Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Alija 21:18, 21 sie 2023

antracyt napisał(a)
No to sobie pooglądałam. Miejsca niby te same, ale każde oko pokazało je inaczej Spotkania zazdroszczę.

Oj, tak, tak, dokładnie to samo chciałam napisać. Dobrze, że zdjęć sporo, to można oglądać i oglądać.
April 08:37, 22 sie 2023

Ago, Kasiu, Iwonko, Jolu, Marysiu i Aniu jeszcze raz Wszystkim Wam dziękuję za odwiedziny i piękne zdjęcia jakie wstawiłyście.
Zdecydowanie poprawił mi się "ogrodowy nastrój". Takie spotkania ładują energię do dalszych działań. Większość roślinnych darów już posadziłam, reszta musi poczekać do weekendu, bo mi się jakieś szaleństwo w pracy porobiło.

Wszystkim odwiedzającym bardzo dziękuję za ciepłe słowa o moim ogrodzie. Może nie jest tak kolorowy i spektakularny jak wiele tu pokazywanych ale jak na moje warunki i tak się cieszę z tego co udało mi się w nim osiągnąć.
Ponieważ w tym sezonie zakończyłam obsadzanie ogrodu, nowych miejsc już nie ma i nie będzie, mam czas na przemyślenia i dopracowywanie istniejących rabat. A wiele z nich wymaga dopieszczenia jak nie gruntownych przeróbek. Mam rabaty jeszcze sprzed forum, na których popełniłam masę błędów. Będą stopniowo poprawiane. Oczywiście już nie w tym sezonie, bo przyznam że czuję się z lekka "przetrenowana".
Teraz może uda mi się wreszcie pozaglądać do Waszych wątków, bo przyznam że ta część życia towarzyskiego mocno ostatnio jest z mojej strony zaniedbywana
Zatem do zobaczenia u Was
Margo2 21:23, 30 sie 2023

Strasznie żałuję, że nie dałam rady przyjechać. Upał mnie wystraszył.
Jestem bardzo ciekawa co wymyślisz, jeśli chodzi o przeróbki.
Podziwiam. Ja popełniłam masę błędów, ale nie mam odwagi zabrać się za naprawę.
Będę Ci kibicowała
Kasya 05:02, 03 wrz 2023

Jak to koniec ? Juz wszystkie rabaty zrobione ?
Niemożliwe…
Po zimie będą nowe pomysły
No strasznie żałuje ze nie byłam ale sierpień u mnie był koszmarny
Kokesz 11:48, 03 wrz 2023

Jola, co to za wysoka trawa przy pniach drzew?

UrsaMaior 11:49, 03 wrz 2023

Pewnie brachytricha.
Kokesz 15:43, 03 wrz 2023

UrsaMaior napisał(a)
Pewnie brachytricha.

Czytam że potrzebuje dużo słońca ale u Joli chyba bardziej półcień...potrzebuję czegoś wyższego do półcienia albo świetlistego cienia. Da rade?
Kasya 15:59, 03 wrz 2023

Kokesz napisał(a)

Czytam że potrzebuje dużo słońca ale u Joli chyba bardziej półcień...potrzebuję czegoś wyższego do półcienia albo świetlistego cienia. Da rade?

Trzcinnik, molinia tez da rade
UrsaMaior 16:03, 03 wrz 2023

Kokesz napisał(a)

Musisz spróbować. U Joli hula, a u mnie bida, mimo, że warunki podobne. Sadzonki z zeszłego roku, więc może potrzebuje czasu, ale póki co wygląda to nędznie.
Kokesz 16:38, 03 wrz 2023

Sąsiad podkrzesał między naszymi ogródkami lilaki na ok 2 metry i teraz widać cały bajzel u niego bo nic tam nie robi, tylko chwasty rosną do pasa tłumaczył się, że chciał moim roślinom wpuścić więcej światła...gdzie ja mam rośliny posadzone typowo do cienia.
Myślałam, że wyjdę z siebie jak to zobaczyłam. Muszę to jakoś zasłonić i żeby się do mnie chwasty nie siały. Od jego strony jest słońce od 12 do ok 17.