A ja na tym upale walczyłam w szklarni...... Lubię ciepełko, ale nie taki przeskok od razu...i do pracy w szklarni..... wszystko zacżęło w takim tempie schnać, że nie byo wyjscia jak zrobić z tym porzadek. Cuningham...aż opuściłą kwatki do dołu (ziemiemiałwilgotna), wiec wszystkie azalie i rh jeszcze nie posadzone przeniosłam na nowa rabatę i zadołowałam z doniczkami. Cuningham od razu mi podziękował i zrobił się spowotem łałdny (kupiony teraz ale mał dużo umarzniętych pąków).
Mówiłąm, że przyroda nadrobi zaległosci..... miałam powstawiać fotki, ale chyba dziś juz się pddam i pójdę spać..o d 5 rano jestem na nogach....
Bożenko, u nas strasznie gorąco, ale wieje i moi goście szokiem reagują na temperatury dzieciaki po przylocie porozbierane do rosołu, upał je zmęczył i poszły spać
Bogdziu, czy znasz może sklep internetowy lub szkółkę, z którą mogabym się skontaktować oferujące rh szczepione na pniu? Bardzo by mi taki spryciarz pasował w jednym miejscu, ale nigdzie nie mogę go dostać. A nuż coś wiesz?
Agata nie znam ale z tego co ja wiem one nie są szczepione tylko formowane,niektóre rośliny czasem tworzą jeden mocniejszy pęd i wtedy ogrodnicy tak je formują że wycinają pozostałe pedy i zostawiaja ten jeden mocny. Sama sobie możesz uformowac i rh i azalie , tylko w szkółkach poszukaj takich rh i azalii z jednym mocniejszym pędem, one na ogół są jeszcze taniej sprzedawane bo są mniej okazałe.
Dziękuję bardzo, może rzeczywiście warto spróbować! A powiedz jeszcze Bogdziu, kiedy ciąć zbędne pędy i czy czymś smarować miejsca po cięciu?
Pozdrawiam z gorącego Podlasia!
Moim zdaniem najlepiej bardzo wczesną wiosną. Posmarowac możesz mascią ogrodniczą ale jak to będą drobne gałązki to i smarowac nie trzeba.Spróbuj na pewno warto i rh i azalie.
Bożenko, u nas strasznie gorąco, ale wieje i moi goście szokiem reagują na temperatury dzieciaki po przylocie porozbierane do rosołu, upał je zmęczył i poszły spać
Faktycznie jest bardzo gorąco. Jak dotąd martwiłam się żeby rh zakwitłay na spotkanie tak teraz zaczynam się martwic że moga byc wczesniej a szczególnie azalie bo już niektóre rozchylają paki. I jak tu się umawiac?Twoim dzieciom spanko dobrze zrobi i poczują się lepiej. To w końcu masz rodzinke w komplecie. Super.