Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Narsilia 21:52, 12 sty 2025

Dziękujemy bardzo za komplementy
Narsilia 15:11, 15 sty 2025

Ah z tym śniegiem ,oproszony delikatnie ogród był uroczy ,ale ciężki i mokry w dużej ilości przysporzył mi dużo pracy i zmartwień bo ciężki śnieg na zimozielonych kulach z tymi , cyprysika itp pod wpływem ciężaru je deformuje , mam nadzieję że dużych strat nie będzie .

A teraz tak że nie to że się nudzę , zaczarowały mnie misy, poidła dla ptaków, ale ich ceny miękkiego porażają , więc znalazłam stara metalowa miednicę trochę farby i mam nadzieję że będzie fajnym dodatkiem na rabatce a przy okazji skorzystają ptaki i owady
Alija 15:17, 15 sty 2025

Klaudia, wspaiały pomysł, pożytek dla ptaków i świetna dekoracja ogrodu.

Wszystkiego dobrego na cały rok.
Patrycja_KG_Lu 15:41, 15 sty 2025

Genialny pomysł na misę. Fajnie wyszło. Gdzie ją dasz? Też dziś śnieg strzepywałam z tujowych kulek. Robiąc to pomyslałam o Tobie i Twoich zimozielonych roślinach.
Narsilia 16:42, 15 sty 2025

Alija napisał(a)
Klaudia, wspaiały pomysł, pożytek dla ptaków i świetna dekoracja ogrodu.

Wszystkiego dobrego na cały rok.

Dziękuję Alicja :*
Narsilia 16:47, 15 sty 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Genialny pomysł na misę. Fajnie wyszło. Gdzie ją dasz? Też dziś śnieg strzepywałam z tujowych kulek. Robiąc to pomyslałam o Tobie i Twoich zimozielonych roślinach.

Generalnie już tworzy się druga misa , mama wygrzebała mi u siebie w piwnicy generalnie gdzieś niedaleko tarasu , aby z okna obserwować wiosna ale jeszcze przymiarek nie robiłam

Ooo to miło że ktoś o mnie myśli , no do tej pory nie było takiego problemu ten śnieg był taki w sam raz nie za ciężki,w poprzednich latach tez no ale zawsze pilnuje krzewów i zapobiegawczo stracam że wszystkich nawet tych sztywnych jak bukszpan czy sosna conica. Taki urok ogrodu
LIDKA 20:49, 15 sty 2025

Super pomysł. Jak znajde taką miche na giełdzie na starciach to zrobie tak samo. Podoba mi się.
Marcin89 20:58, 15 sty 2025

Mi również podoba się ta misa Ślę pozdrowienia
LIDKA 21:37, 15 sty 2025

Plotki chodzą o planach na nowe skrzynie? Prawda?

Co tam planujesz?
Narsilia 08:52, 16 sty 2025

LIDKA napisał(a)
Plotki chodzą o planach na nowe skrzynie? Prawda?

Co tam planujesz?

A muszę wymienić te drewniane u mnie bo pomimo impregnacji wytrzymały ok 3 sezony jeszcze nie są źle ale że powstanie ta rabata podłużna przedzielajaca ten tylni ogród to tym bardziej układ skrzyń trzeba zmienić

No i oczywiście jakąś dodać na zaś wychowałam sporo kompostu muszę go wykorzystać aby kompostownik był pusty na przyszły sezon

No i tak planów całe mnóstwo , mąż wkoncu się poddał i będzie powtórzona rabata ta klombikowa symetrycznie wkoncu się trochę zagęści , ale muszę to dobrze zaplanować

To już mówisz Lidka całe ogrodowisko wie hihi