Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 21:49, 28 maj 2012

irena_milek napisał(a)
Wilga powaliła mnie na kolana, piękna jest i chyba rzadko już mozna w obiektyw złapać; raz mi tylko u mnie mignęłą, ale nie wiedziałam co to za ptaszek, dzięki tobie wiem
miłego poniedziałku Bożenko!

Tak to sukces zrobic jej zdjęcia bo natychmiast ucieka.Stale ją słychac a bardzo rzadko widac.
Bogdzia 21:51, 28 maj 2012

monteverde napisał(a)
W takim ogrodzie nie trudno o piękne ptaki

Ogród w tej chwili kolorowy jak papuga a nasze ptaszki mniej kolorowe ale akurat wilga do tych najpiekniejszych należy.Pozdrawiam Aniu.
Bogdzia 21:53, 28 maj 2012

Martek napisał(a)
Pozdrawiam ciepło,plusików nie ma,ale do ciebie Bogdziu to i Brajlem trafię
Ptaszki moje.... wiedziałam,że u ciebie jakieś rarytasy

Zawsze miło Cię widziec Marto.Mam kilka ciekawych zdjec nawet i na bajki by sie nadały ale ciągle brak mi czasu.
Bogdzia 22:03, 28 maj 2012

Pszczelarnia napisał(a)

I różne widoki z ogrodu

Witaj Bogdziu, ten żółty mnie powala okazałaośćią i pewnie pachnie (ta żółta - jaka to odmiana?). A mówią, że żółty w ogrodzie działa pobudzająco a nie wyciszająco. A ja w ogrodzie nie wytrzymam bez żółtego.

Ewo no niestety nie powiem co to za odmiana bo to jakies stare odmiany które kiedys wszędzie sprzedawano a teraz nigdzie nie ma. Jak dotąd nie doszukałam się jej nazwy a dawniej nazywała sie po prostu azalia.Ja lubie wszystkie kolory bo kazdy coś wnosi do ogrodu. Pewnie że jest czasem zbyt kolorowo i niezgodnie z modą ale jakbym miała 300 rh w jednym kolorze to nie było by po co do niego wychodzic. Pewnie wrazenie i tak było by ogromne ale jak mam różne kolory to ciesze sie w miare rozkwitania z każdego i kazdy jest ciekawy.Czasem te kolory się ,,gryzą " i też mnie to złosci w pierwszej wersji miał to byc zbiór, przegląd odmian więc kupowałam różne no i choc z tego celu zrezygnowałam to kolory mi pozostały i tylko czasem mnie to troche denerwuje.żółty pobudza ale co to szkodzi? Przecież nie o usypianie w ogrodzie chodzi i nie jest on dla nerwowo chorych więc niech pobudza.
malgocha1960 22:06, 28 maj 2012

Witaj Bożenko,u mnie od niepamiętnych czasów susza,codziennie latam z wężem,ale jak tak dalej pójdzie to i tak już marna trawa pójdzie w niepamięć.
Bogdzia 22:09, 28 maj 2012

malgocha1960 napisał(a)
Witaj Bożenko,u mnie od niepamiętnych czasów susza,codziennie latam z wężem,ale jak tak dalej pójdzie to i tak już marna trawa pójdzie w niepamięć.

Ja też mieszkam w takim miejsu że mnie deszcze omijają a trawę już podlewam od Waszego wyjazdu bo zaczęła wiednąc po koszeniu. Rachunki za wodę zawsze mam wysokie, dobrze że nie mam kanalizacji bo by były podwójnie wysokie.Pozdrawiam Małgosiu.
popcorn 22:11, 28 maj 2012

Ja dzisiaj znow z wężem - właśnie skończyłam... dookoła burze, u nas suchutko... od ponad miesiąca widzę że nie tylko nas omijają deszcze
pozdrawiam serdecznie i mogłoby popadać!
alinak 22:14, 28 maj 2012

mnie tez deszcze omijały - do dziś. trochę popadało , ale nawet w ziemi mokro nie było . przydałby się deszcz porządny . Bogdziu ta żółta azalia jest piękna - nie marudź że cie drażni.
Bogdzia 22:15, 28 maj 2012

popcarol napisał(a)
Ja dzisiaj znow z wężem - właśnie skończyłam... dookoła burze, u nas suchutko... od ponad miesiąca widzę że nie tylko nas omijają deszcze
pozdrawiam serdecznie i mogłoby popadać!

Oj mogłoby faktycznie. U mnie sie dziś co chwilę zmieniało raz słońce , drugi raz ciężkie ciemne chmury i nic, ani kropli , tylko głowa mnie rozbolała bo ciśnienie ciagle się zmieniało. Pozdrówka Karolinko zaglądam do Ciebie choc nic nie pisałam. U kogo kupisz inwersę? Jeśli masz miejsce to jeszcze wężowego swierka bym Ci polecała ale one są piekne dopiero jak są w dojrzałym wieku .
Milka 22:16, 28 maj 2012

A ja w końcu doczekałam się deszczu; lunęło solidnie, wszystko odżyło i łatwiej szło z plewieniem