Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

JoanNa 23:18, 19 sie 2024

Klaudia, nie wyrzucaj sobie zakupów spoza listy-one dają dużo frajdy jak wiesz gdzie je ulokować
Jak to co będziesz robic wiosną?-kroić kolejną rabatę pod jesienne nasadzenia

LIDKA 23:29, 19 sie 2024

Narsilia napisał(a)
No ja szczególnie na przedwiośniu jak straszą kolce róż i berberysów to sobie mówię że nie nigdy więcej ale no róża wiadomo uroku się nie odmówi a berberysy pokochałam za wybarwienie i kilka ich przemycilam ale też ze zdrowym rozsądkiem .

Najgorsze jest że pojechałam do szkółki z listą miały być tylko trawy a znowu wzięłam chciejstwa no i nie wiem czy nie przyspieszę krojenia rabaty kolejnej z wiosny na jesień , tylko co ja będę robić wtedy na wiosnę hihi

Masz tyle trawnika że jeszcze możesz kroić a kroić.
Co tam nakupiłaś?
Narsilia 12:35, 21 sie 2024

JoanNa napisał(a)
Klaudia, nie wyrzucaj sobie zakupów spoza listy-one dają dużo frajdy jak wiesz gdzie je ulokować
Jak to co będziesz robic wiosną?-kroić kolejną rabatę pod jesienne nasadzenia

No fakt frajdy dają dużo , ale już mąż patrzy jak chodzę że sznureczkiem hihi , ale w sumie trawy nie kosi więc nie ma prawa się odzywać , a dla mnie nie ma nic gorszego niż koszenie już wolę pielic co pewnie niektórych zdziwi
Narsilia 12:39, 21 sie 2024

LIDKA napisał(a)

Masz tyle trawnika że jeszcze możesz kroić a kroić.
Co tam nakupiłaś?

No będę kroić będę już wiem że nie wytrzymam do wiosny i jedna rabata może będzie pustawa ale będzie już we wrześniu , młodego dam do żłobka to będzie jakieś oderwanie może ..

A o zakupach niezaplanowanych to właśnie ten klonik palmowy chociażby , a teraz się tak napalilam na te rozchodniki purpurowe co widziałam u Asi jak szczerbaty na suchary no nie wytrzymam , dobrze że jutro urodziny hihi to można kolejny prezent zarządzać od lubego no i prezent od Joku -joli akurat nadjedzie do paczkomatu jupiii
Narsilia 12:42, 21 sie 2024

No i teraz straszna historia wierzby hakuro to jest właśnie to że po kilku latach mimo cięcia hakuro starzeje się od środka i chciałam ją przygolic jak zawsze a tu zaczęły się odsłaniać gole dziury no nie jest dobrze zatrzymałam ciebie bo wygonił mnie deszcz stąd ta czupryna , przygole na ,,garnek,ale na wiosnę wyrzucam te stare gałęzie i zobaczymy albo się zagęści a jak nie to bym bez żalu wymieniła tylko jak się pozbyć tego pnia ehhh

Narsilia 12:43, 21 sie 2024

Z tego smutku mnie naszło na wianek na drzwi no już o tematyce jesiennej we wrześniu zawiśnie .
Narsilia 12:58, 21 sie 2024

Przymiarka na drzwiach )
LIDKA 14:20, 21 sie 2024

te rozchodniki już mam w koszyku.

Wierzbe wywal jeśli m nie bedzie porotestował.
Będzie miejsce na drzewo.
Może jakieś bordo? dużo zieloności na tej rabacie. Pasowałoby
Narsilia 14:49, 21 sie 2024

LIDKA napisał(a)
te rozchodniki już mam w koszyku.

Wierzbe wywal jeśli m nie bedzie porotestował.
Będzie miejsce na drzewo.
Może jakieś bordo? dużo zieloności na tej rabacie. Pasowałoby

Uwierz mi Lidka że jeśli tylko znajdzie jakiś sposób aby ją wykopać ile się da to sądzę odrazu , bordo niewykluczone polubiłam je bardzo , super się uzupełnia z zielenią i seledynem.
A gdzie kupowałam Lidka rozchodniki stacjonarnie czy online?
LIDKA 15:02, 21 sie 2024

Wsadziłam te rozchodniki do koszyka na allegro i myślę. Chyba ze 3 tylko zamówie i na rozmnożenie. mam jeszcze do wsadzenia 12 hort i róże do przesadzenia to w tym roku już sie nie chce zadoniczkować.
I cebule sie pojawią w sklepach. kupiłam narcyzy żółte. A chciałabym białe te babcine stare odmiany. I chce jeszcze tulipany ale w moich biedrach nie ma na razie. Chyba z neta bede musiała zamówić ale nie mam dobrego żródła. Chce crystal snow , dols minuet i exotic emperor.