Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku II

W moim małym ogródeczku II

Dorota321 12:59, 02 maj 2026

Kordina napisał(a)
Dorotka-modelka znowu w jakimś cudnym sweterku się prezentuje
Ale to wejście-portal cudny, uwielbiam takie, gdziekolwiek jestem też robię im zdjęcia
Bożenko, ja Szydłów bardzo lubię, to moje dzieciństwo i samodzielne odkrywanie ruin, zapadlisk, dziur, murów, jaskiń, nawet na zabytkowej bramie byłam raz, ale pamiętam, że się bałam. Zwracam uwagę na piękne , stare rzeczy, one są nie do podrobienia. W Szydłowie dużo jest takich perełek. Mam kolejne wydziergane swetry, ale nie obfotografowane.

Dorota321 13:06, 02 maj 2026

ajka napisał(a)

Dorota pamiętasz może co to za donice te szare na rojniki (sklep, firma)? Szukam czegoś w tym stylu od dłuższego czasu.
Te szare misy ,, łódkowe,, są z blachy ocynkowanej. Ja je kupiłam na giełdzie staroci w Sandomierzu już dawno. Nie ma na nich żadnego napisu.

Dorota321 13:21, 02 maj 2026

ewsyg napisał(a)
Dorotko, bardzo ładny sweterek. W Twoich rejonach jest dużo ciepłej., widać to po roślinach, bardzo dużo ich kwitnie. Pięknie masz i kolorowo.
Ewo piach szybciej się nagrzewa, to i rośliny szybciej startują.
Kolejny sweter skończony, tył to lustrzane odbicie przodu. Dobry skład 80% mohair i 20% jedwab.

Dorota321 13:36, 02 maj 2026

Margo2 napisał(a)
Jak już będziesz mogła odezwij sie daj znać jak się czujesz.
U mnie wynik nie wyszedł taki zły.
Także trzymam kciuki za Ciebie.
Nie moge nie wspomnieć Twoich kompozycji.
Są niesamowite.
Próbowałam posadzić rojniki w doniczkach, ale słabo przetrwały zimę, mimo, że stały pod dachem
Dziękuję za pamięć i wsparcie. Niestety u mnie jest gorzej niż zakładano. Już byłam na sali operacyjnej, stres nieziemski. Tam lekarz sprawdził moje węzły chłonne głowicą, która jest na sali operacyjnej i było źle. Jeśli by usunął wtedy oba guzy i wszystkie węzły chłonne mogłabym mieć problemy z prawą ręką. Stwierdził, że byłabym okaleczona. Zaproponował najpierw chemię, a później dopiero operacja. Muszę powtórzyć trzy biopsje, usg, rezonans i badania krwi. To wszystko strasznie długo trwa, ale ostatnie badanie mam 14V. Na dodatek przyplątało mi się kolejne choróbsko i muszę łykać dodatkowych 5 tabletek. Wyścig z czasem i walka o sprawność trwa.
Dobrze, że chociaż u Ciebie wynik nie jest zły
W zimie też co jakiś czas trzeba rojniki podlać jak nie ma mrozu. Podlej je teraz z jakąś gnojówką, albo z innym nawozem.

Dorota321 13:41, 02 maj 2026

Joku napisał(a)
No właśnie, pamiętam że pisałaś o 24-25.04.
opisałam o moich zdrowotnych perypetiach w poście wyżej. Dziękuję za pamięć

Dorota321 13:48, 02 maj 2026

anabuko1 napisał(a)

No bajecznie ta kolorowa wiosna wygląda.
Tulipanowe kolorowe szaleństwo zachwyca.
Fajnie pogrupowalas kolorami pierwiosnki. Jak mi się rozrosną vtez tam zrobię.
Drzewek nie wyrzucam. Nie wiem czy odbija. Bardzo mi szkoda grujecznika.

W ogrodach majowych szaleją tulipany, u mnie już żonkile kończą kwitnienie powoli. Pierwiosnki pięknie przyrastają i kwitną, uwielbiam je. U mnie te ostatnie przymrozki zmroziły pąki glicynii. Zapowiadała się cudownie, miała bardzo dużo pączków. Teraz wygląda jak kupka nieszczęścia.

Dorota321 14:01, 02 maj 2026

Wafel napisał(a)
Wiosna u ciebie to bogactwo kolorów i odmian, no i sweterków Na zdjęciach bije od ciebie bardzo pozytywna energia, wszystkiego dobrego!
Dziękuję za wsparcie, ja staram się podchodzić z pozytywnym nastawieniem do problemu, tym bardziej jak nie mam na coś wpływu. Za miłe słowa ślicznie dziękuję. Kolejny sweterek na ,, koło domu,,

Dorota321 14:05, 02 maj 2026

sylwia_slomczewska napisał(a)
Niesamowite połączenie pierwiosnków z tulipanami
Dziękuję Sylwio, starałam się, żeby wczesna wiosna ładnie wyglądała przed domem.

Dorota321 14:14, 02 maj 2026

mirkaka napisał(a)
Masz chyba najbardziej kolorowy ogród na O
Mam nadzieję że wszystko poszło dobrze, wracaj do zdrowia,
Mirko nic nie poszło do przodu, a wręcz cofnęłam się z leczeniem. Opisałam co zaszło w odpowiedzi do Margo2 powyżej.
W ogrodzie maj wygląda pięknie, trochę przymrozki poniszczyły rośliny, ale najbardziej ubolewam nad glicynią, bo zapowiadała się rewelacyjnie.

Dorota321 14:22, 02 maj 2026

Gosialuk napisał(a)
Też zaglądam i czekam na wieści.

Dziękuję za pamięć i wsparcie. Niestety u mnie jest gorzej niż zakładano. Już byłam na sali operacyjnej, stres nieziemski. Tam lekarz sprawdził moje węzły chłonne głowicą, która jest na sali operacyjnej i było źle. Jeśli by usunął wtedy oba guzy i wszystkie węzły chłonne mogłabym mieć problemy z prawą ręką. Stwierdził, że byłabym okaleczona. Zaproponował najpierw chemię, a później dopiero operacja. Muszę powtórzyć trzy biopsje, usg, rezonans i badania krwi. To wszystko strasznie długo trwa, ale ostatnie badanie mam 14V. Na dodatek przyplątało mi się kolejne choróbsko i muszę łykać dodatkowych 5 tabletek. Wyścig z czasem i walka o sprawność trwa.