsze i w każdym miejscu wyplewione

Magia fotografii
Nie no, i tak musiałam wypielić żeby wysypać korę. Kawałek, bo tyły rabaty jeszcze w trakcie przeróbek/tworzenia. Pół kompostownika już zapełniłam tym co trzeba było wyciąć. Ze sto naparstnic poszło na kompost. Stworzyła się nowa rabata do obsadzenia ale nie mam czym. Pomożecie wymyślać
Ja mam sporo rabat do przerobienia, takich z początków forumowych, które teraz po prostu nie pasują do reszty. Never ending story...