Od 2-3 lat nie mogę się zdecydować na wierzbę. Te 3-kolorowe jakoś tak spowszedniały, a wśród pozostałych nie mam zdecydowania. Ta prezentuje się pięknie w tej postaci. Masz jej zdjęcia w innych porach roku? A może po prostu napisz jak się prezentuje. Dzięki
Oto wszytkie zdjęcia jakie mam z wierzbą w roli głównej i w roli drugoplanowej. Mam ją 4 lata, rośnie jak szalona, tnę ją min. raz w m-cu, ma śliczne, czerwonawe młode przyrosty co rekompensuje małe , niepozorne bazie, dlugo utrzymuje liście jesienią, no i ciekawie wygląda zimą, czyż nie?
Żałuję tylko, że nie ma wyższego pnia,(nie musiałabym jej tak krótko ciąć), bo nie zacieniałaby wtedy roślin rosnących pod nią.
Ładnie jest, co tu dużo mówić
Ta wierzba przypomina mi parasol wodny w Egipcie. Jak zawiał wiatr to woda się tak "podwijała" jak tej wierzbie czuprynka
Olu, z tych kilku zdjęć na tej stronie możnaby już było zrobić kalendarz. Nie doceniasz swojego ogrodu. Ludzie robią kalendarze z dziećmi, z psami, nasze firmowe są z tymi samymi oklepanymi krajobrazami od lat. Przyślij parę zdjęć z ogrodu - zaproponuję ja na przyszły rok i będziesz miała nakład kilkaset sztuk.