Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

an_tre 22:10, 07 mar 2012

Bogdziu wpadłam się przywitać i udało mi się przeczytać dzisiejsze wasze rozmówki ale jestem zadowolona
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
AgnieszkaBK 22:10, 07 mar 2012

Witaj Bogdziu, trafiłam na rozmowy o ptaszkach.... chętnie poczytam Pozdrawiam
aldonaz 23:58, 07 mar 2012

Już pewnie smacznie śpisz, więc życzę miłych snów. Dzisiaj przywiozłam od mamy stary atlas "Ptaki Polski" Sokołowskiego. Muszę się podszkolić w tym temacie. Pamiętam, jak przeglądałam go często jako dziecko z moją babcią Julią, miłośniczką natury i artystyczną duszą. Dobranoc
Bogdzia 07:41, 08 mar 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Bogdziu i Goście wątku, dziękuję za podpowiedzi. Ja czasami myślę, że nie mam zmysłu do kolorów w naturze i w ogrodzie. Ale dziś uświadomiłam sobie, że za bardzo się przejmuję tymi kolorami.
Kania ruda - ale okaz!
A mnie dziś po drodze (bez ceregieli i zapowiedzi) odwiedziła moja starsza siostra z siostrzenicą i starającym się o rękę siostrzenicy (tak myślę) przemiłym człowiekiem. Właśnie wyjechali. Ależ miło było! Wizyty rodzinne fajne są. I zaraz na wątku pokażę coś ciekawego w typie Danusi.

Fajni goście, fajny prezent, wiosna blisko, miałaś wiec bardzo udany dzień, oby jak najczęściej były takie dni, a jest na to nadzieja bo wiosna blisko.
Bogdzia 07:44, 08 mar 2012

marzena napisał(a)

Też mi sie wydaje, że to kania ruda /rdzawa/

To juz jesteśmy dwie, nie jest źle.

haha, to jestem trzecia też myślę, ze to kania ruda co prawda obydwie można spotkać w okolicach Krosna Odrzańskiego, ale ta sylwetka w locie tez mnie przekonuje do rudej a nie czarnej

W Polsce są większe skupiska kani rudej , gorzej jest z czarną.W locie łatwo je rozpoznac po ogonach szczególnie.
Bogdzia 07:45, 08 mar 2012

an_tre napisał(a)
Bogdziu wpadłam się przywitać i udało mi się przeczytać dzisiejsze wasze rozmówki ale jestem zadowolona

To super Aniu jeśli przed snem złapałaś dobry nastrój, wyśpisz się solidnie i może będziesz miała fajne sny.
jotka 07:47, 08 mar 2012

Bożenko dziękuę za wspaniałe lekcje z zakresu "ptasiologii stosowanej".

Złapałam bakcyla i będę wpadać na korepetycje, bo zaległości w temacie mam spore

pozdrawiam z zasypanego sniegiem Szczecina ...
Bogdzia 07:48, 08 mar 2012

AgnieszkaBK napisał(a)
Witaj Bogdziu, trafiłam na rozmowy o ptaszkach.... chętnie poczytam Pozdrawiam

No widzisz Agnieszko u mnie najczęściej jest o ptaszkach. Ja mam ten sam problem jak wchodzę tam gdzie projektują. Nie mam nic do powiedzenia choc chętnie czytam i oglądam.
Bogdzia 07:51, 08 mar 2012

jotka napisał(a)
Bożenko dziękuę za wspaniałe lekcje z zakresu "ptasiologii stosowanej".

Złapałam bakcyla i będę wpadać na korepetycje, bo zaległości w temacie mam spore

pozdrawiam z zasypanego sniegiem Szczecina ...

Zasypany śniegiem? U mnie -7 stopni i znów rażące słońce. Wolałabym śnieg o wiele bardziej.Pozdrawiam serdecznie Szczecin - moje pierwsze miasto i Ciebie oczywiscie.
Bogdzia 08:06, 08 mar 2012

aldonaz napisał(a)
Już pewnie smacznie śpisz, więc życzę miłych snów. Dzisiaj przywiozłam od mamy stary atlas "Ptaki Polski" Sokołowskiego. Muszę się podszkolić w tym temacie. Pamiętam, jak przeglądałam go często jako dziecko z moją babcią Julią, miłośniczką natury i artystyczną duszą. Dobranoc

Mam ten atlas wydanyw 1976 r - dla mnie on nie jest taki stary bo w tym czasie już byłam bardzo dorosłą osobą i matka dwójki dzieci i mam jeszcze drugi starsz z 1961r ,, Atlas ptaków lesnych" Na tym starszym cwiczyłam moje rodzeństwo w rozpoznawaniu ptaków, stale ich odpytywałam a rodzeństwa swojego i przybranego miałam sześcioro, więc miałam co robic.Do tego dochodziła opieka i pomoc w nauce bo byłam najstarsza. Co do atlasów to powiem że jak się pokazały nowe z pięknymi zdjęciami to miałam zamiar te stare dac jakimś dzieciom do zabawy i porysowania jednak szybko się zorientowałam ze mimo rysowanych ilustracji niezbyt ułatwiających rozpoznanie ptaka mają swietne opisy bez porównania lepsze niż nowe książki, obszerne i z różnymi ciekawostkami czego brakuje w nowych atlasach no może wyjątkiem jest 2-tomowy album Andrzeja Kruszewicza ,, Ptaki Polski" ale te stare sa cenne.Twój atlas też bardzo cenny jeśli przywołuje wspomnienia z dzieciństwa. Miłej lektury Aldonko choc moze nie będziesz miec czasu bo czytałam że będziesz w Rzeszowie i pewnie spotkasz się z Anią asc, więc miłego spotkania.