Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Madzenka 09:57, 10 cze 2012

Bogdzia napisał(a)

Lepiej o nim nie wspominac.U mnie zaczynaja kwitnac najbardziej pachnące goździki.

Ojej jakie piękne główko-pączki A czy różowy goździk sin też tak się rozrosnie???
Madzenka 10:04, 10 cze 2012

Bogdzia napisał(a)
No i gusta są faktyczne różne. Ja też bym mogła miec takie surfinie bo to ciekawostka i wcale ich kolor by mi nie przeszkadzał choc są faktycznie czarne, ale za to ich aksamitne płatki wyglądaja pięknie.No i jest to chyba jedyna roślina jaka widziałam o naprawdę czarnych kwiatach. U mnie też piękna pogoda. O 5 rano opryskałam róże na mszyce bo trochę ich jest a jaśminy u mnie nigdy nie maja mszyc, ciekawe dlaczego.Aniu piszesz że teraz oglądasz wszystkie oczka wodne, ja też zawsze na nie zwracam uwagę a najchętniej bym je wszystkie zabrała do siebie. Uwielbiam wodę i to co obok niej się dzieje.Pozdrawiam wszystkich zaglądajacych i życzę miłego dnia.Acha jeszcze jedno . Oglądaliście dzisiejszą ,,Maję w ogrodzie"? Dziś jest ogód państwa Słomczyńskich, których poznaliśmy u Danusi na spotkaniu. Warto obejrzec.

Boźenko pglądalam I na dodatek pochwałę agrowłókniny również.....
A wnuczka na koniu jak wytrawna amazonka. Byłabym dumna z takiej pociechy
Już nie wiem co komentować tyle się u Ciebie dzieje a Ty piszesz, że u Ciebie nic sie nie dzieje...

Bożenko i jeszcze pytanie jaki to jest irys, jaka odmiana? Zachywcił mnie!
Klamber 10:38, 10 cze 2012

Bogdziu, masz piękne goździki, najbardziej podobają mi się te pękate pączusie. Ładne zdjęcia z wyjazdu.
aldonaz 11:08, 10 cze 2012

Witaj Bożenko, życzę miłego dnia. Dobrze, że jest niedziela i choć jeden dzień wytchnienia od pracy. Gratuluję zbliżającej 900. Załączam piwonię kupioną jako żółtą primaverę. Twoja ładniejsza.

agniecha973 13:15, 10 cze 2012

Bogdzia napisał(a)
A teraz narodowo biało- czerwono, tak teraz jest koło ławeczki M Jotki.

Ja mam dokładnie taki sam zestaw w ogrodzie obok siebie, tylko jaśmin jeszcze trochę mniejszy. Przez chwilę zastanawiałam się czy Bogdzia przypadkiem u mnie w ogrodzie zdjęć nie zrobiła. A z krzewuszek jestem dumna niesłychanie, bo wyhodowałam z maleńkich patyczków, a teraz takie krzaczorki z nich, że serce rośnie jak rozkwitną.

Przyłączam się do zapytania co to za irysy, bo bardzo mi się podobają.
Bogdzia 13:22, 10 cze 2012

asc napisał(a)
U Ciebie jak zawsze pięknie i ciekawie .... i chociaż zawsze ząlisz sie, że ja już pokazałam to coTy masz..wiec prostuję...nie mam takich irysków..nie mam takiej czerwonej krzewuszki, nie mam tego jaśminu.... i takiego powojnika......
Jak jeszcze kupisz czaną surfinię..to tez jej nie będę mieć..... może jako ciekawostka jest piękna..ale czarny kolor kwiatów.. źle mi się kojarzy.... tak żałobnie.... Ale zawsze mówie, że o gustach sie nie dyskutuje.... cieszę sie, że każdy ma inny gust, dzięki temu jest ciekawie, nie nudno, twórczo..... jak by wyglądały ogrody, gdyby każdy był taki sam, na tę samą modłę i te sam kwiaty...forum gorodnicze nie miałoby racji bytu, bo po co?????? Podobają nam sie rózne style, a wszystkeigo nie mozna mieć... więc chociaż pooglądamy u innych... Ale były na foto za żółtymi takie piękne czerowno-pomarańczowe...... o te bym kupiła napewno, chociaż zaklinam się, że nie obsadzam skrzynek bo i tak potem zapominam o podlaniu..
Jarzmianki mam nie za wiele, ale mam i rośnie tam gdzie nie powinna.... wieć jak przyjedziesz to pamiętaj.... dam Ci .. O, mam myśl.... ... na nowa rabatkę sobie ją przesadzę ....

