Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogródkowe perypetie:)

Pszczelarnia 18:43, 09 sty 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ewo nie wmówisz mi, że Ty nie masz
Z takimi kompozycjami na rabatach nikt Ci nie uwierzy

I tu jest ten zgrzyt mój rabaty a donice. Uwierz.
sylwia_slomc... 19:00, 09 sty 2019

Wiem co trzeba zrobić Musisz zaprosić Danusię i Ona Ci to zrobi raz dwa
Anda 19:24, 09 sty 2019

abiko napisał(a)
A tak wygląda walka ze smogiem w Krk to tak odnośnie dzisiejszej wypowiedzi pełnomocnika ds czystości powietrza.. aż żal mi się słuchało, że inni mają gorzej.. no szkoda, że nie czuł tego dymu wczoraj. Dzieci wdychają to codziennie, bo to koło szkoły. I takich miejsc w centrum jeszcze jest całe mnóstwo niestety

A co powiedział? Bo wiesz, ja nie w temacie jestem. A we Wrocku była przecież ta konferencja na temat zmian klimatycznych i czystości powietrza.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 19:27, 09 sty 2019

Pszczelarnia napisał(a)
U Pszczółki każda róża pnąca jest obłędna.... Wstawię zdjęcia dla potwierdzenia. One po prostu takie są, chętne do współpracy.

Co ja czytam, acha weszłam, żeby wynurzyć się na temat donic ogrodowych: nieustannie eksperymentuję i poszukuję własnych upodobań (z donicami najwięcej, ileż już kupiłam i oddawałam i nadal mam składzik niewykorzystanych). Teraz mam podział na: przy domu te szare (znasz je), w ogrodzie terakota.

Są jeszcze te aluminiowe (te kotły i wanienki) i żeliwne sagany. Wszystkie proszą się o zastosowanie ale nie umiem.

Ewuś, nie ma sprawy, przyślę kuriera, zabierze od Ciebie te sagany i wanienki, i nie będziesz musiała się już nimi tak przejmować

Potwierdzam, róże masz obłędne
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 19:27, 09 sty 2019

O Ewka Anda też dobrze wymyśliła
Anda 19:28, 09 sty 2019

abiko napisał(a)

A to prawda.
Przez zimę robię listę moich chciejstw i wychodzi, że królują róże. Już wiem, że część przesadzę do donic. Ja rosną u Andy i mają się dobrze to u mnie też powinny Tylko na okrywowe na przód nie mogę się zdecydować jakoś.
A na pergolę pójdzie Lykkefund, zdjęcie u Pszczółki było mi potrzebne I oby tak wyglądała za jakiś czas jak u niej.

Będą nowe róże Napiszesz jakie?
Anda 19:28, 09 sty 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
O Ewka Anda też dobrze wymyśliła

Hehe
abiko 09:09, 10 sty 2019

Pszczelarnia napisał(a)
U Pszczółki każda róża pnąca jest obłędna.... Wstawię zdjęcia dla potwierdzenia. One po prostu takie są, chętne do współpracy.

Co ja czytam, acha weszłam, żeby wynurzyć się na temat donic ogrodowych: nieustannie eksperymentuję i poszukuję własnych upodobań (z donicami najwięcej, ileż już kupiłam i oddawałam i nadal mam składzik niewykorzystanych). Teraz mam podział na: przy domu te szare (znasz je), w ogrodzie terakota.

Są jeszcze te aluminiowe (te kotły i wanienki) i żeliwne sagany. Wszystkie proszą się o zastosowanie ale nie umiem.

Hmm ale one tak ogólnie chętne do współpracy czy tylko u Ciebie Bo mam nadzieję, że ogólnie
Widzę, że dywagacje donicowe prowadzicie. Ja mam trochę jak Pszczółka tzn. donice muszę do mnie przemówić. Mam dużo osłonek i doniczek.. oddaję i szukam tych co do mnie mówią. Tak mam z szarymi, chociaż wiem, że średnio pasują mi do domu i elewacji, ale pasują do mnie
I ciągle wzrasta moja miłość do terakoty... ale na razie tak oszczędnie.. ja mam tak, że albo od razu mnie porazi.. albo długo nic z tego nie będzie

abiko 09:30, 10 sty 2019

Anda napisał(a)

A co powiedział? Bo wiesz, ja nie w temacie jestem. A we Wrocku była przecież ta konferencja na temat zmian klimatycznych i czystości powietrza.

Anda.. staram się nie w dawać w tematy polityczne na forum a tutaj by trzeba
W skrócie.. w innych miejscach mają gorzej
Ale jak dziś usłyszałam, że kolega mi się chwali, że tyle lat miałem palił i nikt się nie gapnął, to mi ręce opadły. Przecież dym nie leci w jego stronę...

Wracając do róż.. no właśnie spis sobie robię i nie mogę się zdecydować na okrywowe. To strona wschodnia, chcę je dosadzić do kul bukszpanowych, które mam jeszcze ( może ćma będzie łaskawa w tym roku). Pasowałyby mi jakieś niższe, ale nie koniecznie płożące. O zapachu nie marzę, bo raczej będzie ciężko.
Ale oprócz tych niskich i pnącej zaplanowałam sobie jeszcze:
Sophy Rose
Mn Plantier
Constance Spry
Bascobel
i Piano

Tyle.. że nie wiem czy wszystkie zmieszczę No ale od czego są donice
Anda 10:42, 10 sty 2019

abiko napisał(a)

Anda.. staram się nie w dawać w tematy polityczne na forum a tutaj by trzeba
W skrócie.. w innych miejscach mają gorzej
Ale jak dziś usłyszałam, że kolega mi się chwali, że tyle lat miałem palił i nikt się nie gapnął, to mi ręce opadły. Przecież dym nie leci w jego stronę...

Wracając do róż.. no właśnie spis sobie robię i nie mogę się zdecydować na okrywowe. To strona wschodnia, chcę je dosadzić do kul bukszpanowych, które mam jeszcze ( może ćma będzie łaskawa w tym roku). Pasowałyby mi jakieś niższe, ale nie koniecznie płożące. O zapachu nie marzę, bo raczej będzie ciężko.
Ale oprócz tych niskich i pnącej zaplanowałam sobie jeszcze:
Sophy Rose
Mn Plantier
Constance Spry
Bascobel
i Piano

Tyle.. że nie wiem czy wszystkie zmieszczę No ale od czego są donice

No skoro w innych miejscach jest gorzej... Takie miejsca zawsze się znajdą, to nie jest miarodajne.
Mnie często zastanawia właśnie to, że niektórzy ludzie nie myślą dalej, nie widzą nic oprócz czubka własnego nosa. I nie zachowują się odpowiedzialnie.

Aga, a chcesz mieć okrywowe typu pajeczaki/ośmiornice, czy po prostu niskie, kompaktowe krzaczki?
Zamówiłam sobie polyantę Clothilde Soupert. Posadzę ją na przód rabaty. Może to też coś dla Ciebie? Ona jest na dodatek pachnąca

Austinki są zawsze śliczne.

Mme Plantier to piękna róża. Gdyby kwitła częściej i nie była pnąca to też bym ją miała. Tak samo jak Mme Hardy. Uwielbiam te zielone oczka

Donice to ratunek dla małych ogrodów i wielkich ogrodniczych apetytów ich właścicieli

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies