Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaska 11:31, 23 kwi 2013

A to hosty juz wystawiają noski znad ziemi ,

A to kupiona w biedronce

będzie u mnie hostowo bukszpanowo na balkonie, gdyż to północna strona jest i cień przez cały dzień.
Joaska 11:36, 23 kwi 2013

Wzdłuż donic posadziłam lawendę, miałam nic do gruntu nie sadzić, ale to nawet ze względów praktycznych będzie wygodne, przy koszeniu trawy, no i ten zapach lawendy ......

Juz było późno jak skończyłam wczoraj układać, więc mam tylko kilka fotek moich skrzyń:

To moje wczorajsze doniczkowanie:

Joaska 11:38, 23 kwi 2013

Żurawki są na prawdę nie zmordowane!

To by było na razie tyle, na chwilę obecną nie mam już ani doniczek ani ziemi, ani roślinek do posadzenia, muszę pojechac w teren i do babci żeby znowu mieć co robić w "ogrodzie"
ka1sia 11:39, 23 kwi 2013

jak w najlepszej szkółce
Joaska 11:50, 23 kwi 2013

Madzioskoczek napisał(a)
Super !!!!

Zanim będziesz się wprowadzać do domu, to roślin będziesz już miała tyle że ho ho

Ja jestem trochę podłamana po zimie. O ile hosty wszystkie pięknie przezimowały to żurawki mało która, a trawy to już zupełnie lipa. No chyba że jeszcze na nie nie czas. Ale i tak jest mi smutno

Madzia myślę że daj im czas, żurawki odbija podetnij je i podlej bioumusme,
Paczkę szykuje dla ciebie ale dopiero na przyszły tydzień, w tym poprostu nie dam ra\dy.
Joaska 11:54, 23 kwi 2013

ka1sia napisał(a)
Joasiu, ja jestem przekonana, że dasz radę, tak fachowo to tego podeszłaś, że nie może się nie udać a Twoja kolekcja juz imponująca
Pamiętasz te trawki, ktore kupowalysmy chyba jednocześnie u tego chłopaka z Pulaw jesienią, u mnie wszystkie juz ruszyły

No zobaczymy jak kolekcja przetrwa kolejną zimę
A trawki, owszem że pamiętam
wczoraj własnie je dzieliłam,
z tego co mi sie wydaje to miskanty ładnie przezimowały (ten czerwony też) (ciemno już było jak dzieliłam)
ale chyba poległa u mnie rozplenica red button - chyba za mokro miała i ja za późno wykopałam u babci, nie dała mi sie podzielić i te suche obciete kłykcie odpadły same jak tylko pociągnęłam, no cóż czas pokaże.\
Apropos tego chłopaka, to on na prwde ma super te trawy, dostarcza część roślin do Bilczy, ale tam ci właściciele nie za bardzo chca trawy - a szkoda,
tak czy inaczej jesienia na pewno go zaatakuję po kolejne trawy
Joaska 11:55, 23 kwi 2013

ka1sia napisał(a)
jak w najlepszej szkółce

Do szkółki to jeszcze trochę brakuje - ale staram się

Co myślisz żebym pomiędzy lawendę dopóki nie zacznie się rozrastać powasadzać bratki???? tak dla koloru?
kitek81 13:00, 26 kwi 2013

też miałam skojarzenie, jak oglądałam zdjęcia roślinek, że u Ciebie, jak w szkółce
ale masz już tego pięknie
Joaska 15:16, 26 kwi 2013

Kasiu mam nadzieję że togo wszystkiego nie zmarnuję.
Jak na razie cały czas doniczki dorabiam, znalazłam zakamuflowane u babci w schowki
więc zapowiada sie pracowity weekend, jeszcze w planach prace nad meblami , malowanie itp itd.
AniaDS 22:30, 27 kwi 2013

Ojojoj, ale się dzieje .
Lawenda powinna szybko się ładna zrobić, nie sadziłabym tam już bratków .
Fajnie to wygląda .