Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

agniecha973 08:47, 07 mar 2012

Bogdzia napisał(a)

A ja dziś zarzuciłam z powrotem świerkowe gałązki na wrzosy i zahaczyłam o rh, bo ziemia nawet u mnie zamarzła po ostatniej nocy, a słoneczko pali. Bogdziu, gdyby nie to Twoje "trąbienie" to bym tego nie zrobiła. Dzieciakom szałas musiałam rozebrać, hi hi.

Zapowiadają już ocieplenie od czwartku ale jak to będzie zobaczymy . U mnie ziemia jeszcze w tym roku nie rozmarzła nawet na 1 cm i cały zas jest w nocy mróz. Teraz jeat -6 stopni.

U mnie już ziemia była rozmarznięta (w sobotę przecież kopaliśmy), ale już drugą noc tak mrozi, że znowu zamarzła. Dziś o 7.00 było aż -8!!!
Bogdzia 09:00, 07 mar 2012

agniecha973 napisał(a)

A ja dziś zarzuciłam z powrotem świerkowe gałązki na wrzosy i zahaczyłam o rh, bo ziemia nawet u mnie zamarzła po ostatniej nocy, a słoneczko pali. Bogdziu, gdyby nie to Twoje "trąbienie" to bym tego nie zrobiła. Dzieciakom szałas musiałam rozebrać, hi hi.

Zapowiadają już ocieplenie od czwartku ale jak to będzie zobaczymy . U mnie ziemia jeszcze w tym roku nie rozmarzła nawet na 1 cm i cały zas jest w nocy mróz. Teraz jeat -6 stopni.

U mnie już ziemia była rozmarznięta (w sobotę przecież kopaliśmy), ale już drugą noc tak mrozi, że znowu zamarzła. Dziś o 7.00 było aż -8!!!

To bardzo zimno się zrobiło, dobrze że przykryłas. Nic się nie poradzi na pogodę, trzeba cierpliwie czekac . Nie było by problemu z mrozem gdyby nie było tego ostro świecącego słońca. Przy zachmurzonej pogodzie było by cieplej i bezpieczniej dla roślin, ale nic na to nie poradzimy.Zdziwiona jestem że mieliście tak rozmarzniętą ziemię że kopaliście u mnie nawet pomarzyc o kopaniu jeszcze za wczesnie.
agniecha973 09:08, 07 mar 2012

W niektórych miejscach, gdzie jest przewaga cienia jeszcze było czuć skorupkę, ale ogólnie wszystko można było robić. Widać u mnie na zdj. wywożenie ziemi ze skalniaka, kanciki przy tarasie. Już nawet trochę chwastów wyrwałam. Było dobrze, a tu masz ci los mrozisko chwyciło. Ale lepiej teraz niż w maju.
hanka_andrus 09:19, 07 mar 2012

Miłego dnia-pozdrawiam.Moja codzienna lektura przeczytana na dobry humor z rana!
Ewa 09:21, 07 mar 2012

Bogdzia 11:12, 07 mar 2012

agniecha973 napisał(a)
W niektórych miejscach, gdzie jest przewaga cienia jeszcze było czuć skorupkę, ale ogólnie wszystko można było robić. Widać u mnie na zdj. wywożenie ziemi ze skalniaka, kanciki przy tarasie. Już nawet trochę chwastów wyrwałam. Było dobrze, a tu masz ci los mrozisko chwyciło. Ale lepiej teraz niż w maju.

Masz racje lepiej teraz niz w maju, ale tak by sie chciało wiosny juz teraz.Mam w kalendarzu zapisane w 2010r ta noc która dziś będzie było -14 stopni to teraz jest o połowe mniej ale to słońce strasznie mnie wkurza.
Bogdzia 11:13, 07 mar 2012

hanka_andrus napisał(a)
Miłego dnia-pozdrawiam.Moja codzienna lektura przeczytana na dobry humor z rana!

Haniu w dobry humor to ja wpadam jak Cię widzę u mnie ale równiez i u Ciebie. Miłego dnia Haniu.
Bogdzia 11:15, 07 mar 2012

Ewa napisał(a)

Ewo , ja tez się do Ciebie Twój usmiecham i życzę milego dnia.
Pszczelarnia 11:22, 07 mar 2012

To słońce wcale nie jest dobre przy tych mrozach.
abiko 11:22, 07 mar 2012

I ja wpadłam nacieszyć oczy Twoim ogrodem I widzę mieczyki sadzicie..miałam kiedyś w donicy ale mi nie rosły..hmmm