Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaska 13:23, 13 maj 2013

Ceść magdula
Jak nie zapomną zabrać to jutro przymierzę sie do wysyłki bo horti rosna na potęgę.
malkul 14:21, 13 maj 2013

Joasiu , widze że i ty zaraziłaś się trumienkami wyszło świetnie pozdawiam serdecznie
Joaska 15:18, 13 maj 2013

Tak szał drewnianych skrzyneczke ogarnął całe ogrodowisko
Są niesamowicie praktyczne!
Joaska 21:37, 13 maj 2013

No i moja walka z mszycami wygrana, płyn do mycia naczyń zadziałał lepiej niż coca cola - mszyc na różach nie ma ...ale i większości liści tez nie.....spaliłam je....dzisiaj była akcja obrywania listków. Widać u mnie większość roślin będzie musiała walczyć o przetrwanie jak doświadczalne króliki Bioogrodniczki no cóż chyba coś źle dobrałam proporcje mieszanki
Juzia 21:54, 13 maj 2013

Joaska napisał(a)
No i moja walka z mszycami wygrana, płyn do mycia naczyń zadziałał lepiej niż coca cola - mszyc na różach nie ma ...ale i większości liści tez nie.....spaliłam je....dzisiaj była akcja obrywania listków. Widać u mnie większość roślin będzie musiała walczyć o przetrwanie jak doświadczalne króliki Bioogrodniczki no cóż chyba coś źle dobrałam proporcje mieszanki

To ja tak w tamtym roku załatwiłam liście różaneczników!!!
Teraz już wiem, bo wcześniej nie byłam pewna...i Bogdzia też nie wiedziała co im było
Ale żyją..ufff uffff

Trzeba proporcje ustalić na ten rok
Joaska 22:08, 13 maj 2013

ha ha żebym to ja pamiętała jakie dałam, ale na 100% przesadziłam
no cóż od jutra musze jakoś reanimować te róże dobrze że deszcz było to zmył co nie co tego płynu tylko że chyba zeszło wszystko w ziemie no cóż zobaczymy co będzie dalej
andzia1606 22:34, 13 maj 2013

Wpadłam z rewizytą, widzę że Joasiu też buszujesz w necie na stronkach typu drugie życie rzeczy. Z dobrym skutkiem. U Ciebie też doniczkowo, skrzynkowo, ale wszystko znacznie lepsze niż u mnie. Dzisiaj jak poszłam i zobaczyłam co zostało z sobotniego siania trawy, to i się płakać chciało. Ziemia z nasionami zjechała w nawałnicy deszczu na świeżo zrobionej rabacie zasypanej kamyczkami. Jutro czeka mnie dużo pracy
anula_wn 22:59, 13 maj 2013

Asia, ale super mebelki ! świetna sprawa z tymi europaletami
i gratuluję 100
Joaska 08:25, 14 maj 2013

andzia1606 napisał(a)
Wpadłam z rewizytą, widzę że Joasiu też buszujesz w necie na stronkach typu drugie życie rzeczy. Z dobrym skutkiem. U Ciebie też doniczkowo, skrzynkowo, ale wszystko znacznie lepsze niż u mnie. Dzisiaj jak poszłam i zobaczyłam co zostało z sobotniego siania trawy, to i się płakać chciało. Ziemia z nasionami zjechała w nawałnicy deszczu na świeżo zrobionej rabacie zasypanej kamyczkami. Jutro czeka mnie dużo pracy

Oj to będziesz miała sporo pracy z wybieraniem nasion trawy z kamyczków, nie zazdroszczę, ale lepiej zrobić to teraz niż potem wyrywać trawe spomiędzy kamieni.
Pozdrawiam
Joaska 08:29, 14 maj 2013

anula_wn napisał(a)
Asia, ale super mebelki ! świetna sprawa z tymi europaletami
i gratuluję 100

Aniu no wiesz wszyscy na ogrodowisku maja mebelki ogrodwe, ławeczki drewniane, to i ja chciałam mieć gdzie kawę wypić spoglądając na "mój ogródek" to sobie zrobiłam mebelki, bo wszelkie środki finansowe wolę ulokować w roślinach niż w meblach które nie wiadomo czy będą mi pasowały do późniejszej wizji, a sama wiesz jak na ogrodowisku zmienne są trendy co rusz to coś nowego