Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

TAR 16:23, 19 lip 2023

Magleska napisał(a)

Ania dziękuję

te kwiatuszki nie wyszły mi dobrze na fotce -one są blado-niebieskie i niziutke -to dzwonek chyba Elizabeth Oliver-jeśli dobrze nazwę zapamiętałam -kupiłam ,aż jedną sadzonkę na próbę

ps też na tych fotkach nie widać dokładnie ich koloru

u mnie widac bardzo delikatny wpadajacy w niebieski, taki nienachalny. chyba widzialam w tym sklepie, w ktorym swoja sadzonke kupilas tez sie szykowalam ale juz nie bylo. wpisalam na liste zakupow "zimowych". owa lista dramatycznie mi sie wydłuża
Magleska 16:50, 19 lip 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Też się muszę na cięcia rzucić, ale mi jeszcze zostało jedno miejsce do obszarpania z chwastów i ścieżka do warsztatu do obszarpania z mniszka. Ten pieron odrósł od korzeni mimo spalenia górnej części.
Potem to już stale cięcie z przerwą na odplewianie leśnych rabat. I sadzenie tych zakupów z Wojsławic. Do dziś nie posadzone bo nie było kiedy.
Nie lubię tak męczyć roślin w doniczkach, ale tym razem to dla ich dobra bo teraz sezon powodziowy.

Sylwia o chwastach ,to nawet nie chce mi się gadać -to cholerstwo rośnie na potęgę -te rabaty co miałam wyplewione na cacy po ostatniej burzy znowu widzę pełno drobiazgów -przydałoby mi się całe auto kory ,a teraz nie mogę sobie na nie pozwolić ech ....

do cięcia też mam sporo -mam nadzieję ,że jutro pościnam to co przekwitło i dokończę cięcie róż ( zależy jaka pogoda będzie )

mam też pełno roślinek w doniczkach ,ale posadzę je dopiero po upałach -narazie niech sie ukorzeniają i podrosną

w ogrodzie robota jest do nieprzerobienia ....ale i tak lubię tą zabawę
czytałam ,że zapory dały radę ostatnio jestem na bieżąco u Ciebie -nawet jak nic nie skrobnę
Buziaki
Magleska 16:54, 19 lip 2023

Kasya napisał(a)

Lubie takie „uskoki” ale jak zrobiłam to szybko wyrównałam

Kasia trochę bałam się ,że źle będzie mi się kosiło ,ale nawet mnie jeszcze nie wkurzają te uskoki
na pewno będę jeszcze poszerzać rabaty i zmniejszać trawnik ,ale to z rozwojem roślin ,bo teraz już mi się nie chce tego robić i nie mam roślin do obsadzania ...i zły czas na dzielenie

Magleska 17:09, 19 lip 2023

TAR napisał(a)

u mnie widac bardzo delikatny wpadajacy w niebieski, taki nienachalny. chyba widzialam w tym sklepie, w ktorym swoja sadzonke kupilas tez sie szykowalam ale juz nie bylo. wpisalam na liste zakupow "zimowych". owa lista dramatycznie mi sie wydłuża

Pięknie opisałaś ten kolor taki własnie jest -nienachalny kupowałam stacjonarnie w mojej ulubionej szkółce i chyba podjadę jutro rano po pracy po jeszcze 2 sadzoneczki

robię właśnie taką rabatę w bladych niebieskościach i bladych fioletach
mam tam amsonie nadreńskie ,bodziszki Cloud Nine ,kocimiętki Purrsian Blue i inne- od Iwonki ,poza tym białe budleje(słabo coś rosną ) irysy niebieskie i białe ,białe rozwary ,stachysa tego Co ci wysyłałam (leży zdechły teraz)...i jeszcze jakieś mini iglaki sine ...taki misz masz bladości ....
dokupię jeszcze kłosowce blu coś tam ...i floksy blue marine ...
szkoda ,że liliowców nie ma w niebieskościach ...

Jak poczytałam o Twoich ostatnch zakupach ,to mi się różne chciejstwa włączyły
szkoda ,że na drzewa to juz nie mam miejsca....
mogę tylko w bylinach i ewentualnie krzewach jeszcze poszaleć
Buziaki

ps śmiałek Ci się przyjął ?

TAR 19:03, 19 lip 2023

Madziu wszystko mi sie przyjelo, rozchodniki sie rozszalały, czysciec przyrasta a runianki jeszcze pocielam na mniejsze kawalki i sadze patyki do gruntu, pieknie sie same ukorzeniaja, Śmialki podzielilam na kępki takie po 4-5 ździebelek i wszystko zielone, na poczatku zgaszone opadle teraz na bacznosc. Wiem ze za rok juz beda ładne kępki. Super dziekuje. Sadzonki od Sylwii, Aprila,Kasi i Helen tez sie przyjeły. Te od Dorii wlasnie sa w trakcie sadzenia ale w donicach dobrze wygladaja.

Hehe na ladne drzewo zawsze znajdzie sie miejsce
anpi 20:11, 19 lip 2023

Madziu zostawiam nieustający zachwyt i idę z powrotem pozgłębiać to piękno rabat dogłębniej!
Rojodziejowa 11:05, 20 lip 2023

Madzia, Twoja maszyna do kancików ma żyłkę, czy nóż? I jaką ma moc?
Urszulla 17:29, 20 lip 2023

Madzia, nie uwierzysz mam zapotrzebowanie na 2 kępy Red Barona do większych donic dam pod murem Nauticowej bo mi się pusto zrobiło, a w donicach może stać nawet zimą
Agatorek 17:51, 20 lip 2023

Dzwoneczek jest przeuroczy ❤️
Magleska 21:50, 20 lip 2023

TAR napisał(a)
Madziu wszystko mi sie przyjelo, rozchodniki sie rozszalały, czysciec przyrasta a runianki jeszcze pocielam na mniejsze kawalki i sadze patyki do gruntu, pieknie sie same ukorzeniaja, Śmialki podzielilam na kępki takie po 4-5 ździebelek i wszystko zielone, na poczatku zgaszone opadle teraz na bacznosc. Wiem ze za rok juz beda ładne kępki. Super dziekuje. Sadzonki od Sylwii, Aprila,Kasi i Helen tez sie przyjeły. Te od Dorii wlasnie sa w trakcie sadzenia ale w donicach dobrze wygladaja.

Hehe na ladne drzewo zawsze znajdzie sie miejsce

Ania nie dziękuj już ileż można cieszę się ,że się przyjęło i rośnie masz jeszcze zapotrzebowanie na coś ?

mam kilka drzewianych chciejstw -tylko ,że nie mam na nie pomysłu ,gdzie je posadzić ,a narazie mam dość poszerzania rabat