A no czekam na takie cudeńka
Pomponella®(Kordes)
Cinderella®(Kordes)
First Lady®(Rosen Tantau)
Eden Rose 85®(MEIviolin)
Próbowałam gdzieś w Polsce namierzyc też Pashmine ale nie ma szans ... będę musiała ją upolować w przyszłym roku
Tfu tfu żeby nie zapeszać ,
ale nic z nimi nie robię, na początku tylko zadbałam żeby dostały dobrej ziemi, wyściułkowałam kompostem, rosną w cieniu, jest tam dość wilgotno, i tyle, nic (na razie) z nimi nie robie.
ale faktycznie już się zagęściły tak że im zaczyna być ciasnawo, mam nadzieję że do przyszłej jesieni dadzą tam radę bo jak nie to czeka ich eksmisja do doniczek
Witaj. To mój pierwszy wpis w innym wątku. Twój ogród już przeglądałam wcześniej i od ciebie się zaraziłam kupowaniem małych roślin i rozmnażaniem. Na zdjęciach najlepiej widać różnicę jak rosną. Bardzo ładne roślinki
Powiedz mi jak rozmnażasz berberysa, bo widziałam że ci się udało. Bo ja w sierpniu (może było za gorąco?) przycinałam swoje i to co ucięłam powsadzałam ukorzeniacz i do ziemi. I wszystko mi usłchło.
Dziekuję za odwiedziny
No u mnie inspiracji ogrodowych raczej nie znajdziesz na razie jedynie rozmnażanie i dzielenie roślinek i te z powodzeniem i te bez powodzenia,
Jak na razie najlepiej rozmnaża się :
* żurawki- 100% przyjęć
* rozchodniki- 100% przyjęć
* trawy różne - 100% przyjęć
* runianka - 100% przyjęć
* bukszpany - 70-80% przyjęć
* hrotensje z sadzonek zielnych - 5 sadzonek 5 rośnie
* hotri limka z patyczków od ani - totalna porażka 0 przyjęć
* horti anabelle - z odrostków korzeniowych i patyczków - 80% przyjęć,
* szczepione buki - gigantyczna porażka - buki zdechły
* z nasion jedyne co wykiełkowało to firletka kwiecista biała ,
tak że z nasion chyba rezygnuję wolę sadzonki i dzielenie