Ania te dziewczyny które zakładaja teraz ogrody powinny się z Toba mocno zaprzyjaźnic bo masz tyle tego wszystkiego że najpóźniej za dwa lata będziesz musiała połowe rozdac.A piękne masz okazy więc warto.....
OOO matkoo!!! Bożenko, myślałam ,że jestem u siebie!!! Pora umierać!!
Ale się uśmiałam...nie tylko ja tak mam i umierac nie mam zamiaru
Wiec w kolorze bieli...zakwitł mi pierwszy raz (tzn nie wymarzł!!!!!!! ) taki bardzo drobnokwatkowy...nie wiem co to ale jakiś z rh lub azaliii......
Bożenko witaj w ten piękny słoneczny dzień
Taka pogoda z jednej strony super do robienia zdjęć ale do pracy w ogrodzie makabra!!! Wczoraj dopiero o 18 odważyłam się szaleć w ogrodzie, fatalnie sie po zakupach czułam ...
Podziwiam twoje tulipany, narcyzy, pierowiosnki. Zastanawiam się czy nie padnę trupem jak w rzeczywistości rh i azalie zobaczę
Bożenko ja nie mogę rozszyfrować czy mam Susan czy Nigre. Irenka napisala że mam Nigrę, ale w takim razie za wcześnie by u mnie kwitła....
Posadzę dzisiaj dwa rH. Zastanawiam sie gdzie umieścić Eljota. Przed innymi Rh czy w głębi, nie wiem jak wygląda latem, czy łiście ma ładne, czy raczej wczesna wiosną tylko zachwyca???
Ja dziś cały dzień pracowałam najpierw w ogrodzie a potem piekłam na spotkanie. W tym roku wszystkie magnolie zakwitły razem i gwiażdzista i Alexandrina i Suzan i Niagra wiec się nie dziw że i u Ciebie kwitnie.
Marzenko nie wiem o jakim Eliocie piszesz nie znam, takiego rh a nie chodzi czasem o Elite?Jeśli tak to w osłonietym miejscu.Listki ma ładne ale nie rzucają sie w oczy.
Uwaga Uwaga osoby które mają do mnie przyjechac na spotkanie. Poniewaz azalie gwałtownie już się rozwijają a rh mają coraz grubsze pąki ,spotkanie będzie najprawdopodobniej przesunięte na 12 maja. Mam nadzieję że tez Wam pasuje. Bądżcie gotowi na ewentualne obydwa terminy.Czy są jakies komplikacje?
Bogdziu, zauważyłam, że Twój Elite ma w tym roku jednocześnie kwiaty i nowe pędy. Zainteresowało mnie to, bo ja mam takiego rh, którego juz drugi rok usiłuję ratowac po szoku jakiego doznał podczas remontu domu. Został prawie cały zasypany gruzem i wszystkim, co możliwe. Na razie nie zakwitł, za to zarówno w ubiegłym roku, jak i w tym wypuszcza nowe pędy w okresie kwitnienia. Najpierw ma pączki, już się cieszę, że jednak zakwitnie, a potem z tych pączków tylko zielone pędy wyrastają. Czy Twoim zdaniem to jeszcze skutki odchorowania złego traktowania czy coś powinno się jednak jeszcze dla niego zrobić? Czy tylko czekać? Bardzo będę wdzięczna za rady. Pozdrawiam.
W gruzie jest dużo wapna używanego przy budowie co nie jest dobre dla rh wiec najlepiej było by przesadzic go w inne miejsce i dac mu kwaśna ziemię( ziemia plus kwaśny torf). To że wypuszcza paczki w czasie kwitnienia jest normalne gdy rh nie kwitną . U mnie przemarzły mu pączki i na tych gałazkach już wypuszczał nowe pędy. Stara się jak najszybciej urosnac .Te gałązki które kwitły pędy wypuszczą dopiero po kwitnieniu.Ponieważ Twój ma paczki a potem nie kwitnie to pewnie przemarza i to kolejny powód by go przesadzic w jakies zaciszne miejsce.
Najlepiej posadzić 3- Suzan, Niagrę i Alexandrinę. Pewnie tak zrobię, zamówię 3 przez internet Trudno się zdecydować na jedną z nich
I dlatego ja mam 5
Ania te dziewczyny które zakładaja teraz ogrody powinny się z Toba mocno zaprzyjaźnic bo masz tyle tego wszystkiego że najpóźniej za dwa lata będziesz musiała połowe rozdac.A piękne masz okazy więc warto.....
Kielichoweic do rozdania..ma już pąki ..... Szykuj dla niego miejsce
Dziś swięto ludu pracująego to wiem ale że grila nie wiedziałam ale jak tak mówisz to może i tak jest. No to trzeba było zrobic pierwszego grila.Zrobiłas?