Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 11:33, 26 cze 2012

Ewa napisał(a)
Bogdziu muszę Ci powiedzieć , że dzięki Tobie i informacjom od Ciebie na temat rh, uwierzyłam , że może i u mnie coś z nich wyrośnie. Nie wychodziło mi to do tej pory , ale w tej chwili wydają sie o wiele ładniejsze, tylko jeden od początku był lichy. Wkleję go u siebie i poproszę Cię o kuknęcie

Ewo już masz piekne rh a co rok bedą piękniejsze i większe.Na temat tego jednego napisałam u Ciebie.
Jesli chodzi o perukowce to mam trzy duże i trzy małe. Jednego mogę Ci dac, tylko przypomnij mi na wiosnę żebym go wsadziła do doniczki i niech sobie rośnie a jak będzie okazja ,a na pewno będzie, to go zabierzesz.Niestety musisz mi wczesną wiosna przypomniec bo w moim wieku skleroza......

Tu jeden z nich:

Bogdzia 11:36, 26 cze 2012

sylllwia napisał(a)

Wiadomośc dla wszystkich uprawiających rh. Z powodu ciepłych ale deszczowych dni na niektórych rh pojawiły się mączliki, szczególnie na młodych listkach najczęściej od spodu liscia.Są to maleńkie białe centki fruwające jak się poruszy krzakiem albo go opryska. Wysysaja sok z młodych liści i trzeba je zlikwidowac a nie jest łatwo. Musi byc to preparat na którym pisze ze jest na mączliki i często oprysk trzeba powtórzyc.Obejrzyjcie krzaki i ewentualnie róbcie opryski. Ja dziś robiłam.

Muszę dzisiaj pooglądać moje rh, a możesz podać Bożenko nazwę preparatu jakim Ty pryskałaś swoje?

Moje pomarznięte Rh też powypuszczały nowe, młode przyrosty z boków i właśnie się zastanawiam, czy będą kwiaty w przyszłym roku na nich czy nie.

To czy zawiązą pąki będzie głównie zależało od pogody. Jeśli bedzie ciepło i mokro to powinny zawiązac. Ja opryskałam preparatem Confidor 200SL, ale te preparaty dobrze jest zmieniac bo to są trudne do zwalczenia robale i czasem jeden działa lepiej niż drugi.Przy okazji mozesz opryskac róże na mszyce itp.
Ewa 13:40, 26 cze 2012

Bogdziu jesteś Wielka i Kochana
a zdjęcia czarodziejskie
Milka 13:46, 26 cze 2012

Bożenko, twój ogród ciągle zaskakuje! skupiliśmy sie na rh, a tam u ciebie tyle innych pięknie kwitnących roślin! połączenie czerwieni liliowców, bordo perukowca i srebrzystości świerku, dało niesamowity efekt!
chyba mam podobne liliowce, ale małe jeszcze, i jak już wieziesz do Ani, to coś małego i dla mnie, poproszę, no bo bagaż lotniczy limitowany jest
ściskam i raduję się czerwienią strażacką, ja lubię takie nasycone barwy
Bogdzia 14:41, 26 cze 2012

Czytałam tego posta i był inny avarar , zalogowałam sie i jest inny, ale się zdziwiłam. Irenko to pisz co mam dla Ciebie przywieźc, tego liliowca rozumiem że też. A na avatarze znów fajna kobitka i znów w jakijś super podomce czy dresiku.
Milka 14:46, 26 cze 2012

Chciejstw mam od ciebie sporo wszystko co dostałam, rośnie, ale bagaż!
a na pw piszę ci wiadomość
i dzięki, że avatar czy w ,,podomce" czy nie, podoba się i jednak mnie rozpoznajesz, czyli Basia miała rację
Bogdzia 17:15, 26 cze 2012

irena_milek napisał(a)
i dzięki, że avatar czy w ,,podomce" czy nie, podoba się i jednak mnie rozpoznajesz, czyli Basia miała rację

Basia najczęsciej a może nawet zawsze ma rację. Avatar pierwszy sort.( kiedyś mówiło się pierwyj sort).
Martek 17:20, 26 cze 2012

Tyle piękności może i dla mnie jakiś "książę" by się znalazł Bożenko ?
Pozdrawiam serdecznie
Nadrabiam zaległości,ale,że niemoc u mnie pewna to i zbyt dużo monologu nie zostawiam
Milka 17:35, 26 cze 2012

Bogdzia napisał(a)

Basia najczęsciej a może nawet zawsze ma rację. Avatar pierwszy sort.( kiedyś mówiło się pierwyj sort).

Bogdzia 21:46, 26 cze 2012

Martek napisał(a)
Tyle piękności może i dla mnie jakiś "książę" by się znalazł Bożenko ?
Pozdrawiam serdecznie
Nadrabiam zaległości,ale,że niemoc u mnie pewna to i zbyt dużo monologu nie zostawiam

A jakiego księcia byś chciała? Jak tylko bedzie to w mojej mocy to Ci przywiozę tylko sprecyzuj o co chodzi .