Joaska
09:52, 24 cze 2013
Oststanio chciałam dokupic lawendy w OBI bo to jest ta szerokolistna...niby ta lepsza
więc poszlam , szukam a lawendy brak.... domyślam sie że Iza-Konstancia wykupiła
no cóż, ale skor już o lawendzie pomyslałam to postanowiłam trochę posadzonkować,
przygotowałam sobie podłoże wymieszałam..piasek....keramzyt.....ziemię......i troche dolomitu.
wyszło coś takiego:
potem urwałam odrostki zielne z lawendy ... i powiem że nie było łatwo.....bo na każdym odrostku był kfiatek
........ale jak już znalazła odrostki przystąpiłam do działania:
odrostki:
oberwałam dolne listki żeby było łatwiej moczyc w ukorzeniaczu:

potem końcówki umoczyłam w ukorzeniaczu.....zdjęć bra.....zgapiłam się.......
i następnie do doniczki przygotowanej wcześniej
doniczke odstawiłam w zacienone miejsce .....i teraz juz tylko czekam na masę nowej lawendy, proceder powtórzę w połowie lipca zobaczę z którego okresu lepiej się przyjmuje.

przygotowałam sobie podłoże wymieszałam..piasek....keramzyt.....ziemię......i troche dolomitu.
wyszło coś takiego:
potem urwałam odrostki zielne z lawendy ... i powiem że nie było łatwo.....bo na każdym odrostku był kfiatek

odrostki:
oberwałam dolne listki żeby było łatwiej moczyc w ukorzeniaczu:
potem końcówki umoczyłam w ukorzeniaczu.....zdjęć bra.....zgapiłam się.......
i następnie do doniczki przygotowanej wcześniej

doniczke odstawiłam w zacienone miejsce .....i teraz juz tylko czekam na masę nowej lawendy, proceder powtórzę w połowie lipca zobaczę z którego okresu lepiej się przyjmuje.