Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 17:12, 08 cze 2012

asc napisał(a)
A ja będę kibicować i gapić sie w telewizornię ..jak nasi będą tak grać z zacięciem jak drużyna Bożenki
Nawet mam do odsprzedania bilet na mecz Polska-Rosja A raczej mój S...... wygrał go na zawodach.......narciarskich

Ja też raczej nie zamierzam ogladac ani kibicowac, bo nie spodziewam się dobrej gry naszych . Jesli bedzie inaczej może zmienię zdanie, ale czy będzie?????????????????????????????????????
dajana 18:08, 08 cze 2012

Witaj Bogdziu kochana !! pamięasz mnie jeszcze ? Przybiegłam się z Tobą przywitac z mojego nowego miejsca zamieszkania .Jeszcze spory bałagan ,,fachowcy biegają bo nie wszystko skonczone ,ale najwazniejsza rzecz jest,,, internet:!!!! Teraz mogę wieczorami spędzac czas w miłym towarzystwie .Wróciłam Bogdziu sciskam cię serdecznie z wielka radoscią)
hanka_andrus 18:29, 08 cze 2012

A ja tu przysiadłam, i jednym okiem w telejajko.Jest 1 :0 Prowadzimy!
marzena 19:06, 08 cze 2012

Bogdziu, bardzo fajny mecz był w Twoich włościach

no, ja nie oglądam tego obecnego, ale słyszę...

zdrówka Ci zyczę, bo czytam, że wciąż cisnienie Ci skacze...
agniecha973 20:11, 08 cze 2012

Bogdzia napisał(a)

Bogdziu, doradź jak upolować tego ptaka drapieżnego, tzn. nie dosłownie. Może znasz jakieś zwyczaje, które pomogłyby go jakoś lepiej podglądnąć. Kręci się koło nas często i nie daje się rozpoznać, a mnie aż nosi. Wczoraj wieczorem zbierałam truskawki na polu i zobaczyłam go blisko nad ziemią niedaleko granic naszej działki. Fruwał nisko jakby miał jakiś interes na ziemi. Dziś rano zauważyliśmy go dokładnie w tym samym miejscu znowu nad ziemią. Niestety dzieje się to tak szybko, że ledwo zdążyłam dziś po lornetkę, choć przygotowana w ganku stoi. O zrobieniu zdjęcia nie ma mowy. Może sobie szałas gdzieś zbuduję i będę czatować
Strasznie chciałabym wiedzieć co to fruwa. Jest wielki, wczoraj jak zobaczyłam go tak nisko nad ziemią to byłam oszołomiona rozmiarem jego skrzydeł. To co zawsze rzuca się w oczy to jasne podbrzusze i ciemne zakończenia skrzydeł. Pasuje na pewno rodzina sokołowatych. Może coś doradzisz? Może jakąś ciekawą stronę internetową polecisz, gdzie przeczytam coś więcej niż te podstawowe informacje. Kurcze, no straaaasznie jestem go ciekawa.

Agnieszko -- bardzo trudna sprawa . Mogło by się udac gdybys posiedziała w cieniu pod siatką maskującą z naszykowanym aparatem najlepiej na statywie i w miejscu gdzie sie pojawia przywiązała np za nogę kurczaka tak żeby nie mógł uciec. Ale czy to zrobisz?- bo ja nie. Żal by mi było kurczaka i nie miała bym cierpliwości na długie nawet kilkudniowe wyczekiwanie. Tak jednak robią niektórzy , no moze uzywają zabitego kurczaka ( w piórach) głównie zimą jak czytałam nieraz opowiadania fotografów. Siedzą w namiotach po kilka dni a jak chcą wyjśc czy przyjśc to zasadą jest że idzie do namiotu dwóch po czym jeden wraca żeby ptak myślał że już tam nikogo nie ma. Latem ptak bardziej na zywego kurczaka się połakomi ale i na martwego też może by się skusił. W każdym razie trzeba wiele poświecic by to obejrzec lub zrobic zdjecie.
Nie pamiętam gdzie czytałam takie opowiesci ale chyba w akademii Nikona albo wpisywałam w google ,,Jak fotografowac ptaki" albo Foto ptaki.pl ale tam są wiadomości dla bardzo cierpliwych i raczej nie dla amatorów którym nawet cierpliwosci brak a co dopiero umiejętnosci.Na pewno trzeba by jakąs przynętę i dobrze się ukryc. Ale jak się zna miejsce gdzie przylatuje to juz połowa sukcesu. Foto- przyrodnicy na takie hasło zdradzane tylko najbliższym rzucają wszystko i pędzą na drugi koniec Polski. Wiem że cię to nie ucieszy co piszę ale nie da się inaczej no chyba że w zoo.

