Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 20:39, 16 lut 2012

an_tre napisał(a)
Miło wpada się do ciebie Bożenko, chociaż jest już po przedpołudniowych wizytach gości. Zawsze jest tu gwarno i z poczuciem humoru, człowiek wpada w lepszy nastrój a te gify...rewelka Pij ten wzmocniony miodek od Marysi, pij i szybciutko wracaj do zdrowia

Niwelujemy skutki zimy gifami, no i zrobiło się wesoło, A radośc to zdrowie i już jestem prawie zdrowa. Pozdrawiam Aniu.
popcorn 21:16, 16 lut 2012

Bogdziu jak tam rododendronki pod śniegiem?
Czy Twoje też takie oklapłe i pozwijane listki mają??

pozdrawiam!
Bogdzia 21:22, 16 lut 2012

popcarol napisał(a)
Bogdziu jak tam rododendronki pod śniegiem?
Czy Twoje też takie oklapłe i pozwijane listki mają??

pozdrawiam!

Oklapłe ,listki pozwijane i jeszcze niektóre mrozem poparzone, a dziś też duży mróz, w tej chwili jest -12 stopni.
marzena 21:49, 16 lut 2012

Bożenko, no u mnie 'tylko' - 6 st, śnieg już 'mokry' psu ( jednemu)przyczepia się do futra...
dziwię się, że u Ciebie aż tyle mrozu ... a rh tez maja listki pozwijane ale są teraz nieźle przysypane sniegiem....

a z obiadkami mam tak jak Ty - też mi smakują najbardziej, jak nie gotuję , a robi to ktoś inny ... odkąd 'nie muszę' gotować ( dla małych dzieci np), to czesto nie gotuję... i już !
agniecha973 21:53, 16 lut 2012

Marta - Finka tłumaczyła u siebie, że jak listki w zimie się zwijają to na plus, bo nie tracą wody, a te gatunki, które słabo zwijają automatycznie gorzej zimują.
alinak 22:12, 16 lut 2012

ooo jakie tu pouczające lekcje dajecie . tak ,tak mężczyznę trzeba trzymać krótko , bo jak się rozleniwi , to już nigdy nie pokaże że coś umie w domu zrobić .

Bożenko ,a ty okrywałaś te swoje olbrzymy - chyba nie ?
Madzenka 22:23, 16 lut 2012

Mój mąż codziennie gotuje i jestem przeszczęśliwa. Ale teraz złamał rękę na nartach i kobitki powiem, że nie ma nic gorszego niż przymusowa głodówka
A u mnie tylko -3 stopnie i rododendronki dzisiaj rozwinęły listki, bo je obsypał śnieg na 0,5 m. Odżyły po tych strasznych mrozach.
Mala_Mi 22:42, 16 lut 2012

Marzena2007 napisał(a)
Mój mąż codziennie gotuje i jestem przeszczęśliwa. Ale teraz złamał rękę na nartach i kobitki powiem, że nie ma nic gorszego niż przymusowa głodówka
A u mnie tylko -3 stopnie i rododendronki dzisiaj rozwinęły listki, bo je obsypał śnieg na 0,5 m. Odżyły po tych strasznych mrozach.

Bożenko widzisz jakie te współczesne kobiety są ....... Chłopów wychowują i nie gotują codziennie..... zaliczam siebie d owspółczesnych, ale jeść wolę u tradycyjnych kobiet

Mój umie usmażyć jajecznicę i to robi czesto...potrzeba matką wynalazków...wie gdzie w domu patelnia , masło i jajka ach i czajnik na wodę
Mala_Mi 22:43, 16 lut 2012

Zapomniałam napsiac, że pięknei dzieują za tort z truskawkami....
M. kazał Ci zameldowac, że usunął poprzeczki w każdym karminku .... pomysł był ekstra
Bogdzia 22:43, 16 lut 2012

marzena napisał(a)
Bożenko, no u mnie 'tylko' - 6 st, śnieg już 'mokry' psu ( jednemu)przyczepia się do futra...
dziwię się, że u Ciebie aż tyle mrozu ... a rh tez maja listki pozwijane ale są teraz nieźle przysypane sniegiem....

a z obiadkami mam tak jak Ty - też mi smakują najbardziej, jak nie gotuję , a robi to ktoś inny ... odkąd 'nie muszę' gotować ( dla małych dzieci np), to czesto nie gotuję... i już !

Teraz jak przysypane śniegiem to nic im nie grozi ale u mnie dotąd śniegu nie było a mróz był duży i przypiekło listki. To że się zwijają to tak ma byc ale mam niektóre poparzone mrozem.No nie będę się martwic bo to nic nie da.W tej chwili mam -9 stopni, czyli nieco cieplej.