Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

LIDKA 22:12, 05 sie 2024

Jeśli te budleje kupowałaś online Klaudio , to ja prosze o linka.
Narsilia 08:24, 06 sie 2024

LIDKA napisał(a)

Czy ona stale jest żółtawa?
Mam taką jedną zieloną nn z podobnym kwiatem. Wyłazi w marcu i szybko przyrasta.
Twoja spokojnie można podzielić.
Bardzo dorodna jest.

Nie Lidka raczej powinna być zielona ale tu ma trochę trudne warunki ale to terminatorka jak to powiedziałaś.
Ta też bardzo szybko wychodzi na tą wiosnę nie zdążyłam podzielić bo momentalnie dostała liści teraz się pospieszne i będę dzielić koniecznie .
Narsilia 08:29, 06 sie 2024

LIDKA napisał(a)
Jeśli te budleje kupowałaś online Klaudio , to ja prosze o linka.

Te duże z ostatnich zdjęć kupowałam gdzieś w szkółce ale to z 2 lata temu , a te mniejsze odmiany little candy to online
Tutaj masz linka Lidka https://bioogrodek.pl/produkt/budleja-dawida-butterfly-candy-little-purple/
Narsilia 21:01, 15 sie 2024

Poza ogrodem moja pasja to grzybobranie , a że czasu mało to zazwyczaj zbieram w Brzózkach samosiejkach niedaleko domu dziś wypad przed śniadaniem 20 minut .

A dzień wcześniej byłam po trawy i kwiaty do bukietu do kościoła i znalazłam pięknego koźlarza zaraz koło drogi jak szłam z wózkiem .
Tak więc sezon się zaczyna .
Narsilia 21:03, 15 sie 2024

Dziś wypad na awarie z mężem do zaprzyjaźnionej szkółki i jako zapłatę przywiozłam kolejne rozplenice , berberysa i mój pierwszy klon palmowy , napatrzyłam się u TAR i oto jest
Marcin89 21:25, 15 sie 2024

Mam pytanie, czy ta ciemnofioletowa budleja z zakupów od Bioogródka, to "Butterfly Candy Little Purple"? Bo teraz mają 3 fioletowe do wyboru. Ten by mi najbardziej pasował.

Jednak zamówienie pójdzie

Mam też tego klona. Jest jeszcze mały i rośnie w doniczce. Podkusiło mnie go przesadzić jak miał liście i trochę to odchorował. Na inspiracjach i rabatach wygląda pięknie.
LIDKA 21:51, 15 sie 2024

Super zapłata.
Berberysów nie lubie za kolce ale trzeba przyznać że są bez wymagań i dają kolor cały sezon. Mam 4 szt w przedogródku. Ale bordowego najlepiej lubię.

Ja nie mam klona palmowego bo uśmierciłam dwa.
Ale chyba znowu sie skuszeę i posadze w donicy na tarasie.
Narsilia 22:01, 15 sie 2024

Marcin89 napisał(a)
Mam pytanie, czy ta ciemnofioletowa budleja z zakupów od Bioogródka, to "Butterfly Candy Little Purple"? Bo teraz mają 3 fioletowe do wyboru. Ten by mi najbardziej pasował.

Jednak zamówienie pójdzie

Mam też tego klona. Jest jeszcze mały i rośnie w doniczce. Podkusiło mnie go przesadzić jak miał liście i trochę to odchorował. Na inspiracjach i rabatach wygląda pięknie.

Tak Marcin to odmiana little purple jeszcze miałam sprawdzić żeby nie wprowadzić w błąd bo fioletu masz od nich dwa i róż .
Ale ten ciemny to little purple .
No zamów zamów będziesz zadowolony , mogą być częściowo przekwitnięte ale szybko odbijają więc się nie martw.

No dla klona muszę fajne miejsce znaleźć
Narsilia 22:03, 15 sie 2024

LIDKA napisał(a)
Super zapłata.
Berberysów nie lubie za kolce ale trzeba przyznać że są bez wymagań i dają kolor cały sezon. Mam 4 szt w przedogródku. Ale bordowego najlepiej lubię.

Ja nie mam klona palmowego bo uśmierciłam dwa.
Ale chyba znowu sie skuszeę i posadze w donicy na tarasie.

No ja też się na wiosnę wkurzam na ich kolce ale jako plamy koloru i forma liści są niezawodne cały sezon .
Wogole bardzo spodobało mi się do tej mojej zieleni i limonki wszechobecnej w ogrodzie w iglakach plamy koloru w kolorze bordowym.
Marcin89 22:08, 15 sie 2024

Narsilia napisał(a)

Tak Marcin to odmiana little purple jeszcze miałam sprawdzić żeby nie wprowadzić w błąd bo fioletu masz od nich dwa i róż .
Ale ten ciemny to little purple .
No zamów zamów będziesz zadowolony , mogą być częściowo przekwitnięte ale szybko odbijają więc się nie martw.

No dla klona muszę fajne miejsce znaleźć
Tak naprawdę podoba mi się różowy, lila, fioletowy i karminowy. Więc niezły mix by był Tyle kolorów nie wezmę.