Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 21:46, 06 lip 2012

Bogdzia 21:51, 06 lip 2012

Bogdzia 22:00, 06 lip 2012

ircia napisał(a)
Bożenko - Twój wątek to jak najlepsze i najciekawsze lekcje biologii Moja wiedza (szczególnie o ptakach) zdecydowanie się poszerzyła dzięki temu
U Ciebie upały, a u mnie ciągle, zimno i ciągle pada....

Irenko a to mnie pochwaliłaś. Musze Ci powiedziec że zawsze interesowałam sie biologią i n-l w liceum szybko zorientował sie że mogę ciekawiej od niego prowadzic lekcje i często podawał mi temat i ja uczyłam za niego ale miałam tez wpływ na wystawianie ocen z biologii. Niestety ten sam uczył chemii i nic mnie nie nauczył i z tego powodu poszłam na studia na matematyke a nie na coś zwiazanego z biologią. Matematyki też zresztą często uczyłam jak dyr nie miał czasu isc na lekcje to mnie wysyłał. Fajne to były czasy.
Co do pogody to ja już po prostu padam . Upały nie do wytrzymania, jak w Australii u mojej córki, ale nie teraz bo teraz u niej zima.
Ewa 22:01, 06 lip 2012

Jak zwykle piękne te dzisiejsze kwiaty.
Bogdziu znasz może tego mojego gościa?

Bogdzia 22:09, 06 lip 2012

Też mu dziś zdjec narobiłam ale na razie nie sprawdzałam jak sie nazywa ale mogę poszukac.
agniecha973 22:17, 06 lip 2012

Bogdziu, podglądam na bieżąco z małą dziurą w okolicach spotkania na Dolnym Śl. Wtedy mi sporo wątków uciekło i nie dałam rady nadrobić. Żabka całuśna!!! Z tym okiem przymrużonym to ekstraklasa. Naprawdę mogłabyś spróbować wziąć udział w jakimś konkursie fotograficznym.
Zaglądnij na moje ostatnie strony, jeden z ptaków chyba zidentyfikowany.
Pozdrawiam.
Bogdzia 22:19, 06 lip 2012

Ewo to rusałka kratkowiec. Ciekawy motyl bo w zależności od tego kiedy się urodzi może miec inny kolor .Urodzony wiosną ma wierzch skrzydeł czerwonobrunatny z czarnymi i biało-żółtymi plamkami a ten którego dzis fotogafowałyśy to drugie pokolenie w tym roku i jest czarny jak widac.Jaja składają i gąsienice żywia się pokrzywą. Ja mam dla nich pokrzywy w ogrodzie i nie tylko dla nich.A to moje zdjęcie.

Ewa 22:32, 06 lip 2012

Bogdziu jesteś The Best , identyfikacja błyskawiczna, a ja szukam i szukam .....i nic
No bo tak jakoś mi ambicja sie odezwała, że skoro w moim ogrodzie jest, to trzeba wiedzieć jak sie nazywa
Dziękuję , a swoja drogą ciekawe, że sfotografowałyśmy obydwie rusałkę..
Agacia 22:36, 06 lip 2012

Piękności! A historia z nauczaniem... to chyba masz ten dar we krwi, pozazdrościć Twoim uczniom
Bogdzia 22:49, 06 lip 2012

Ewa napisał(a)
Bogdziu jesteś The Best , identyfikacja błyskawiczna, a ja szukam i szukam .....i nic
No bo tak jakoś mi ambicja sie odezwała, że skoro w moim ogrodzie jest, to trzeba wiedzieć jak sie nazywa
Dziękuję , a swoja drogą ciekawe, że sfotografowałyśmy obydwie rusałkę..

Ja mam jeszcze zdjęcia innych motyli dzis zrobione .