Danusia z ostatniej wyprawy pokazała ochraniacze foliowe na zamek, ale to na mniejsze okazy; widziałam we Wrocławiu w sklepie budowlanym, takie naprawdę duże, tez na zamki
Dach nad ogrodem byłby super ale to niespełnione marzenie. To ze śnieg zmrożony to nie przeszkadza bo warstwa ochronna jest. Azalie japońskie sa wrażliwsze i jeśli owijac to własnie je, chyba że są w bardzo zacisznym miejscu. Pozdrawiam .
Danusia z ostatniej wyprawy pokazała ochraniacze foliowe na zamek, ale to na mniejsze okazy; widziałam we Wrocławiu w sklepie budowlanym, takie naprawdę duże, tez na zamki
Irenko powiem Ci że na początku owijałam swoje róże agrowłókniną grubą na jakieś 6 mm i to nic nie dawało, przemarzały i tak, a te które teraz sprzedają nie mają nawet milimetra grubości. Szczerze mówiac wątpie żeby to cos dało. Najlepiej jak wrażliwe rośliny rosną osłoniete od mrożnych wiatrów innymi wytrzymałymi roślinami, ale nie zawsze da sie tak zrobic.
to prawda; a ja na wiosnę ruszam, wzorowana twoim ogrodem po rododendrony i azalie ( mam, ale mało); mężowi też się u ciebie podobało; Dlatego, dobrze muszę pomyśleć gdzie sadzić i co w pobliżu nich, aby potem się nie martwić. Jednak cokolwiek się zrobi, to z przyrodą się nie wygra
to prawda; a ja na wiosnę ruszam, wzorowana twoim ogrodem po rododendrony i azalie ( mam, ale mało); mężowi też się u ciebie podobało; Dlatego, dobrze muszę pomyśleć gdzie sadzić i co w pobliżu nich, aby potem się nie martwić. Jednak cokolwiek się zrobi, to z przyrodą się nie wygra
Tak z przyrodą nawet Japończycy sobie nie poradzili to co dopiero my. Gdybys chciała kupic rododendrony wysyłkowo to polecam w internecie Pracownia Ogrodnicza. Mają rośliny od Ciepłuchy i na forum wszyscy ich chwala że są solidną firmą.
Chyba i oni zlekceważyli prawa natury; kupię tam gdzie polecasz, bo to cenna rada. Niestety, bardzo często kupuję przez internet. Trafi się różnie, ale potem w ogrodzie wszystko odżywa
Chyba i oni zlekceważyli prawa natury; kupię tam gdzie polecasz, bo to cenna rada. Niestety, bardzo często kupuję przez internet. Trafi się różnie, ale potem w ogrodzie wszystko odżywa
Wszyscy ich chwalą ja też u nich zamówiłam trochę roslin ale już nie rh bo nie mam gdzie sadzic.
Azalie japońskie sa wrażliwsze i jeśli owijac to własnie je, chyba że są w bardzo zacisznym miejscu.
No, Bożenko, Twoje słowa to najlepszy doping! Poleciałam jak na dopalaczach - już są owinięte, a ja szczęśliwa. Ale to było przeżycie ekstremalne! Jeszcze rąk nie czuję!. Buziaki gorące!
to może trochę się cieszę, że ogród jest cały czas w fazie rozwoju mam w ogrodzie taki trudny zakątek, szpeci resztę, ale nie mogłam tam nic robić, bo tam stoi dom letni. Teraz zaczynamy go wykańczać i pomyślę co tam wsadzić z cieniolubnych. Rośnie tam ponad 100- letni wiąz szypułkowy i wszystko dominuje. Ostatnio rozwaliło się przez niego ogrodzenie. A to i dobrze, bo wpadł nowy pomysł
Azalie japońskie sa wrażliwsze i jeśli owijac to własnie je, chyba że są w bardzo zacisznym miejscu.
No, Bożenko, Twoje słowa to najlepszy doping! Poleciałam jak na dopalaczach - już są owinięte, a ja szczęśliwa. Ale to było przeżycie ekstremalne! Jeszcze rąk nie czuję!. Buziaki gorące!
Dobrze że zabezpieczyłaś ale i tak nie ma pewności jak przetrzymaja jeśli będzie bardzo zimno. No ale moze to coś da.Pozdrawiam serdecznie.