Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Danusza 19:24, 14 mar 2012

Bogdzia napisał(a)
Zaprosiłam Zbyszka na rogaliki z wisienkami wiec musze je wstawic . Aż się boje jak je skrytykujecie, nigdy nie chwaliłam sie wypiekami.No trudno- wstawiam.

ale weszłam na łakocie!!

a weszłam złozyć życzenia najlepszego!! Biożenko!!

sorry ale wczoraj byłam na pogzrebie więc dziś składam życzenia
Joaska 19:29, 14 mar 2012

Czyli najlepiej grunt i najwczesniej na przyszłą jesień przesadzać i Nie nawozić w tym roku, a ziemie jak ta sierota oczywiście kupiłam w OBI no cóż w drodze do babci jest ogrodnik, tam kupię jeszcze kwaśny torf.
Bogdzia 19:30, 14 mar 2012

Danusza nic nie szkodzi że dzis . Mam za to dwudniowe imieniny i to jest całkiem fajne. Bardzo dziękuje życzenia i piwonie.
Bogdzia 19:35, 14 mar 2012

Joaska napisał(a)
Czyli najlepiej grunt i najwczesniej na przyszłą jesień przesadzać i Nie nawozić w tym roku, a ziemie jak ta sierota oczywiście kupiłam w OBI no cóż w drodze do babci jest ogrodnik, tam kupię jeszcze kwaśny torf.

Joasiu tej ziemi z obi wogóle nie dawaj tylko taką z ogrodu, chyba że masz bardzo gliniastą ziemię w ogrodzie to wtedy daj kupna, no i pół na pół z kwaśnym torfem. Wlej wody do dołka i potem też podlej i jeszcze bardzo ważna sprawa nie sadź głębiej niż rosły w doniczce bo tego nie lubia żeby im wierzchnie korzonki przysypywac.Jesień w przyszłym roku to dobry termin na przesadzenie.A nawóz daj na wiosne ale w przyszłym roku, w tym nie dawaj, wystarczy im składników z torfu.
Joaska 19:43, 14 mar 2012

Mój M mnie zastrzeli o tą ziemię, jak mu jeszcze każę się zatrzymac po torf!!!
zbigniew_gazda 19:44, 14 mar 2012

Bogdzia napisał(a)
Zaprosiłam Zbyszka na rogaliki z wisienkami wiec musze je wstawic . Aż się boje jak je skrytykujecie, nigdy nie chwaliłam sie wypiekami.No trudno- wstawiam.

Bożenko są przepyszne !!!! A jakie równiuteńkie jak z maszyny. Podałaś może przepis ? Jak nie, to czekam i daj znać. A mebelki piękne i gustowne.
monteverde 19:51, 14 mar 2012

Szkoda ,że tylko Zbyszka zaprosiłaś na te rogaliki dalej będę się w takim razie odchudzać
Bogdzia 20:02, 14 mar 2012

Joaska napisał(a)
Mój M mnie zastrzeli o tą ziemię, jak mu jeszcze każę się zatrzymac po torf!!!

Joasiu jak nie dasz kwaśnego torfu to możesz te rododendrony od razu wyrzucic bo one bez niego nie bedą rosły. Moze by Ci wytrzymały maxymalnie dwa lata ale będą chorowac i niestety na 100% je wyrzucisz. Twój M musi się przyzwyczaic do tego że ogród ma wymagania i trzeba sie nim zajmowac. Wiec nie tchórz i koniecznie musisz miec kwaśny torf, tylko nie pomyl go z odkwaszonym bo taki też jest w sprzedaży.
Bogdzia 20:04, 14 mar 2012

monteverde napisał(a)
Szkoda ,że tylko Zbyszka zaprosiłaś na te rogaliki dalej będę się w takim razie odchudzać

Aniu Ciebie też zapraszam i wszystkich którzy mają na nie ochotę. Mogę nawet poczta wysłac ale Ty na pewno pieczesz lepsze bo Ty wogóle jestes SUPER pod każdym względem.
bociek 20:06, 14 mar 2012

Jeju Bogdzia, jakie pysznosci u Ciebie. Ile czasu zajmuje Ci takie rekodzielo piekarnicze? Bo to Twoje, prawda?