Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 07:26, 09 kwi 2024

Magara napisał(a)
Ja tylko się wpisuję, że zaglądam
Komentować obrazków nie będę Ileż można się zachwycać
Bardzo żałuję, że kupiłam działkę nie mając pojęcia, że mnie najdzie na sadzenie czegokolwiek i nie mając pojęcia o sadzeniu czegokolwiek
Czasu jednak nie cofnę

Magarku, ja też kupowałam działkę, żeby mieć las wokół domu. W najbardziej szalonych snach nie wyśniło mi się że będę chciała robić ogród. I teraz przekopuję się przez piasek. Podejrzewam że twoja ziemi jednak lepsza od mazowieckich piasków. Więc dasz radę. Ja dopiero po 40-stce zaczęłam czuć uzależnienie od zielonego
A twoja wiosna jest niesamowita, byłam, widziałam, ośliniłam monitor
April 07:27, 09 kwi 2024

Gosialuk napisał(a)
Dzięki April za podpowiedź w sprawie siewek Brachytrycha. Chyba to one. W każdym razie zostawiam.

Gosia, wyrwać zawsze zdążysz. A poza tym, trawę wyrywa się łatwo. Jak stawia opór to z pewnością brachytricha
Judith 08:17, 09 kwi 2024

April napisał(a)

Zdecydowanie przesada. Jeszcze wiało jak diabli, niemal nie dało się ostrego zdjęcia zrobić. Jutro mam zdalną to może znajdę parę minut na porządne fotki. Ale takiego kwietnia to ja jeszcze w ogrodzie nie miałam

Chcesz powiedzieć, że zachwycam się kiepskimi zdjęciami?
April 09:18, 09 kwi 2024

Judith napisał(a)

Chcesz powiedzieć, że zachwycam się kiepskimi zdjęciami?

Myślę że masz dużą wyobraźnię i pod kiepskimi zdjęciami widzisz całkiem przyjemny ogródek
Makao 09:22, 09 kwi 2024

Ej no. Ogród jest magiczny. I zdjęcia to pokazują. Na żywo jest dużo większy i ma jeszcze sporo miejsca do popisu. A skoro już tak bajkowo wygląda to z pewnością będzie jeszcze lepiej. A zdjęcia będą dalej nas powalać
April 09:40, 09 kwi 2024

niektóre kwiaty ułudki są bardziej niebieskie od innych

Zawilce od Wiktorii. Zaraz będę wiedziała które to.

Klon palmowy Beni Maiko

April 09:43, 09 kwi 2024

Makao napisał(a)
Ej no. Ogród jest magiczny. I zdjęcia to pokazują. Na żywo jest dużo większy i ma jeszcze sporo miejsca do popisu. A skoro już tak bajkowo wygląda to z pewnością będzie jeszcze lepiej. A zdjęcia będą dalej nas powalać

Trudno zrobić szerszy kadr jak drzewa zasłaniają. Przynajmniej ja telefonem tego nie umiem.
Jeszcze nie wszystkie miejsca pokazywałam. Cała rabata wzdłuż podjazdu póki co się nie nadaje. Muszę popracować nad jej atrakcyjnością wiosną. Ona jest późnoletnia i wtedy ją uwielbiam.
Poza tym przydałby się jakiś dobry fotograf u mnie z wizytą
No i masz rację, sporo miejsc jeszcze wymaga dopieszczenia, można tam poszaleć i będę to powolutku robić
Juzia 11:51, 09 kwi 2024

April napisał(a)

Skarbie wstań, kolanka przeziębisz, ziemia jeszcze nie nagrzana

No coś Ty!
Ja u siebie już kolankuję i nawet czasem siadam..... jak sił już mało
Kordina 11:57, 09 kwi 2024

April napisał(a)

Super to ujęcie
Gruszka_na_w... 20:29, 09 kwi 2024

Do kwitnienia epimediów u mnie wciąż daleko. Dopiero niedawno liście im wylazły z ziemi, a wiosnę mam w szczytowej fazie.
Urocze są te leśne światłocienie. W połączeniu z młodymi listkami na drzewach i krzewach wygląda to rewelacyjnie. No i te ułudki! Śliczne są.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies