Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

Anda 15:23, 13 sie 2019

abiko napisał(a)

Szczerze to nie wiem czy coś z niej będzie, bo dziś zobaczyłam, że wszystkie liście ma żółte i pewnie opadną. Cóż zobaczymy jak korzeń się sprawi. Nowe są bardzo malutkie to fakt. Na razie zostaje w dużej donicy.

Mogłabyś pomóc korzeniom mocno ją przycinając i zostawiajac tylko trochę zielonego do asymilacji, tylko wtedy na bank zmarzną ci nowe przyrosty, jeśli by jakieś dała radę wykształcić. Kopczyk zimą to napewno wiesz.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
abiko 23:03, 30 sie 2019

Nudy jak w polskim filmie.. tylko to mi zakwitlo niespodzianie, na zewnatrz, jaki to storczyk? A miał wylecieć.. hmm
Agania 23:29, 30 sie 2019

I jaki piękny
Agania 23:30, 30 sie 2019

Pokaż kotki... Czekam już tak długo
Iwonka 07:42, 31 sie 2019

Agania napisał(a)
Pokaż kotki... Czekam już tak długo

Kocia mama Ma już 5 a jeszcze jej mało Agatka obawiam się, że będziesz chciała jeszcze jak zobaczysz Agusi Cudne są!
ewsyg 09:27, 31 sie 2019

Witaj Agnieszko

Jestem u Ciebie chyba pierwszy raz. Takie ogrody bardzo lubię, kolorowe z mnóstwem roślin kwitnących. Widać, że poświęcasz mu sporo czasu, o jest bardzo zadbany. Ja też mam różę WS i uważam ją za dośc kapryśną, jednak warta jest zachodu. Lubię jej kolor i budowę kwiatów oraz zapach. Pozdrawiam i trzymam kciuki za różę

Dorota123 15:12, 31 sie 2019

Piszesz, że nudy, a tu takie ciekawe porady na temat róż. Twój storczyk taki inny niż moje.
Właśnie zakończyliśmy remont pokoju, wczoraj dotarł ostatni element meblowy. Trochę nie miałam czasu, ale i fakt, że już o obietnicy zapomniałam. Oto obiecany przepis na ciasteczka. To jest z przepisu na szarlotkę.

KRUCHE CIASTO NA SZARLOTKĘ, LUB CIASTECZKA

1/2 kg mąki
1 kostka margaryny
3 żółtka + 1 całe jajo
20 deko cukru pudru ( jeśli dasz kryształ ciastka będą twardsze)
2 łyżki oleju
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki cukru waniliowego

Zagnieść ciasto, podzielić na dwie części.
Ciasto - odciśnięte jabłka z nadmiaru soku - ciasto
Piec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni.

Lub rozwałkować na około 4-5 mm i wykrawać ciasteczka.
Jak zrobisz napisz, czy wyszły smaczne.
Urszulla 21:01, 31 sie 2019

Założę się że u Ciebie nie jest nudno teraz jesienne przebarwienia będą nas zachwycać bo noce są chłodniejsze. Czy roślinki po moim czyszczeniu odżyły?
Wiesz że Łukasz ma uczulenie na koty na swojego chomika też jak go bierze do rąk
Macham jeszcze wakacyjnie
Waclaw 21:43, 31 sie 2019

U Ciebie nigdy nie jest nudno
KasiaM 21:57, 31 sie 2019

Witam serdecznie, mam problem z aranżacją swojego przedogródka. Jest on od strony południowej, a ziemia piaszczysta. Nie mam na niego pomysłu. Im więcej przeglądam internet, aby czymś się zainspirować, tym większy mam mętlik i nie mogę się na nic konkretnego zdecydować. Od strony płotu chciałabym, aby rosło tam coś większego, tzn. do 1-1,5m wysokości (na pewno nie tuje). Bardzo też bym chciała, aby rósł w tym miejscu jakiś świerk który nie rośnie wysoki. To ma być rabata atrakcyjna przez cały rok, bo to przecież wizytówka reszty ogrodu. Bardzo proszę o pomoc w aranżacji tego kawałka ziemi. Pozdrawiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies