Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

Anda 12:05, 04 sty 2019

Pozdrawiam noworocznie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 16:48, 04 sty 2019

Mówisz, że nie wiedzą, że Im oglądalność skoczyhi hi hi
chyba nie bardziej jednak niż jak leciał wyczekany ogród Kondzia
Anitka 09:42, 06 sty 2019

Aguś pozdrawiam w Nowym Roku. Też lubię na łopacie jeździć
abiko 10:17, 07 sty 2019

Anda napisał(a)
Pozdrawiam noworocznie

Dziękuję Anda..
abiko 10:19, 07 sty 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Mówisz, że nie wiedzą, że Im oglądalność skoczyhi hi hi
chyba nie bardziej jednak niż jak leciał wyczekany ogród Kondzia

Hmm nie do końca jestem przekonana,że nie bardziej To inny ogród. Zobaczysz.

abiko 10:22, 07 sty 2019

Anitka napisał(a)
Aguś pozdrawiam w Nowym Roku. Też lubię na łopacie jeździć

No człowiek się orobi i lepiej się czuje. Ulepiłam bałwana i się już przechyla na bok.. taka pogoda. A szkoda. Jakoś do ogrodu mi nie spieszno.
Za to chodzę za storczykami, ale nic ciekawego nie ma, em się śmieje, że jestem na głodzie. No, ale nie kupię.. jak w C. np. stoją z wełnowcami małymi.. już na nie jestem prawie uczulona.
Anitka 13:17, 07 sty 2019

abiko napisał(a)

No człowiek się orobi i lepiej się czuje. Ulepiłam bałwana i się już przechyla na bok.. taka pogoda. A szkoda. Jakoś do ogrodu mi nie spieszno.
Za to chodzę za storczykami, ale nic ciekawego nie ma, em się śmieje, że jestem na głodzie. No, ale nie kupię.. jak w C. np. stoją z wełnowcami małymi.. już na nie jestem prawie uczulona.

Mi też nie spieszno do grodu. Mam jeszcze kilka planów do zrealizowania w zimie i boje się, że mi ta zima za szybko zleci . Na razie rozkoszuje się błogim lenistwem świąteczno-noworocznym. Jakoś tak mi pozostało i jest mi z tym dobrze Nawet wełnowce na kwiatkach w domu nie są w stanie do działania mnie zmusić. Ja właśnie z C. ze storczykami przyniosłam sobie w zeszłym roku. Wcześniej nie miałam.

Ja nie mam problemu z głodem storczykowym - tylko białe

abiko 13:51, 07 sty 2019

Anitka napisał(a)

Mi też nie spieszno do grodu. Mam jeszcze kilka planów do zrealizowania w zimie i boje się, że mi ta zima za szybko zleci . Na razie rozkoszuje się błogim lenistwem świąteczno-noworocznym. Jakoś tak mi pozostało i jest mi z tym dobrze Nawet wełnowce na kwiatkach w domu nie są w stanie do działania mnie zmusić. Ja właśnie z C. ze storczykami przyniosłam sobie w zeszłym roku. Wcześniej nie miałam.

Ja nie mam problemu z głodem storczykowym - tylko białe

Oj.. ja ja ci zazdroszczę tego spokoju i tego co już Ci się udało zrobić. Czytałam o ogrodziePięknie napisane.

Wszyscy robią podsumowania.. ja muszę plany wdrożyć w życie.
Na rabacie różanej mam za dużo cienia, może dlatego te róże tak marnie tam rosną jednak. Muszę się jakoś pozbyć stamtąd mchu, nie wiem jeszcze jak.. do wywalenia mój bonsai.. irytuje mnie coraz bardzie. Co w to miejsce.? nie wiem..
Rabata po drugiej stronie od tarasu.. mus zakryć ten wysoki masakryczny taras (biała). Coś do tyłu.. może hortensje? Przecież to biała.. Może coś innego.. tylko co.. mało miejsca.. masakra. Róże po pergoli piąć się nie chcą, pasowałoby wymienić na inne, ale niby róż po różach się nie sadzi.. trzeba jakoś osłonić miejsce do siedzenia.. może drzewo..
sylwia_slomc... 16:41, 07 sty 2019

Przypomniałyście mi, że muszę storczyki podlać, zapominam o nich notoryczniea one jakby na przekór mojej niedbałości nawypuszczały pędów kwiatowych

Kobiety to się cieszcie, że to tylko wełnowce, ja parę lat temu dostałam od mamy storczyka , a z nim w pakiecie zarazę ziemniaczaną, załatwiło w ciągu tygodnia wszystkie które się znalazły z nim w tym samym pomieszczeniu i to nie tylko storczyki. Przez przeszło rok żaden kwiatek w tym pokoju się nie utrzymał bo od razu był atakowany mimo wywalenia wszystkiego co było chore, wyszorowaniu parapetów i okien, a także kilkukrotnym traktowaniu ciężką chemią podłogi na której stał i padł taki co ma szablaste liście....kurcze wyleciała mi nazwa
Dopiero po dwóch latach przestały mi rośliny chorować, ale z 60 storczyków zostało ledwie kilkanaście
abiko 08:57, 08 sty 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Przypomniałyście mi, że muszę storczyki podlać, zapominam o nich notoryczniea one jakby na przekór mojej niedbałości nawypuszczały pędów kwiatowych

No bo przecież czym mniej podlewasz to bardziej chcą przeżyć i w drugą stronę również (patrz moja sąsiadka a kwitną jej że hej..
Ale kawy mi szkoda wywalić.. tyle lat..