Boźenko pglądalam I na dodatek pochwałę agrowłókniny również.....
A wnuczka na koniu jak wytrawna amazonka. Byłabym dumna z takiej pociechy
Już nie wiem co komentować tyle się u Ciebie dzieje a Ty piszesz, że u Ciebie nic sie nie dzieje...
Bożenko i jeszcze pytanie jaki to jest irys, jaka odmiana? Zachywcił mnie!
Witaj Bożenko, życzę miłego dnia. Dobrze, że jest niedziela i choć jeden dzień wytchnienia od pracy. Gratuluję zbliżającej 900. Załączam piwonię kupioną jako żółtą primaverę. Twoja ładniejsza.
Ja mam dokładnie taki sam zestaw w ogrodzie obok siebie, tylko jaśmin jeszcze trochę mniejszy. Przez chwilę zastanawiałam się czy Bogdzia przypadkiem u mnie w ogrodzie zdjęć nie zrobiła. A z krzewuszek jestem dumna niesłychanie, bo wyhodowałam z maleńkich patyczków, a teraz takie krzaczorki z nich, że serce rośnie jak rozkwitną.
Przyłączam się do zapytania co to za irysy, bo bardzo mi się podobają.
A dlaczego nie masz powojnika ode mnie, dawałam każdemu kto chciał.W sierpniu będzie problem by go dac ale może akurat się uda.Krzewuszka i jaśmin łatwo się rozmnażają więc z tym mniejszy problem , można robic sadzonki po kwitnieniu , jesli tylko chcesz, a iryski na razie mam ich mało bo dopiero co sama dostałam ale to też łatwo się rozmnaża więc tylko kwestia czasu żeby się rozrósł. Chyba muszę zacząc zapisywac co by kto chciał i doniczkowac.
Surfini nie kupiłam bo podobnie jak Ty nie mam cierpliwości do ciągłego podlewania skrzynek, a jarzmianki jeśli Ci zostanie to chętnie przygarnę.
O ja tez lubie goździki i mam w tym roku równiez
Pozdrawiam
Miło Cię Ewo widziec. Ciągle mam w oczach widok Twojej pogodnej twarzy i nie umiem Cię sobie wyobrazic zdenerwowanej czy smutnej. Pa pogoda ducha tak do Ciebie pasuje.
Pieknie koło ławeczki M Jotki
Bogdziu jak tylko zagladnę do Ciebie to zaraz sie uśmiecham
A dzis mój M powiedział, że dawno mnie takiej wesołej nie widział, bo kupił mi wymarzone od roku donice
No i gusta są faktyczne różne. Ja też bym mogła miec takie surfinie bo to ciekawostka i wcale ich kolor by mi nie przeszkadzał choc są faktycznie czarne, ale za to ich aksamitne płatki wyglądaja pięknie.No i jest to chyba jedyna roślina jaka widziałam o naprawdę czarnych kwiatach. U mnie też piękna pogoda. O 5 rano opryskałam róże na mszyce bo trochę ich jest a jaśminy u mnie nigdy nie maja mszyc, ciekawe dlaczego.Aniu piszesz że teraz oglądasz wszystkie oczka wodne, ja też zawsze na nie zwracam uwagę a najchętniej bym je wszystkie zabrała do siebie. Uwielbiam wodę i to co obok niej się dzieje.Pozdrawiam wszystkich zaglądajacych i życzę miłego dnia.Acha jeszcze jedno . Oglądaliście dzisiejszą ,,Maję w ogrodzie"? Dziś jest ogód państwa Słomczyńskich, których poznaliśmy u Danusi na spotkaniu. Warto obejrzec.
Boźenko pglądalam I na dodatek pochwałę agrowłókniny również.....
A wnuczka na koniu jak wytrawna amazonka. Byłabym dumna z takiej pociechy
Już nie wiem co komentować tyle się u Ciebie dzieje a Ty piszesz, że u Ciebie nic sie nie dzieje...
Bożenko i jeszcze pytanie jaki to jest irys, jaka odmiana? Zachywcił mnie!
Z mojej amazonki oczywiście jestem dumna bo wszystkie babcie są dumne z wnuków. Co do irysa to pewnie jest to irys syberyjski ale ja go dostałam, wiem ze był kupony w Florexpolu w Dębówce k Lublina www.florexpol.com.pl oni wysyłaja rośliny. Jeśli będziesz miec cierpliwosc żeby poczekac to będę dzielic i rozmnażac ale na razie mam małą kępkę .