Bogdziu, dziękuję za wkład, ale taka akcja nie wchodzi w grę. Nie mogłabym na to patrzeć. Mi nie zależy na pochwaleniu się zdjęciem, tylko zrobieniu zdj. w celu identyfikacji. Na pewno aż tak zdesperowana nie jestem, tylko ciekawość mnie strasznie dręczy, bo ptak przylatuje i przypomina o sobie. Przed chwilą znowu przeleciał, czyli powtórzyła się wczorajsza godzina. Zastanawiam się jak tu się dopatrzyć tych szczegółów. Blisko nie podejdę, aparat nie przybliży, lornetka też za słaba. Może teleskop by się nadał
Bogdzia 20:46, 08 cze 2012

dajana napisał(a)
Witaj Bogdziu kochana !! pamięasz mnie jeszcze ? Przybiegłam się z Tobą przywitac z mojego nowego miejsca zamieszkania .Jeszcze spory bałagan ,,fachowcy biegają bo nie wszystko skonczone ,ale najwazniejsza rzecz jest,,, internet:!!!! Teraz mogę wieczorami spędzac czas w miłym towarzystwie .Wróciłam Bogdziu sciskam cię serdecznie z wielka radoscią)

No w końcu super wiadomośc. Mieszkasz, jesteś i masz internet. Brawo Dajanko!!!!! Bardzo się cieszę ze zaczynasz nowy i oby najlepszy etap w swoim zyciu.Hip hip hura, hura hura ,hura!!!!!!Stale myslałam kiedy sie odezwiesz , zaglądałam do Ciebie i cierpliwie czekałam. najważniejsze że natrudniejsze prace za Tobą. Bardzo się cieszę i nie przemeczaj sie od razu przy ogrodzie, trochę odpocznij. Należy Ci się!!!!!!!
Milka 20:49, 08 cze 2012

Bożenko dbaj o siebie, wątek twój też nadrobię, chyba, że 20 stron trzaśniesz i nie dam rady
buziaki zostawiam i zaraz lecę coś zjeść, padam ze zmęczenia i głodu
Bogdzia 20:56, 08 cze 2012

hanka_andrus napisał(a)
A ja tu przysiadłam, i jednym okiem w telejajko.Jest 1 :0 Prowadzimy!

Nie oglądałam. Podlewałam ogród bo mi już młode przyrosty więdły. ciągle mówią o deszczu a u mnie sucho . M oczywiscie kibicował i mi nie pomógł i tylko pół ogrodu podlałam, rano trzeba będzie drugą połowę. Pozdrówka Haniu, serdeczne.
Bogdzia 21:00, 08 cze 2012

marzena napisał(a)
Bogdziu, bardzo fajny mecz był w Twoich włościach

no, ja nie oglądam tego obecnego, ale słyszę...

zdrówka Ci zyczę, bo czytam, że wciąż cisnienie Ci skacze...

Z tym cisnieniem to taka moja uroda i nic się nie zmieni. Jak jest ustabilizowana pogoda to jakos żyję a jak sie zmienia to jest byle jak. Pewnie tak juz pozostanie- trudno.

Ale widzę że Ty nowy avatarek sobie strzeliłaś. Swietny i na tym jestes najbardziej do siebie podobna.
agniecha973 21:01, 08 cze 2012

Bogdziu, a u nas już trochę za dużo deszczu. Codziennie pada i nie zdąża wysychać. W polu trochę się grzęźnie, plewić nie da rady. Trochę przeschnie, wybiorę się i znowu leje.