Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

weronika77 22:32, 13 kwi 2012

Bożenko, my się piszemy na tę dodatkową atrakcję 19-go maja.
Popatrz u mnie dzisiaj, zostawiłam link na konkurs, i namawiam Cię gorąco, żebyś pokazała tam swoje trzy zdjęcia, tzn. ogrodu. Widziałam już tam znajomych z Ogrodowiska. Pozdrawiam.
Bogdzia 22:34, 13 kwi 2012

asc napisał(a)
Uśmiałam sie z różami (bo to też moje dzisiejsze przemyslenia w trakcie wycinki moich pięknych róż......) a przy szynce mało nie spadłam z krzesła..... jakbym mojego M widziała..... tyle, że on nei czyta Ogrodowiska, ale każdy telefon czy sms leci do mnie do ogrodu...a ja specjalnie zostawiam telefon by mi nikt nie przeszkadzał :jak pracuję w ogrodzie
Piżama party z rana..... rewelacja..... nawet mi foto takie nie przeszkadaza..niech inni co nie mogą zazdraszczają

A mój robi codzienną kontrolę wszystkiego co u mnie pisze a ponieważ ja najczęsciej okupuje komputer to on tylko wtedy kiedy ja go zostawię no i od razu zawiadomił że Ewa potrzebuje pomocy. A Ewa za to zdążyła dzis ze szynka.Nie jest źle.
ana_art 22:34, 13 kwi 2012

nie zamierzałam, tak tylko w formie ciekawostki. Takie drzewko wysokości gdzieś 120-130cm i koroną ok 35cm miało metkę 250zł
Bogdzia 22:36, 13 kwi 2012

weronika77 napisał(a)
Bożenko, my się piszemy na tę dodatkową atrakcję 19-go maja.
Popatrz u mnie dzisiaj, zostawiłam link na konkurs, i namawiam Cię gorąco, żebyś pokazała tam swoje trzy zdjęcia, tzn. ogrodu. Widziałam już tam znajomych z Ogrodowiska. Pozdrawiam.

Zajrzę do Ciebie jak wszystkim odpiszę i zanotowałam że chcecie obejrzec. dzięki z wiadomośc.
Bogdzia 22:38, 13 kwi 2012

ana_art napisał(a)
nie zamierzałam, tak tylko w formie ciekawostki. Takie drzewko wysokości gdzieś 120-130cm i koroną ok 35cm miało metkę 250zł

ania po takiej cenie kupowała swoje największe rh więc cena normalna i wygląd tez ładny ale trwałosc w naszym klimacie niestey już nie jest fajna.
agata_chrosc... 22:46, 13 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)

A ja spotkałam się z opinią, że owszem dawać, ale bardzo zmieloną i przekompostowaną, no i cienką warstwę oczywiście. Czy Twoim zdaniem tego tez nie robić?

Moim zdaniem absolutnie nie chyba że zimą kiedy nie pobierają wody ale tylko wtedy. Przetestowałam to na swoich bo tez róznie mi radzono. Nie wolno ich sadzic głębiej niż rosły w doniczce i nie wolno przykrywac korzeni. Nie znoszą tego.Chorują.

Ok - dzięki! To jutro lecę odgrzebywać!
Bogdzia 22:49, 13 kwi 2012

ana_art napisał(a)
dziękuję, doczytałam również, że jak sadzisz nowe to ich nie nawozisz a ja właśnie nawóz kupiłam... wyniosę go do piwnicy

Za rok też będzie dobry to podsypiesz.
Juzia 22:51, 13 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)

O korze też nie wiedziałam. Dobrze, że jeszcze nie miałam okazji kupić kory, to teraz nawet jej tam nie położę. A Florovit mam taki sam
Też muszę swoje opryskać, bo blade.

A przesadzałaś je?- bo wiem ze przez śnieg miałaś przesadzic.

Tak już są na swoim miejscu. Były zieloniutkie, a zrobiły się lekko żółtawe...
Bogdzia 22:52, 13 kwi 2012

irena_milek napisał(a)

Poniewaz sporo osób pyta mnie o opryski rh i akurat zrobiłam zdjęcia nawozów dla Celinki to i u siebie pokażę żeby nie było wątpliwości. Te dwa nawozy plus woda wg przepisu i tym opryskuję liscie rh. Zauważcie na tych nawozach pisze że nadają sie do dolistnego nawożenia.

O rany, tyle środków, a żaden tak nie wyglądał!

Znajdziesz na pewno szczególnie jak widzisz jakie . Ten duży jest tez w takich butelkach jak ten mniejszy to mozesz mniej kupic ale ja nim wszystkie rośliny w ogrodzie podlewam.
Milka 22:52, 13 kwi 2012

A za rok, może nie być roku, o ile czytamy i nie smiejemy się, z opisów ludzi z poprzednich epok