Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Ichigo 10:23, 28 kwi 2026

Szkoda trochę, że garaż powstanie w takim miejscu, centralnie na wprost okna, ale rozumiem, że mus i siła wyższa.
Może w przyszłości zasłonicie go jakimiś panelami ogrodowymi.
Marcin89 10:24, 28 kwi 2026

Ichigo napisał(a)
Szkoda trochę, że garaż powstanie w takim miejscu, centralnie na wprost okna, ale rozumiem, że mus i siła wyższa.
Może w przyszłości zasłonicie go jakimiś panelami ogrodowymi.
Znam ten ból. Mój gospodarczy tuż przy tarasie...
Patrycja_KG_Lu 11:41, 28 kwi 2026

Znasz wątek "Pokażę nasz ogród"? Tam Asica ma różne przegrody ogrodowe dzielące ogród na różne strefy. Może i u Ciebie coś takiego by się sprawdziło.
asica napisał(a)
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Patrycja_KG_Lu 11:55, 28 kwi 2026

Tak mi się przypomniał jeszcze jeden pomysł, że skoro tam wykostkowane i nie można sadzić roślin to można też dać ozdobny magazyn energii, czyli zapasy drewna jak macie kominek/palenisko itp.

Coś jak tutaj np.
1. https://pl.pinterest.com/pin/862439397434987174/
2. https://pl.pinterest.com/pin/405253666485115450/
3. https://pl.pinterest.com/pin/499125571214435238/

Można też na ścianie powiesić ozdobne panele rdzawe czy tam w jakiś kolorze, kratki z lustrami, lustra i donice, donice z czymś pnącym. Rozwiązań multum na Pintereście, tylko dobrać coś pod swój styl.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Narsilia 16:11, 03 maj 2026

Patrycja bardzo dziękuję za pomysły i inspiracje mamy palenisko więc magazynujemy trochę drewna pomysł mi się bardzo spodobał i muszę go przemycić w tamte rejony , jak już przejdą najgorsze pracę to jakieś upiększanie napewno będzie konieczne i po rady przyjdę napewno , myślę że może jakieś donize z krawężników też tam przemyce itp
Narsilia 16:13, 03 maj 2026

Póki co weekend majowy piękny , chodzę i cieszę się ogrodem , większych kadrów nie robię bo praca niedokończona , jutro mam wolne więc wyłożę kartony Oli posypuję zrębki tam gdzie było kancikowanie , ostatni moment tulipanów
Narsilia 16:13, 03 maj 2026

Zeszłoroczne floksy szydlaste
Ichigo 16:19, 03 maj 2026

Podobne do tych różowych z mojego niedawnego zakupu. Widać, że już ładnie się płożą .
LIDKA 16:59, 03 maj 2026

Ja rano trochę pogłębiałam kanty przy obrzeżach. Zrobiłam obiad. I tarasuje. Pogoda jak w lipcu.

Znalazłam nowego Pana z olx i ma mi przywieźć korę we wtorek.

U mnie upał. Może jeszcze z godzinkę poplewie żeby pod dosypki czysto już było. Trzeba spalić te lody co mi dzisiaj tak smakują.