A dlaczego nie masz powojnika ode mnie, dawałam każdemu kto chciał.W sierpniu będzie problem by go dac ale może akurat się uda.Krzewuszka i jaśmin łatwo się rozmnażają więc z tym mniejszy problem , można robic sadzonki po kwitnieniu , jesli tylko chcesz, a iryski na razie mam ich mało bo dopiero co sama dostałam ale to też łatwo się rozmnaża więc tylko kwestia czasu żeby się rozrósł. Chyba muszę zacząc zapisywac co by kto chciał i doniczkowac.
Surfini nie kupiłam bo podobnie jak Ty nie mam cierpliwości do ciągłego podlewania skrzynek, a jarzmianki jeśli Ci zostanie to chętnie przygarnę.
Bogdzia 13:28, 10 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)

Lepiej o nim nie wspominac.U mnie zaczynaja kwitnac najbardziej pachnące goździki.

Ojej jakie piękne główko-pączki A czy różowy goździk sin też tak się rozrosnie???

Różowe tworzą nieco mniejsze kepy ale tez się rozrastają.
Ewa 13:33, 10 cze 2012

Bogdzia napisał(a)

O ja tez lubie goździki i mam w tym roku równiez
Pozdrawiam

Miło Cię Ewo widziec. Ciągle mam w oczach widok Twojej pogodnej twarzy i nie umiem Cię sobie wyobrazic zdenerwowanej czy smutnej. Pa pogoda ducha tak do Ciebie pasuje.

Pieknie koło ławeczki M Jotki
Bogdziu jak tylko zagladnę do Ciebie to zaraz sie uśmiecham
A dzis mój M powiedział, że dawno mnie takiej wesołej nie widział, bo kupił mi wymarzone od roku donice
Bogdzia 13:36, 10 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)

No i gusta są faktyczne różne. Ja też bym mogła miec takie surfinie bo to ciekawostka i wcale ich kolor by mi nie przeszkadzał choc są faktycznie czarne, ale za to ich aksamitne płatki wyglądaja pięknie.No i jest to chyba jedyna roślina jaka widziałam o naprawdę czarnych kwiatach. U mnie też piękna pogoda. O 5 rano opryskałam róże na mszyce bo trochę ich jest a jaśminy u mnie nigdy nie maja mszyc, ciekawe dlaczego.Aniu piszesz że teraz oglądasz wszystkie oczka wodne, ja też zawsze na nie zwracam uwagę a najchętniej bym je wszystkie zabrała do siebie. Uwielbiam wodę i to co obok niej się dzieje.Pozdrawiam wszystkich zaglądajacych i życzę miłego dnia.Acha jeszcze jedno . Oglądaliście dzisiejszą ,,Maję w ogrodzie"? Dziś jest ogód państwa Słomczyńskich, których poznaliśmy u Danusi na spotkaniu. Warto obejrzec.

Boźenko pglądalam I na dodatek pochwałę agrowłókniny również.....
A wnuczka na koniu jak wytrawna amazonka. Byłabym dumna z takiej pociechy
Już nie wiem co komentować tyle się u Ciebie dzieje a Ty piszesz, że u Ciebie nic sie nie dzieje...

Bożenko i jeszcze pytanie jaki to jest irys, jaka odmiana? Zachywcił mnie!

Z mojej amazonki oczywiście jestem dumna bo wszystkie babcie są dumne z wnuków. Co do irysa to pewnie jest to irys syberyjski ale ja go dostałam, wiem ze był kupony w Florexpolu w Dębówce k Lublina www.florexpol.com.pl oni wysyłaja rośliny. Jeśli będziesz miec cierpliwosc żeby poczekac to będę dzielic i rozmnażac ale na razie mam małą kępkę .
Bogdzia 13:37, 10 cze 2012

Klamber napisał(a)
Bogdziu, masz piękne goździki, najbardziej podobają mi się te pękate pączusie. Ładne zdjęcia z wyjazdu.

Przy okazji sie z Tobą podzielę.