Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Mala_Mi 00:26, 07 mar 2012

Do śniadanka będzie lekturka jak znalazł Na koniec buszowania przyszłam powiedziec dobranoc
Bogdzia 07:32, 07 mar 2012

monteverde napisał(a)
w tym roku też zaszalałam z cebulkami mieczyków bo Królik sprzedawał 5 cebulek po 1,75 najdrożej policzyłam 18 odmian po 5 cebulek jak przyjdą będzie więcej do sadzenia, chociaż niektóre cebulki mi wypadły bo były czymś porażone więc wywalałam

To będziesz miała bardzo dużo do sadzenia, bo masz jeszcze dalie i kwiaty jednoroczne. Dużo pracy Cię czeka.Ja u Królika nawet nie oglądałam żeby sobie za dużo roboty nie robic ale jak się w sklepie zobaczy to niestety łatwiej się kupuje, a może trzeba było u niego bo inne rzeczy tam kupowałam.
Bogdzia 07:33, 07 mar 2012

ircia napisał(a)
Miło było popatrzeć na te kolorowe cudeńka przed snem Dobrej nocy Bogdziu

Irenko miło mi że u mnie byłas . Ja u Ciebie tez wczoraj byłam ale się nie wpisałam.
Bogdzia 07:35, 07 mar 2012

agniecha973 napisał(a)
A ja dziś zarzuciłam z powrotem świerkowe gałązki na wrzosy i zahaczyłam o rh, bo ziemia nawet u mnie zamarzła po ostatniej nocy, a słoneczko pali. Bogdziu, gdyby nie to Twoje "trąbienie" to bym tego nie zrobiła. Dzieciakom szałas musiałam rozebrać, hi hi.

Zapowiadają już ocieplenie od czwartku ale jak to będzie zobaczymy . U mnie ziemia jeszcze w tym roku nie rozmarzła nawet na 1 cm i cały zas jest w nocy mróz. Teraz jeat -6 stopni.
Bogdzia 07:37, 07 mar 2012

AgnieszkaBK napisał(a)
Bogdziu, musiałam zrobić przerwę na kilka godzin, a tu tyle się wydarzyło Piękne kwiatki kupiłaś.... biała piwonia chińska -cudowna Miłej nocy Ci życzę i kolorowych snów

Mam nadzieję że wszystko co kupiłam będzie ładnie rosło ale nie wiem gdzie to posadzę. Wrzośce wymarzły to może na ich miejsce choc to niezbyt odpowiednie warunki bo ziemia za kwasna.
Bogdzia 07:43, 07 mar 2012

maria_kalinowska napisał(a)
Bogdziu, powiedz jak przechowasz te zakupy, bo sadzenie to chyba pod koniec kwietnia albo na początku maja. Ja też mam kupione dzisiaj dalie i hosty. Boję się czy nie pośpieszyłam się z tymi zakupami. Hosty już mają zielone pąki, czyli zaczynają żyć. Wszystko jest w torfie i pakowane w foliowe torebki. Jak to przechować jeszcze przez 8 tygodni? Czekam na wskazówki. Pozdrawiam.

Hosty przysłali mi maleńkie jak z nasionek i wsadziłam do doniczek i bardzo ładnie rosną oprócz jednej ale i ona widac ze sie pomału w ziemi rozrasta. Potem zrobie może zdjęcia i pokażę. Te wczoraj kupione też wsadze w doniczki - dziś to zrobię. W piwnicy by im było najlepiej ale jedna sadzonka jest niebyt okazała to zostawie ją w domu.
Bogdzia 07:44, 07 mar 2012

monteverde napisał(a)

podobny do Purple Flora, ale jest tyle odmian

Znów wiedziała szybciej niż ja przeczytałam.

mnie to kadzą , rzekł szczur siedząc na ołtarzu nie przesadzajcie dziewczyny, cieszę się ,że mogę pomóc

W tym przypadku nie Ty jesteś szczurem.
Bogdzia 07:46, 07 mar 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Byłam poczytałam. Miło, że nie tylko ja czasami skromnie zaszaleję przy kwiatkach. Czym jest ogród bez kwiatów? Dobranoc.

Przeciez to jest to co najbardziej lubimy. Zycie bez naszych roślinek było by dużo smutniejsze.
Bogdzia 07:49, 07 mar 2012

maria_kalinowska napisał(a)
Dobrej nocki Ewo i Aniu. Bożenka już pewno śpi, a my uzupełniamy jej wątek. Może się nie pogniewa.

Marysiu jest mi bardzo miło jak rano widzę że mimo że mnie nie było to o mnie pamiętaliście.Ja od wczoraj grzeję w domu ziemię i doniczki i dziś będę wsadzac co kupiłam i Ty też tak zrób będą bezpieczne bardziej niż w tych torebkach foliowych.
Bogdzia 07:50, 07 mar 2012

asc napisał(a)
Do śniadanka będzie lekturka jak znalazł Na koniec buszowania przyszłam powiedziec dobranoc

No właśnie o tym przed chwilą pisałam. Bardzo przyjemnie jest rano poczytac co napisałiście.