Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

SylwiaBe 09:13, 09 cze 2024

Narsilia napisał(a)
Żeby nie było że miałam odpocząć i nabrać dystansu zrobiłam drugie podejście do zakupów internetowych i kupiłam zachodzi rozplenicy hamlen ku mojemu zdziwieniu uważam że bardzo ładne a cena połowę tego co w szkółce kupiłam tylko 4 bo wiadomo budżet nie z gumy jestem ciekawa czy będą w tym roku piórka ,,

U mnie w tym roku posadzona rozplenica Red Head taka malutka i dziwnie wyglądająca, że eM twierdzi, że to chwasty... I się ze mnie nabija...
SylwiaBe 09:18, 09 cze 2024

Narsilia napisał(a)
Tutaj pochwalę się szałwia z tyłu zeszłoroczna z przodu tegoroczna, oczarowały mnie te rośliny będzie ich u mnie coraz więcej napewno.

Też zamierzam umiejscowić gdzieś szałwie, ale nie mam na nie póki co pomysłu, a też mi się bardzo podobają.
P.S. na spokojnie, taki kryzys przejdzie, ja też to przechodzę, co tydzień hahaha. Masz czas i daj go sobie, masz maluszka latającego po ogrodzie i ja to doskonale rozumiem, że to jemu musisz poświęcić czas, a w międzyczasie ogarniać ogród. To ma być Twoja pasja a nie źródło frustracji i zwątpień (tak sobie gadam często sama do siebie ).
edi75 11:47, 09 cze 2024

Podoba mi się i Ciebie
Dużo zimozielonych masz..u mnie tego brakuję
Kocimiętki mam ...I kota sąsiadów który nie leży w rabatach
Juzia 13:08, 09 cze 2024

Narsilia napisał(a)

Na koniec małe akuku w klombiku

A cóż to za piękny kwiatuszek????
Narsilia 21:53, 09 cze 2024

SylwiaBe napisał(a)

U mnie w tym roku posadzona rozplenica Red Head taka malutka i dziwnie wyglądająca, że eM twierdzi, że to chwasty... I się ze mnie nabija...

Nie martw się że mnie też się nabija , że tak piele i piele a tu chwasty i trawsko rośnie , dobrze że nie ma odruchu i nie wyrywa .
Narsilia 07:50, 10 cze 2024

Juzia napisał(a)

A cóż to za piękny kwiatuszek????

No ,,pięknie ,, to on depcze kwiatki na rabatkach , no ale mama uczy więc jest jeszcze nadzieja

Mąż broni trawnika bo mówi żeby miał gdzie grać w piłkę a ja mam teraz argument że nie lubi chodzic po trawie , woli fajne zakątki ogrodowe do zabawy w chowanego , więc może się coś ruszy w kwestii kolejnych rabat i nasadzeń a nie tej trawniczej patelni
Narsilia 08:10, 10 cze 2024

SylwiaBe napisał(a)

Piękna! Jak ją tniesz i kiedy?
Ja w tamtym roku przycięłam bardziej po kwitnieniu i w tym roku bujna wcale nie jest

Sylwia scinalam ja w drugiej połowie lata chyba okolice sierpnia bo wybujała mi się i chciałam ją zredukować nawet nie patrzyłam na terminy bo szykowałam się na brak kwiatów a tu zaskoczenie
Juzia 09:15, 10 cze 2024

Narsilia napisał(a)

No ,,pięknie ,, to on depcze kwiatki na rabatkach , no ale mama uczy więc jest jeszcze nadzieja

Mąż broni trawnika bo mówi żeby miał gdzie grać w piłkę a ja mam teraz argument że nie lubi chodzic po trawie , woli fajne zakątki ogrodowe do zabawy w chowanego , więc może się coś ruszy w kwestii kolejnych rabat i nasadzeń a nie tej trawniczej patelni

Hahahaha!
Dobry argument! Tak trzymaj
basia3012 00:52, 12 cze 2024

Klaudia, wszystko pięknie rośnie. Iryski, powojniki cudne.
A wątpliwości mieć to normalna i ludzka rzecz. Będzie dobrze, daj sobie czas. Pooglądaj wszystko pięć razy, jak trzeba to popraw i będziesz zadowolona.
ajka 08:27, 17 cze 2024

Ej, głowa do góry! Musimy się wspierać. Z małym dzieckiem czasem trudno, choć może jeszcze sobie nie zdajesz sprawy to to są najlepsi pomocnicy! Im się zawsze chce, bo jak dorosną, to już niekoniecznie

Tak patrzę teraz, że sporo masz chyba tych hakuro? Cztery? Musiały ci się bardzo podobać? Z doświadczenia wiem, że to się nudzi. Stawiaj na różnorodność, bo potem się chce, to tamto, i z czasem okazuje się, że brakuje miejsca na kolejne zachciewajki.

Za to podobają mi się aleje drzew i to czwarte posadziłabym między pozostałymi tworząc mniejsze przerwy. Na moje oko są strasznie szeroko posadzone, nie chcesz tego środkowego wykopać i dosadzić czwarte w mniejszych odstępach? Zobacz, ja nawet ogromne wiśnie kuliste mam chyba bliżej siebie. Po co na siłę szukać mu miejsce w ogrodzie?