Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Joann 15:45, 28 paź 2024

Nie wiązałabym takich maleństw. Rabata z klonami wygląda świetnie, dobry pomysł z tymi cebulowymi w nóżkach
nicol21 13:52, 29 paź 2024

Jest fajna przestrzen. Dużo roślin wejdzie, będą, ba - już są fajne widoki!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Narsilia 09:42, 12 lis 2024

Dziewczyny dziękuję za wizyty i pochwały to bardzo motywuje i podnosi na duchu, szkoda że tu wokół mnie fizycznie tak mało ,,zakręconych ogrodowo,, ale fajnie że jesteście wy

Joanna akurat w tamtej części jeszcze nie sądziłam cebulek , w tym roku skupiłam się na tylnej części ogrodu od strony tarasu , zobaczymy jak wypuszcza wiosna i ile ocaleje od nornicy jak będzie szał to i ja poszaleje przyszłej jesieni hihi
Narsilia 09:47, 12 lis 2024

Super to czyli nie mam moralniaka że nic nie powiazałam z traw .
Moje ogrodowanie przez zimna pogodę ogranicza się do czytania książek, poradników i siedzenia w oknie .

Przylatuje dużo ptaków tak się cieszę i nie mogę doczekać aż drzewa się rozrosną aby dać im jeszcze wiecej schronienia i zachęty.

Dziś z daleka myślałam że przyleciała papuga bo zielone pióra czerwona głową i żółte na skrzydłach lornetka i nosy w oknie
Okazało się że to dzięcioł zielony był piękny u zabawił dłuższą chwilę zdjęcie zamazane i nie oddaje ale musicie mi wierzyć na słowo

Monika83 10:03, 12 lis 2024

Narsilia napisał(a)
Super to czyli nie mam moralniaka że nic nie powiazałam z traw .
Moje ogrodowanie przez zimna pogodę ogranicza się do czytania książek, poradników i siedzenia w oknie .

Przylatuje dużo ptaków tak się cieszę i nie mogę doczekać aż drzewa się rozrosną aby dać im jeszcze wiecej schronienia i zachęty.

Dziś z daleka myślałam że przyleciała papuga bo zielone pióra czerwona głową i żółte na skrzydłach lornetka i nosy w oknie
Okazało się że to dzięcioł zielony był piękny u zabawił dłuższą chwilę zdjęcie zamazane i nie oddaje ale musicie mi wierzyć na słowo

Też nie wiąże traw Widzę że u Ciebie też krety ryją w trawniku, tak jak i u mnie wokół stawu i w rabacie rodkowej przy altanie, masakra. Latam tylko z pułapkami w różne miejsca tam gdzie kopce, 4 już się złapały, trzeba tępić te cholerstwa
Anda 10:17, 12 lis 2024

Dzięcioł zawitał - to dobry znak. Fajnie, że coraz więcej ptaków w ogrodzie
Ziemia z kopczyków do donic jak znalazł, a pożyteczny kret oczyszcza ziemię z Pędraków. Lepszy kret niż nornice
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Narsilia 11:18, 12 lis 2024

No dzięcioł się w trawnik kolorem wtopił dodatkowo

Co do kręta to żyjemy w symbiozie ryje ale tylko jesienią , zima i wczesną wiosną wtedy nie ma koszenia więc mu wybaczam a ziemia tak jak Anda mówi przydaje się do donic bardzo.

W lato go nie ma i omija z reguły rabaty, ale dokładnie wolę kręta już nornice czy inne szkodniki .

Szykuje dodatkowo karmnik dla ptaków więc będzie co podziwiać przylatują też sójki oczywiście sroki, wróbelki, sikorki
Patrycja_KG_Lu 13:32, 12 lis 2024

Jak sobie radzisz z zapadaniem ziemi? Czy potem na tych plackach po kretowisku siejesz ponownie trawę?
Kokesz 18:39, 12 lis 2024

Narsilia napisał(a)
Dziewczyny dziękuję za wizyty i pochwały to bardzo motywuje i podnosi na duchu, szkoda że tu wokół mnie fizycznie tak mało ,,zakręconych ogrodowo,, ale fajnie że jesteście wy

Masz całkiem niedaleko i w dodatku fizycznie kilka osób dość mocno zakręconych ogrodowo
Powiedz słówko a zrobimy Ci nalot na wiosnę
Pięknie się u Ciebie robi
Narsilia 19:02, 12 lis 2024

Kokesz napisał(a)

Masz całkiem niedaleko i w dodatku fizycznie kilka osób dość mocno zakręconych ogrodowo
Powiedz słówko a zrobimy Ci nalot na wiosnę
Pięknie się u Ciebie robi

Renia nie ma sprawy już teraz zapraszam kiedy chcecie , będzie mi bardzo miło , zobaczysz przy okazji jak sadzoneczki od Ciebie pięknie rosną