Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 13:40, 10 cze 2012

aldonaz napisał(a)
Witaj Bożenko, życzę miłego dnia. Dobrze, że jest niedziela i choć jeden dzień wytchnienia od pracy. Gratuluję zbliżającej 900. Załączam piwonię kupioną jako żółtą primaverę. Twoja ładniejsza.

Nieźle się usmiałam Aldonko. Mozna by załozyc wątek ,,jak wygląda primavera". Twoja ciekawa ale wolę moją , gdyby jeszcze nie miała tego odcienia różu była bym całkiem zadowolona a na primaverę nadal będę polowac.
Bogdzia 13:45, 10 cze 2012

agniecha973 napisał(a)

A teraz narodowo biało- czerwono, tak teraz jest koło ławeczki M Jotki.

Ja mam dokładnie taki sam zestaw w ogrodzie obok siebie, tylko jaśmin jeszcze trochę mniejszy. Przez chwilę zastanawiałam się czy Bogdzia przypadkiem u mnie w ogrodzie zdjęć nie zrobiła. A z krzewuszek jestem dumna niesłychanie, bo wyhodowałam z maleńkich patyczków, a teraz takie krzaczorki z nich, że serce rośnie jak rozkwitną.

Przyłączam się do zapytania co to za irysy, bo bardzo mi się podobają.

U mnie jakoś dziwnie samo sie robią zestawy biało- czerwone. Mam tak z rh i piwonie z dzwonkiem brzoskwiniolistnym i ten zestaw pokazywany a jeszcze rh Cunnghams z jabłonką ozdobną i w jednym miejscu czerwona róża również z jaśminem. Wcale mi sie to nie podoba ale jakos samo tak wychodzi po kilku przesadzaniach. O irysku juz pisałam i widę ze trzeba będzie ostro go rozmnażac zeby wszystkich obdzielic.
Bogdzia 13:48, 10 cze 2012

Ewa napisał(a)

O ja tez lubie goździki i mam w tym roku równiez
Pozdrawiam

Miło Cię Ewo widziec. Ciągle mam w oczach widok Twojej pogodnej twarzy i nie umiem Cię sobie wyobrazic zdenerwowanej czy smutnej. Pa pogoda ducha tak do Ciebie pasuje.

Pieknie koło ławeczki M Jotki
Bogdziu jak tylko zagladnę do Ciebie to zaraz sie uśmiecham
A dzis mój M powiedział, że dawno mnie takiej wesołej nie widział, bo kupił mi wymarzone od roku donice

Idę do Ciebie je zobaczyc. Ja też muszę pomyślec o kupnie donic ale jakoś sama nie wiem co kupic a u nas wcale nie ma wyboru i nawet te co sa to po dwie sztuki jednego wzoru a to mi za mało.
Klamber 14:31, 10 cze 2012

Jak lubisz goździki to mam 5 odmian te które ostatnio pokazywałem, wszystkie rosną na skalniaku. Moich nie czuć na odległość ale jak wsadziłem do nich nos i się zaciągnąłem, tooo dopiero mnie zakręciło. Jeśli chcesz to się również podzielę się z Tobą.
Bogdzia 16:38, 10 cze 2012

Klamber napisał(a)
Jak lubisz goździki to mam 5 odmian te które ostatnio pokazywałem, wszystkie rosną na skalniaku. Moich nie czuć na odległość ale jak wsadziłem do nich nos i się zaciągnąłem, tooo dopiero mnie zakręciło. Jeśli chcesz to się również podzielę się z Tobą.

Dobrze to się zamienimy, tylko gorzej na razie z okazja do wymiany Spotkanie daleko i pewnie ani Ty ani ja nie pojedziemy , ale trzeba cos wymyślec. Poczta? Wiem że nie lubisz przesyłek w bąbelkowych kopertach ale moze jednak?, ale to po kwitnieniu chyba trzeba.
shrekol 17:41, 10 cze 2012

Bożenko u Ciebie co tylko sie zagląda pięknie kolorowo aż dech zapiera
Krys 18:53, 10 cze 2012

Bożenko czy te białe krzewy u Ciebie nad płotem to tawuła ?
weronika77 19:27, 10 cze 2012

Bożenko, wracając do hortensji, ona od początku wiedziała, że jedzie do Ciebie i cieszyła się.
Pytam dlatego, że była jedną z trzech, i u mnie też rośnie i też się zastanawia, trochę długo, bo taka sama tylko już trzyletnia poszalała ze wzrostem. Ona długo, prawie do końca jest biała z limonkowym odcieniem. Chcę, żeby cieszyła Twoje oczy, wrażliwe na piękno.
A ponieważ jeszcze nie "stuknęła 900" to zdążę dołożyć tę samą piękność ze starego aparatu. Pozdrawiam.

Dodam, że czarna surfinia i ciekawostka i elegancja, a zdjęcia "biało-czerwone" ładne.
Krys 20:02, 10 cze 2012

Bożenko GRATULACJE z 900 stron cudnych zdjęć i przepięknych opowieści

hanka_andrus 20:06, 10 cze 2012

Bożenko!
Już za chwileczkę 900 na liczniku!
A ile bajek w bagażniku!?
Ile zdjęć i opowieści każda ze stron w sobie mieści!
Gratuluję nieprzerwanie!