Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magleska 21:52, 20 lip 2023

anpi napisał(a)
Madziu zostawiam nieustający zachwyt i idę z powrotem pozgłębiać to piękno rabat dogłębniej!

Aniu dziękuję

na fotkach mój ogród dużo lepiej się prezentuje niż na żywo -dlatego tak dużo fotek robię haha -bo czasem wolę go pooglądać właśnie na nich
Magleska 22:05, 20 lip 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Madzia, Twoja maszyna do kancików ma żyłkę, czy nóż? I jaką ma moc?

Asia ja mam z nożem -

jestem z tej krawędziarki zadowolona ,ale z tego co zauważyłam -nie wszędzie będzie się to sprawdzało ,na pewno dobrze poprawia się nim kanty już istniejące

,żeby robić to na zbitej darni,gdzie jeszcze wogóle nie ma kantu ,to raczej nie da rady-ale to zależy od ziemi w ogrodzie -może miałam za sucho -nie wiem, ale próbowałam nacinać sam trawnik ,żeby łatwiej mi się darń ściągało i niestety maszyna nie dawała rady )
przy krawężnikach ,czy kostce jeszcze jej nie próbowałam -mam tam sporo betonu i trochę mam obawy ,żeby tego noża nie stępić ,czy złamać ...

po koszeniu przejeżdżam sobie po istniejących zarośniętych kantach i szybciutko mam je ładne ,więc jak dla mnie warte zakupu ....ale nie chcę Cię namawiać ,bo próbowałyśmy u Uli i u niej nie szło to tak fajnie ,jak u mnie ....
ta maszyna tylko nacina kant-resztę trzeba zebrać -ja to robię tak ,że po przejechaniu krawędzi -motyczką podważam resztki i grabkami zagrabiam

wyślę Ci na priv ,jaką ja mam -to sobie ją pooglądasz

Magleska 22:09, 20 lip 2023

Urszulla napisał(a)
Madzia, nie uwierzysz mam zapotrzebowanie na 2 kępy Red Barona do większych donic dam pod murem Nauticowej bo mi się pusto zrobiło, a w donicach może stać nawet zimą

Ula przyjeżdżaj -chętnie oddam

w sobotę mam wolne
Magleska 22:10, 20 lip 2023

Agatorek napisał(a)
Dzwoneczek jest przeuroczy ❤️

fajny jest muszę sobie jeszcze dokupić ze 2 kępki
basia3012 11:41, 21 lip 2023

Magleska napisał(a)

Madziu, pięknie wyszły te uskoki. A taka byłam im przeciwna. A coś wysokiego też tam będzie? Czy raczej byliny?
Magleska 20:08, 21 lip 2023

basia3012 napisał(a)

Madziu, pięknie wyszły te uskoki. A taka byłam im przeciwna. A coś wysokiego też tam będzie? Czy raczej byliny?

Basiu dziękuję raczej same byliny tam będą -może jakiś krzew jedynie gdzieś się przewinie ...nie chodziło mi o zamknięcie perspektywy ,tylko o kształty trawnika -wcześniej wg mnie był taki długaśny tunel ,a teraz już jestem w miarę zadowolona

co prawda przydałoby mi się jeszcze trochę poszerzyć niektóre rabaty -ale to może jesienią zrobię

Buziaki
Urszulla 13:43, 22 lip 2023

Madziu, tu mogłaby być ławeczka
Agatorek 22:54, 22 lip 2023

Madzia, a co to za trawa za hipotetyczną ławeczką, którą zaproponowała Ula? ML?
Magleska 19:22, 24 lip 2023

Urszulla napisał(a)
Madziu, tu mogłaby być ławeczka

ciekawe kiedy bym na niej usiadła haha mam 5 miejsc do siedzenia w ogrodzie -ale nie mówię ,że nie -ładny widok na róże by z niej był
Magleska 19:27, 24 lip 2023

Agatorek napisał(a)
Madzia, a co to za trawa za hipotetyczną ławeczką, którą zaproponowała Ula? ML?

Aga to zebrinus -chcesz 2 kępy ? muszę z tamtąd eksmitować ze 2 ,bo jedna zarosła mi grujecznika ,a druga też zasłania mi całą rabatę ....miałam to zrobić dziś ,ale burza przyszła i mnie przegoniła z prac