Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Narsilia 19:03, 12 lis 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Jak sobie radzisz z zapadaniem ziemi? Czy potem na tych plackach po kretowisku siejesz ponownie trawę?

Pati u mnie glina więc ziemia się nie zapada , rozgarniam grabkami , zraszam wężem i ziemia się rozmywa i nie widać jakiś wielkich placków samo i szybko zarasta .
Kokesz 20:53, 12 lis 2024

Narsilia napisał(a)

Renia nie ma sprawy już teraz zapraszam kiedy chcecie , będzie mi bardzo miło , zobaczysz przy okazji jak sadzoneczki od Ciebie pięknie rosną

Napisałam priv bo chyba coś pokręciłam
Narsilia 21:40, 12 lis 2024

Tak jak pisałam w wiadomości zapraszam nieustanie z daleka i bliska kawa i ciacho zawsze się znajdzie
Ichigo 13:09, 13 lis 2024

Narsilia napisał(a)
Super to czyli nie mam moralniaka że nic nie powiazałam z traw .
Moje ogrodowanie przez zimna pogodę ogranicza się do czytania książek, poradników i siedzenia w oknie .

Przylatuje dużo ptaków tak się cieszę i nie mogę doczekać aż drzewa się rozrosną aby dać im jeszcze wiecej schronienia i zachęty.

Dziś z daleka myślałam że przyleciała papuga bo zielone pióra czerwona głową i żółte na skrzydłach lornetka i nosy w oknie
Okazało się że to dzięcioł zielony był piękny u zabawił dłuższą chwilę zdjęcie zamazane i nie oddaje ale musicie mi wierzyć na słowo

Super, że odwiedził Cię dzięcioł zielony. Piękny ptak. Widziałam go tylko raz i na dodatek nie na wsi, a w Przemyślu.
Do mnie przylatuje ten zwykły, dzięcioł duży. Widziałam ostatnio, jak wchodził do dziupli, którą wcześniej sam wybił. Tej samej, w której gniazdowały wiosną szpaki.
W ogrodzie bywają też sójki i sikorki, dużo sikorek. A za ogrodzeniem nad rzeką latają kaczki. Często słychać, jak kwaczą, zwłaszcza wieczorami.
Lubię obserwować ptaki. I lubię zwierzęta w ogrodzie.
Już niedługo tylko to nam zostanie - czytanie poradników i siedzenie w oknie - choć ja raczej w oknie nie posiedzę, bo mam kamienicę i sąsiadów naprzeciwko
Narsilia 08:35, 21 lis 2024

Dziś troszkę posypało śniegiem odrazu wstałam i zrobiłam zdjęcie bo naprawdę lubię ten widok.

Szczególnie pięknie śnieg wygląda na trawach rozplenicach jak popruszy bosko .
Pod oknem też widok super uwielbiam ten kawałek ogrodu nie mogę się doczekać aż klony się rozrosną .
I naszła mnie straszna ochota na krokusy , kto wie czy jeszcze ich nie wcisne
Narsilia 13:20, 22 lis 2024

A tu taka metamorfoza wczoraj i dziś
Alija 21:37, 22 lis 2024

Narsilia napisał(a)
Dziś troszkę posypało śniegiem odrazu wstałam i zrobiłam zdjęcie bo naprawdę lubię ten widok.

Klaudia, widoczek naprawdę piękny, taki przypudrowany elegancki ogród.
Narsilia 08:59, 23 lis 2024

Alija napisał(a)

Klaudia, widoczek naprawdę piękny, taki przypudrowany elegancki ogród.

Dziękuję Ala za te słowa do takich słów dążę , chciałabym mieć elegancki ,uporządkowany ogród z wyraźną zimozielona bryła , ale też kwitnący w różnych porach roku w odcieniach bieli ,różu i fioletu.
Narsilia 09:00, 23 lis 2024

Jeszcze kilka ujęć , berberysy dzielnie się trzymają z kolorem i są pięknym odbiciem szczególnie w bieli
Narsilia 09:02, 23 lis 2024

Uwielbiam śnieg można bez problemów przymierzać się do nowych rysów rabat , na wiosnę rabata północną przejdzie kolejne powiększenie

I wstępny rys rabaty środkowej ,nowej