Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaska 12:46, 15 lip 2013

Sebek napisał(a)
Ale śliczne te róże! I jak lawenda Ci się rozszalała

Dziekuje Seba, lawenda ślicznie pachnie nie mogę sie jej doczekac w przyszłym roku
Zeta 12:18, 16 lip 2013

Ale sadzony wooow ja musze sie nauczyć na moje hektary takie sadzony robić ...róże piękne ta kremowa superancka
Hogata 14:03, 16 lip 2013

A lawędę też sama tyle rozmożyłaś.

Bo ja biorę się za sadzonki lawendy teraz. Udało mi sie w końcu ukorzenić berberysa, zawsze ucinałam gałązkę i w ukorzeniacz i do ziemi. A teraz zrobiłam tak jak radziłaś i wzięłam gałązkę ze stopką i chyba sie udało
Żurawki są bardzo wdzieczne do dzielenia.

Pozdrawiam
Joaska 10:17, 17 lip 2013

Zeta napisał(a)
Ale sadzony wooow ja musze sie nauczyć na moje hektary takie sadzony robić ...róże piękne ta kremowa superancka

Oj warto rozmnażać jak się ma hektary bo jak wiemy jedna sztuka to wogóle efektu nie daje, ale żeby mieć na ogrodowiskowe ilości to trzeba albo kasy albo pomysłu ...ja wybrałam to drugiw bo pierwsze idze w dom
A różyczki owszem cudne są , pastella jest na prawdę jak dla mnie ideałem róży baaaaaaaaaaaaaardzo długo kwitnie i pięknie wygląda......
Joaska 10:21, 17 lip 2013

Hogata napisał(a)
A lawędę też sama tyle rozmożyłaś.

Bo ja biorę się za sadzonki lawendy teraz. Udało mi sie w końcu ukorzenić berberysa, zawsze ucinałam gałązkę i w ukorzeniacz i do ziemi. A teraz zrobiłam tak jak radziłaś i wzięłam gałązkę ze stopką i chyba sie udało
Żurawki są bardzo wdzieczne do dzielenia.

Pozdrawiam

Hogata niestety lawendy sama jeszcze nie rozmnpżyłam...dopiero to czynie i mam nadzieje że sie uda, ta lawenda która kwitnie była kupiona późną jesienią zeszłego roku po superowych przecenach w OBI.
popcorn 10:48, 17 lip 2013

Asia, boskie masz róże! Lawendę masz w gruncie, czy w doniczkach wytrzymuje? Podziwiam jak Ty ogarniasz tyle doniczek! Lawendę sobie wysiej byle kiedy, mam taką swoją, kwitnie Tyle że w ciut różnym terminie zaczyna, ale kwiaty takie same

pozdrawiam!!
popcorn 10:48, 17 lip 2013

A, chciałam się jeszcze pochwalić limkami Twoim sposobem chyba coś z nich będzie
Joaska 11:53, 17 lip 2013

popcarol napisał(a)
Asia, boskie masz róże! Lawendę masz w gruncie, czy w doniczkach wytrzymuje? Podziwiam jak Ty ogarniasz tyle doniczek! Lawendę sobie wysiej byle kiedy, mam taką swoją, kwitnie Tyle że w ciut różnym terminie zaczyna, ale kwiaty takie same

pozdrawiam!!

Karolcia niestety lawenda jest w gruncie, poprostu nie miałam miejsca na tyle lawendy, ale za to ładnie sie komponuje ze skrzyniami mówisz żeby wyciać..... musze o tym pomyśleć może wysieję u siebie na działce przy tujach a jak wzejdzie to poprzesadzam...
Teraz padało to miała trochę luzu od podlewania ale dzisiaj uz muszę pobiegać z konewką nie ma zmiłuj
Joaska 11:54, 17 lip 2013

popcarol napisał(a)
A, chciałam się jeszcze pochwalić limkami Twoim sposobem chyba coś z nich będzie

Wygląda nieźle .... mam nadzieję że się udało
Milka 12:24, 17 lip 2013

Podziwiam, kolory i faktury i tyle kwiecia na limce