Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

ka1sia 14:38, 19 cze 2013

Joaska napisał(a)

Kasiu nie wiedziałam, że nas tyle ze świętokrzyskiego jest!
A tu sie okazuje że zapomniałyśmy o jednej istocie która tez chetna na spotkania by była
ALe juz namiary są , więc spotkanie trzeba kolejne organizować

koniecznie im nas będzie więcej, tym lepiej i weselej
admete 20:11, 19 cze 2013

Joaska napisał(a)

Aga widziałam u Ciebie ogromne straty,....... strasznie mi przykro tym bardziej że dopiero niedawno sie wprowadziliście a tu juz rtemonty nowego domu ......
poważnie zaczęłam się zastanawiac czy dachówka to dobry pomyśł na dach .......dyskutujemy z Żonem od wczoraj o tym...
U nas w Zagnańsku dzięki Bogu nawet nie padało!!!!!!!!
Tylko rano była burza, ale po południu nic... do babci dzwoniłam u niej też wszystko dobrze....

To dobrze że Was ominęło, bo słyszałam od kogoś że w Zagnańsku też burza przeszła - na szczęście mylne informacje

Co do dachu - ciężko doradzić - na szczęście u nas nie powinno być problemów z ubezpieczniem.........

Póki co mam dość i wynajęłabym ogrodnika na miesiąc do pomocy - nie wyrabiamy na zakrętach.........ale za góra 2 tygodnie powinniśmy wyjść znowu na prostą

a najgorsze te komary, wieczorem jak jesteśmy już we dwójkę w domu i jedno mogłoby robić to chcą człowieka zechlać
Maria667 21:43, 19 cze 2013

Takiej szkółki niejedno centrum ogrodnicze mogłoby Ci pozazdrościć
Pozdrawiam serdecznie!
Joaska 22:25, 19 cze 2013

admete napisał(a)

To dobrze że Was ominęło, bo słyszałam od kogoś że w Zagnańsku też burza przeszła - na szczęście mylne informacje

Co do dachu - ciężko doradzić - na szczęście u nas nie powinno być problemów z ubezpieczniem.........

Póki co mam dość i wynajęłabym ogrodnika na miesiąc do pomocy - nie wyrabiamy na zakrętach.........ale za góra 2 tygodnie powinniśmy wyjść znowu na prostą

a najgorsze te komary, wieczorem jak jesteśmy już we dwójkę w domu i jedno mogłoby robić to chcą człowieka zechlać

Aga burza była ale rano , tyle że bez gradu a popołudniu na szczęście nie padało nic.
Z dachem trudno chcę mieć dachówkę co ma być to będzie
Aga daj sobie na luz trochę niech woda opadnie, zobaczysz co przetrwało i dopiero wtedy do boju!!
o komarach nie chce nic mówić bo po co mi ogród skoro nie mogę w nim być bo mnie chcą żywcem zjeść!!!!! od 17-tej u nas kąsają jak szalone i tak do tej pory!
zastanawiam się czy ogród robić..... bo kiedy ja w nim będę siedziała .....zimą?????????????????
Joaska 22:26, 19 cze 2013

Maria667 napisał(a)
Takiej szkółki niejedno centrum ogrodnicze mogłoby Ci pozazdrościć
Pozdrawiam serdecznie!

Dziękuję za komplementa ale cały czas pracuje nad tym żeby faktycznie było czego zazdrościć \
Pozdrawiam.
Sebek 22:43, 19 cze 2013

Joaska napisał(a)

No ale żeby być w melonie o 9-tej to z kielc musimy ruszyc koło 6:00 a wstać ... wolę nie liczyć ...

Ja o 5 muszę wyjechać z domu - nie narzekaj

Poczytałem o wyborze dachu - i jak patrzę na nowo budowane domy to bardzo mi się podoba blachodachówka - zwłaszcza taka jak na domu z ogrodu z lustrem. W ogóle jestem zakochany w kolorystyce tego domu - również w środku
Ciekawy dach widziałem też u Magdy - widać tam trochę je jednym ze zdjęć, ale nie wiem co to za materiał

I jeśli mogę coś zasugerować - idź w biel i szarość na domu Bo wtedy jesteś w stanie dopasować wszystko do tej kolorystyki Czasem mnie przeraża jak widzę ostro zielony czy fioletowy dom albo niebieską dachówkę..... Ale to jest Twój tron

A co do tych liści, których nazwy nie znasz - to jasnota
Madzenka 22:43, 19 cze 2013

Ja jestem tak pokąsana przez komary, że wyglądam jak pantera....
ka1sia 23:26, 19 cze 2013

Asia, u nas z komarami tragedia! nie da się wyjść z domu całe szczęście, że w ubiegłym roku założyliśmy na wszystkie okna, łącznie z tarasowymi, moskitiery, to była chyba najlepsza inwestycja
Joaska 09:45, 20 cze 2013

Sebek napisał(a)

Ja o 5 muszę wyjechać z domu - nie narzekaj

Poczytałem o wyborze dachu - i jak patrzę na nowo budowane domy to bardzo mi się podoba blachodachówka - zwłaszcza taka jak na domu z ogrodu z lustrem. W ogóle jestem zakochany w kolorystyce tego domu - również w środku
Ciekawy dach widziałem też u Magdy - widać tam trochę je jednym ze zdjęć, ale nie wiem co to za materiał

I jeśli mogę coś zasugerować - idź w biel i szarość na domu Bo wtedy jesteś w stanie dopasować wszystko do tej kolorystyki Czasem mnie przeraża jak widzę ostro zielony czy fioletowy dom albo niebieską dachówkę..... Ale to jest Twój tron

A co do tych liści, których nazwy nie znasz - to jasnota

Seba decyzja do co kolorystyki i wyglądu domu podjęta od ponad 2-ch lat
grafitow/szary dach, podbitka i wstawki na elewacji drewniane, a elewacja biała. Natomiast sam problem dachu powstał teraz ... z czego skoro dachówki nie dają rady podczas gradu, ale cóż będzie dachówka bo po prostu nam się podoba i już
Co do kolorowych dachów to ... są gusta i guściki jednym sie podoba szary innym niebieski ...
Joaska 09:49, 20 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)
Ja jestem tak pokąsana przez komary, że wyglądam jak pantera....

Marzenko, ja wyglądam jak po ospie ... wszędzie bąbelki.... i na dodatek gryzą prawie wyłącznie mnie, rodzina siedzi spokojnie a ja się oganiam jak opętana .....

Wczoraj wypatrzyłam ślimaki w doniczkach ... te paskudztwa zjadają moje rośliny ... chciałam je pozdejmować i to była dopiero walka ... bo ślimaki żarły mi rośliny a mnie żarły komary…… wygrały komary musiałam się poddać…. Dzisiaj dalej walczę z obślizgłym paskudztwem…… a nawiasem mówiąc to nie ma czegoś na ślimaki?????????????????????