Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 21:33, 30 kwi 2012

barbara_krajewska napisał(a)

Narcyze

te najpiękniej pachną

Właśnie u mnie też zaczęły rozkwitać! Bez nich nie wyobrażam sobie ogrodu. U mojej babci zawsze były!

Ja też bardzo je lubie ale do wazonu kupuje bo żal mi zerwac.
Gabriela 21:36, 30 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)
pierwiosnki ( o piej rano)

Bogdzia ten łan pierwiosnków mnie urzekł.Skąd się wzięly takie ilości? Pewnie po prostu się rozrosły. Zachwycający kolor, rzadko się spotlka takie niebieskie. A mój pasek kremowych, posadzonych w zeszłym roku jako wykończenie brzegu rabaty po prostu zmarzł, podobnie jak dąbrówka, która miała uzupełniać kompozycję. No i już nie mam, plany diabli wzięli.
ircia 21:42, 30 kwi 2012

Bogdziu - obejrzałam i podziwiam wszystkie Twoje ogrodowe skarby. No i czekam na te, które z każdym dniem będą coraz piękniejsze - oczywiście te rododendronowe
W najbliższy weekend wybieram się do parku rododendronowego i centrum ogrodniczego położonego przy nim. Pewnie nie oprę się pokusie.... Jak zwykle
Bogdzia 21:43, 30 kwi 2012

asc napisał(a)

Witaj Bożenko Nie pracuj za ostro na potrzeby spotkania, bo Twój ogród jest dla mnie i tak NUMER 1
Pozdrawiam i ukłony dla Twojego M.

BoŻenka perfekcjonistka.... u niej musi być perfekt...... nawet po przysłwoiowych trupach.....Bożenko, byłam widziałam....masz i dla mnie ogród numer 1.... Dbaj o zdrowie, na tych upałach jest strasznie.....
Buziole......
Zapomniałam podlać zadołowane doniczki z azaliami ledikanense i keremsinkami Jak mi padną to się chyba popłaczę Na razie zielone i nie zwiędły...ale miały bardzo sucho M. wsiadł w auto i pojechał kupić system nawadnianai dla rh..... by na przyszość nie było takich numerów..... Wiem, wiem, wolisz podlewać każdej z osobna...ale ja nie zawsze jestem w stanie tak robić ..... WIec zabezpieczam moja sklerozę techniką

Jola bardzo miła. Okazuje się że mimo że wyrzuciłam większośc wrzośców i sporo róż to jeszcze te które pozostały marnieją i trzeba je wyrzucac. Nie chcę na razie nic na ich miejsce sadzic bo co nagle to......muszę spojrzec z dystansu na te nasadzenia a na razie na ich miejsce upycham co mam i nie wiem gdzie posadzic. Bedzie niezły misz- masz.
Aniu jaka ze mnie perfekcjonistka, nigdy nią nie byłam bo zawsze miałam tyle zajęc że nie mogłam się z nimi wyrobic, zawsze brakowało mi czasu by zrobic wszystko co powinnam a moje obowiązki przerastały moje siły a teraz kiedy sił coraz mniej jest tylko coraz gorzej.Wczoraj czułam się tak że o tych trupach dośc trafnie napisałas. Pogoda mnie wykańcza jak sa takie zmiany, ale dziś jest dużo lepiej i oby tak dalej.Co do podlwania to faktycznie uwielbiam to robic ale jak jest woda a dziś wszyscy tak lali że nie było żadnego ciśnienia i nie dało się podlac. Musze jutro rano to zrobic.
Bogdzia 21:45, 30 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
I dla mnie też to nr 1

Dzięki ale jest przysłowie ,,nie chwal dnia przed zachodem słońca " i szczególnie w tym roku sama nie wiem czego się spodziewac.
Bogdzia 21:47, 30 kwi 2012

eliza3 napisał(a)
Och, jak dobrze, że przed wyjazdem na majówkę zajrzałam do Ciebie. Narcyzki białe prześliczne, ciekawe co w nich jest czarodziejskiego, że wszyscy je tak lubimy. Moje też chyba wyginęły, chyba,że zakwitną później, no i tawuła bielusieńka jakby śnieg posypał, piękna... pozdrawiam.

Tak wszyscy je lubia a Twoje chyba nie wyginęły jeśli spodziewasz się ze mogą zakwitnąc później. Kwiaty tawuły ułozone wzdłuz pędów ciągle kojarzą mi sie z bukietem slubnym.
Bogdzia 21:49, 30 kwi 2012

AgnieszkaBK napisał(a)
Pięknie wszystko u Ciebie kwitnie....ja też uwielbiam narcyzy, ale nie mam do nich szczęścia... nie wiem czemu nie chcą u mnie rosnąć... fajnie, że mogę podziwiać Twoje Pozdrawiam

Postaraj się kupic nasze polskie nie holenderskie, myślę że wtedy Ci urosną.
Bogdzia 21:50, 30 kwi 2012

bociek napisał(a)
Bogdziu, no fakt jest roznica, ale w przyszlym roku jak sie z regeneruje to dopiero da popis
Na pewno pozostale sa w lepszej kondycji

Nie będę narzekac ale nie całkiem tak jest. Mimo wszystko mam nadzieję że będzie na co popatrzec.
Bogdzia 21:56, 30 kwi 2012

Gabriela napisał(a)

pierwiosnki ( o piej rano)

Bogdzia ten łan pierwiosnków mnie urzekł.Skąd się wzięly takie ilości? Pewnie po prostu się rozrosły. Zachwycający kolor, rzadko się spotlka takie niebieskie. A mój pasek kremowych, posadzonych w zeszłym roku jako wykończenie brzegu rabaty po prostu zmarzł, podobnie jak dąbrówka, która miała uzupełniać kompozycję. No i już nie mam, plany diabli wzięli.

Gabrysiu tu trochę światło o piątej rano zmieniło ich kolor sa jasno różowe i takie prawie bordowe. Jeśli byś chciała to Ci dam. Trzeba je dzielic jak zreszta wszystkie pierwiosnki bo nie dzielone starzeją sie i wymarzaja ale nie musi sie tego robic co rok, myśle że co trzy wystarczy.
Bogdzia 22:00, 30 kwi 2012

ircia napisał(a)
Bogdziu - obejrzałam i podziwiam wszystkie Twoje ogrodowe skarby. No i czekam na te, które z każdym dniem będą coraz piękniejsze - oczywiście te rododendronowe
W najbliższy weekend wybieram się do parku rododendronowego i centrum ogrodniczego położonego przy nim. Pewnie nie oprę się pokusie.... Jak zwykle

No to sobie wyobrażam jakie będą zdjęcia, wszyscy będziemy zachwyceni.A roślinki kupuj trzeba sie nimi zachwycac i robic sobie przyjemności.A jak już kupisz to nam pokaż.