Wczoraj robiłam zdjecia rh i były jakby nadal spały a dziś świat się zmienił. Las który jeszcze wczoraj miał pojedyncze listki dziś jest cały zielony , pąki azalii powiększyły sie w jedną noc chyba podwójnie a rh wprawdzie nie wszystkie ale też powiększają pąki. Jak tak dalej będzie ciepło to azalie zakwitną wcześniej. Jak zachowają sie dalej rh trudno zgadnąc. Bzy w jedną noc pokazały prawie całe kwiatostany wprawdzie pączki są jeszcze zacisnięte ale już kolor widac.
Bogdziu,u mnie tez wszystko zmienia się prawie na moich oczach.Z dnia na dzień wszystkiemu się dziwię,wszystko rośnie,a zieleń po prostu eksploduje! Bzy też już mają kwiatostany i można kolory odróżnić
Agata nie znam ale z tego co ja wiem one nie są szczepione tylko formowane,niektóre rośliny czasem tworzą jeden mocniejszy pęd i wtedy ogrodnicy tak je formują że wycinają pozostałe pedy i zostawiaja ten jeden mocny. Sama sobie możesz uformowac i rh i azalie , tylko w szkółkach poszukaj takich rh i azalii z jednym mocniejszym pędem, one na ogół są jeszcze taniej sprzedawane bo są mniej okazałe.
I musiałas się sama obsłużyc bo mnie cały dzień nie było, miałam gości.Przepraszam ale poprawy nie obiecuję bo zamierzam się zając przygotowaniem spotkania i mało tu będę przebywac.