Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Mala_Mi 00:03, 17 lut 2012

Nie mogłam sobie odmówić tej przyjemności na dobranoc nie zajrzec d oCiebie Teraz dzień zaczynam i kończę od Ciebie Nawet do swego wątku nie zaglądam szybciej niz do Ciebie

U nas podział obowiązku się zrobił tak jak i u Marzeny...wymusiło życie...... na szczęście potrafimy się dogadać i podzielić te obowiązki bez zrzucania na barki jedno drugiemu i bez wstrętów, że to babskie czy męskie....... Zawsze mówię, że najwazniejsze by wszystko działało bez zgrzytów... O porządki się już nie czepiam, bo to jest niereformowalne ze strony mojego M Ale dzięki temu on też się mnie nie czepia, że bałagan w kuchni a ja siedzę na ogrodowisku
Gdybym siedziała z założonymi łapami i nic nie robiła , a on pracował..to byłoby nie w porządku gdby na stole nie stał talerz ciepłej zupy... U nas jest tak, że każdy robi co może.... Mamy wspólne zainteresowania, razem pracujemy...prawie 24 godziny na dobę razem.... Ja odpuszczam sprawy porządkowe, on odpuszcza mój brak zapału do gotowania..... jak się ma chwilę czasu wolną, to już i gotowac sie nie chce. Jak pracujemy i termin goni to potrafimy i 48 godzin non stop...a bywało więcej.... Tak jest przy swoich biznesach...tu nie ma 8 godzin i wolnych niedziel. Tu niczego nie można zaplanować ...... Za to są inne plusy...... Nie narzekam..... Jednak regularne obiadki prz ytym trybie pracy odpadają......
Też jestem przeciwna wykorzystywaniu którejkolwiek ze stron......
Aczkolwiek tyle wolnego to nie miałam od 20 lat co przez ten miesiąc....
Ogrodowisko wciąga, ale jestem może roztrzepana, ale realistką i jak będzie nawał roboty to po prostu się wyłaczę .... i wezmę sie za prace.. bo na ogród też trzeba zarobić
Dobranoc.........
Madzenka 00:33, 17 lut 2012

Aniu tak jak piszesz najważniejsza jest równowaga. Gdy obserwuję związki naszych znajomych to stwierdzam, że stereotypowy podział obowiązków na damskie i męskie chyba się już zdezaktualizował ja też mojemu M odpuszczam porządki, w tym kuchenne po jego gotowaniu On mi odpuszcza gotowanie, bo w przeciwieństwie do mojego M nie ma do tego talentu. Za to mój M uwielbia gdy pracuję jak pszczółka w ogrodzie. I jest nam z tym podziałem dobrze prawie po 20 latach małżeństwa.
Bożenko tak jakoś nas nastroiłaś do tych zwierzeń
Mala_Mi 01:43, 17 lut 2012

A połowice lenie niech się wstydza
Nieważne jaki podział obowiązków, ważne aby ludzie byli ze sobą szczęśliwi.... przynajmniej tyle o ile Ideałów nie ma nigdzie
Martek 01:54, 17 lut 2012

Bogdzia napisał(a)
Mój na emeryturze przyzwyczaił się do zakupów, wcześniej też nie lubił.

Bogdziu do pewnych sklepów to namiawiać nie muszę tam sam chodzi
Ale rzeczy do domu jak spożywka czy chemia w życiu .Pieczywo kupuje rano bo jak wspomniałam mam kawałek do sklepu tak z 8-10 min po lodzie teraz ))
Martek 02:06, 17 lut 2012

Chyba jak Ewy mama zacznę tłuc zastawę )) E nigdy takich rzeczy nie robiłam i nie robię kto mi kupi nowe talerzyki )) Wolę już męża )))))))))
Pracować nie jest fajnie jak się ma bardzo ciężką i słabo płatną pracę ,ale cały czas "wypoczywać"też nie jest komfortowo .Lepiej być bogatą i piękną ))))))))))) Paplam
Mój mąż skończył technikum gastronomiczne ,ale ogranicza się do upieczenia pizzy jeśli go poproszę.
Drogie panie mnie też smakuje wszystko co ktoś inny ugotuje i poda
Ratuję się w ten sposób ,że od czasu do czasu jak mnie już to gotowanie wyprowadza z równowagii idę i kupuję coś w gastronomii
monteverde 02:46, 17 lut 2012

Dobranoc Bogdziu
Bogdzia 07:12, 17 lut 2012

To ja wczoraj poszłam spac bo myślałam że po balu u Ani wszyscy to zrobili a tu jeszcze tyle osób było.Szkoda że mnie nie było.Podsumowania wczorajszych rozmów robic nie będę bo jest oczywiste, a właściwie to coś mi sie przypomniało. Bardzo ,bardzo dawno temu gdy brałam ślub ukazały sie na rynku dwie książki: ,,Żona też człowiek" i parę lat później ,,Mąż też człowiek". Tą pierwszą dostał mój M w prezencie ślubnym ode mnie.Pierwsza z nich była na pewno zwróceniem uwagi na niezbyt komfortową sytuacje żon w tym czasie, druga byc może podyktowana powodzeniem rynkowym tej pierwszej .Na szczęście dziś każdy wie ze żona też człowiek ale i mąż też.

I jednak zrobiłam podsumowanie.
Madzenka 08:25, 17 lut 2012

Mala_Mi 08:40, 17 lut 2012

Witam z rana

W temacie nocnej dyskusji jeszcze wtrącę swoje 3 grosze....jak już mam dość nadmiaru obowiązków to uwielbiam sobie żartować, że jestem ofiarą femininzmu........ gdyby nie one, o wszystko martwił by się mąż, a ja siedziałabym w domciu, ogrodzie , zajmowała się dziećmi, obiadkami..i miała w nosie wszystko.
A tak mam dom, ogród, dzieci, obiadki..a do tego pracę i odpowiedzialność za wiele rzeczy...... i żarty żartami, ale czasami mi się taki układ marzy Teraz kobiety maja 3 etaty...... ot i efekt feminizmu i równouprawnienia...... Głosować możemy, ale na co i na kogo..... wcześniej komuna ,a teraz jest jak jest..... To były moje ostatnie słowa jakiekolwiek powiedziałam na temat polityki na forum.... Jak tylko się zaczyna politykowac, to od razu awantura.
Nas mają ogrody łączyć....

Każda za nas ma trochę inne życie, bo życie każdemu pisze inny scenariusz i najważniejsze jakoś umieć się w tym odnaleźć.

AgnieszkaBK 08:54, 17 lut 2012

Witam z rana i życzę miłego dnia
Tak to jest....stare przysłowie mówi" zgoda buduje, a niezgoda rujnuje...." w małżeństwie najważniejszy jest kompromis i wspólny cel