Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaska 08:19, 04 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)
Nie wyrabiam na zakrętach... plan profesjonalny....... czy choina czy cis.. hmm... nie podpowiem...
Ale u siebie pokazałam, znalazłam nową torbę na narzędzia.. model stary bo zeszłoroczny.. ale co tam.. cena też fajna.....miałabyś cisy za to na cały ogród.. i to takie co okna sąsiada zasloni..

Aniu plan planem, a wiesz jak jest .... w kwestii wypełniaczy bylinowych będę się radziła po zrobieniu szkieletu, bo Ty przecież bylinową królową jesteś!
w kwestii torby to wiesz gdyby nie Iza to ja nadal bym w błogiej nieświadomości posiadania tegogo dobra jeździła , a teraz myślę że w sobotę mus szukać innego kuferka na narzędzia a LV wyszorować i no nie wiem .... popatrzę się na niego
Joaska 08:27, 04 kwi 2014

Dziewczyny zachorowałam na brzozy.... w rabacie rozchodnikowo-rozplenicowej je widzę...3 sztuki .... no i wczoraj "przejazdem " byliśmy w Kostomłotach i som,....piękne .....w 2 ch rozmiarach no i ten większy oczywiście biały pieniek miał ..... ale cena ... ja nie wiem .... zbankrutuje .... bo wydatki ogrodowe rosną ... tu cisy vel choina na ogrodzenie ..... o ogrodzeniu docelowym nie wspomnę ..... no nie wiem,lamp do chałupy nie kupię , będą kable i żarówki .... chyba że te mniejsze kupić i czekać lat ileś tam na białe pnie .... oj gdybym ja wiedziała, że brzozy będę chciała to bym te małe ze 3 lata temu kupiła i już by były wielkie!
Juzia 09:17, 04 kwi 2014

Joaska napisał(a)
Dziewczyny zachorowałam na brzozy.... w rabacie rozchodnikowo-rozplenicowej je widzę...3 sztuki .... no i wczoraj "przejazdem " byliśmy w Kostomłotach i som,....piękne .....w 2 ch rozmiarach no i ten większy oczywiście biały pieniek miał ..... ale cena ... ja nie wiem .... zbankrutuje .... bo wydatki ogrodowe rosną ... tu cisy vel choina na ogrodzenie ..... o ogrodzeniu docelowym nie wspomnę ..... no nie wiem,lamp do chałupy nie kupię , będą kable i żarówki .... chyba że te mniejsze kupić i czekać lat ileś tam na białe pnie .... oj gdybym ja wiedziała, że brzozy będę chciała to bym te małe ze 3 lata temu kupiła i już by były wielkie!

Pnie bieleją po dwóch latach...ponoć Ja na swoich widzę, że od dołu już coś się zaczyna dziać.
I szybko rosną...więc długo czekać nie będziesz musiała.

Brzozy, rozplenice i rozchodniki mówisz???? Hehehe...A mi wyspę odradza.... cwaniak
madzielena 10:21, 04 kwi 2014

Juzia_G napisał(a)

Pnie bieleją po dwóch latach...ponoć Ja na swoich widzę, że od dołu już coś się zaczyna dziać.

Brzozy, rozplenice i rozchodniki mówisz???? Hehehe...A mi wyspę odradza.... cwaniak

Dziewczyny weźcie pod uwagę łamliwość brzóz. Ponieważ pracuję przy lesie miałam okazję obserwować co działo się z brzozami po tych opadach ladowaciejącego deszczu, na który spadł jeszcze śnieg. Masa brzóz się połamała, niektóre wygięły i już nie wstały. Najsilniejsze oczywiście przetrwały, ale należy się liczyć ze stratami. Ale faktem jest, że wyrastające z jednego miejsca brzozy wyglądają pięknie...

Joasiu zdjęcie usunę jak obejrzysz.

Milka 11:41, 04 kwi 2014

Joasiu, jak mi sie podoba twoje podejście do ogrodu, doskonale planujesz, będzie ogród cud malina ja gdybym miała zaczynać od zera, też bym tak robiła
Joaska 19:33, 04 kwi 2014

Juzia_G napisał(a)

Justyśka ale ja to w rabacie będę robiła na 5/6 m szerokiej!!!!! u mnie organów chyba raczej nie będzie; kłopotliwe do .... koszenia

mówisz że pnie bieleją....a ile ci urosły ,. bo pamiętam że za wielkie to te Twoje nie były ...
Joaska 19:35, 04 kwi 2014

madzielena napisał(a)

Dziewczyny weźcie pod uwagę łamliwość brzóz. Ponieważ pracuję przy lesie miałam okazję obserwować co działo się z brzozami po tych opadach ladowaciejącego deszczu, na który spadł jeszcze śnieg. Masa brzóz się połamała, niektóre wygięły i już nie wstały. Najsilniejsze oczywiście przetrwały, ale należy się liczyć ze stratami. Ale faktem jest, że wyrastające z jednego miejsca brzozy wyglądają pięknie...

Joasiu zdjęcie usunę jak obejrzysz.

Madziu zostaw zdjęcie nie wolno usuwać
Owszem brzozy są łamliwe ale te pożyteczne nie rosną aż takie duże, no cóż najwyżej jak będzie strata to się odmłodzi rabatę młodymi egzemplarzami przyznaj że te białe pnie są cudne i nie sposób się im oprzeć!
Joaska 19:38, 04 kwi 2014

irena_milek napisał(a)
Joasiu, jak mi sie podoba twoje podejście do ogrodu, doskonale planujesz, będzie ogród cud malina ja gdybym miała zaczynać od zera, też bym tak robiła

Irenko sama się sobie dziwię, że mnie bardziej ogród interesuje od budowy domu!!!! ale bardzo mi zależy żebym miała zaplanowane wszystko zanim zacznę prace, ponieważ nie umiem się pohamować przed zakupem roślin to przynajmniej teraz kupuje to co jest na liście i w ilościach ogrodowiskowych
Przed pracami w ogrodzie powstrzymuje mnie tylko brak ziemi .... mam nadzieje że w przyszłym tygodniu zacznie się coś dziać z ziemią oczywiście.
Juzia 19:47, 04 kwi 2014

Joaska napisał(a)

Justyśka ale ja to w rabacie będę robiła na 5/6 m szerokiej!!!!! u mnie organów chyba raczej nie będzie; kłopotliwe do .... koszenia

mówisz że pnie bieleją....a ile ci urosły ,. bo pamiętam że za wielkie to te Twoje nie były ...

Kłopotliwe do koszenia to są tylko cycki

Brzózki urosły ponad pół metra przez rok. Liczę, że w tym roku już je będzie widać z daleka
Joaska 20:05, 04 kwi 2014

Juzia_G napisał(a)

Kłopotliwe do koszenia to są tylko cycki

Brzózki urosły ponad pół metra przez rok. Liczę, że w tym roku już je będzie widać z daleka

No to może w ramach oszczędności kupię małe i będę lała florowitem
Justyś napisałabyś mi na priv gdzie i po ile kupowałaś swoje