Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku II

W moim małym ogródeczku II

Dorota321 20:06, 14 kwi 2026

anabuko1 napisał(a)

Dorotko dziękuję za informacje.
Dekoracje jak zawsze perfekcyjne. Brawo Dorotko .
Wiosna nam się rozkręca. Fajnie, tylko zimno się zrobiło.
U ciebie też ?
U nas dziś było trochę cieplej, ale przymrozek narobił szkód. Magnolia ma przemarznięte kwiaty, drzewa owocowe też nie wyglądają dobrze. Wiatr się rozpanoszył i nie chce odpuścić. W ogrodzie widać już wiosnę, ale trawnik nadal kiepski po zimie. Potrzebny deszcz. W naszym rejonie hortensje po zimie są wyjątkowo słabe, nie tylko u mnie. Rzadko się zdarza, żeby hortensje bukietowe odchorowywały zimę, ale ta zima chyba im zaszkodziła. Anabelki mają się dobrze. A jak w Waszym regionie Aniu poradziły sobie bukietówki?

Joku 20:55, 14 kwi 2026

Pogodowo w moich okolicach podobnie, do przedwczoraj były przymrozki. Deszczu też brakuje. Dzisiaj spadło parę kropel, nawet porządnie nie zwilżyło ziemi. Strasznie trudna ta wiosna.

Masz ładne podpory do roślin i kolorowo na rabatach. Tulipany już u ciebie kwitną.
ewsyg 22:34, 14 kwi 2026

Dorotko, bardzo mnie zasmuciłaś, oczywiście trzymam kciuki, żeby operacja się udała i reszta leczenia przebiegła podobnie.
Ewa777 10:24, 15 kwi 2026

Ja mam młodą anabelkę i jak na razie nie widzę znaków życia. Piszesz, że u Ciebie już rośnie, więc nie wiem, czy moja nie padła. W ubiegłym roku posadziłam również młode hortensje dębowe i też na razie nie dają znaków życia.
Deszczu u nas również brakuje.
anabuko1 16:17, 16 kwi 2026

Dorota321 napisał(a)
U nas dziś było trochę cieplej, ale przymrozek narobił szkód. Magnolia ma przemarznięte kwiaty, drzewa owocowe też nie wyglądają dobrze. Wiatr się rozpanoszył i nie chce odpuścić. W ogrodzie widać już wiosnę, ale trawnik nadal kiepski po zimie. Potrzebny deszcz. W naszym rejonie hortensje po zimie są wyjątkowo słabe, nie tylko u mnie. Rzadko się zdarza, żeby hortensje bukietowe odchorowywały zimę, ale ta zima chyba im zaszkodziła. Anabelki mają się dobrze. A jak w Waszym regionie Aniu poradziły sobie bukietówki?

Moje bukietowki i Anabelki mają się dobrze. Anabelki nawet na jesieni były przesadzane i wszystko jest ok. Na razie debolistna się opóźnia.
Ale koln jeden i grujecznik od zimy ucierpiały.

Alez ty masz kolorów nade. Tych cebulowych mnóstwo i efekt fantastyczny.
Nic ci cebul nie podzera ?
U mnie niestety przepadają, na jesieni coś dokupie u tak jest jak jest.

Alija 22:04, 16 kwi 2026

Dorotko, ależ kolorowo w ogrodzie, mnóstwo kwiatów, wiosna szybko się u Ciebie rozkręciła, jest pięknie. U nas też brakuje deszczu, rabaty przed domem już podlewałam, bo strasznie sucho, w części nad stawem jest jeszcze nieźle.
Podziwiam ozdoby, wypieki i sweterki, jesteś niesamowita.
Dorotko, mocno, bardzo mocno trzymam kciuki.❤️
Gosialuk 10:20, 17 kwi 2026

U Ciebie w ogóle nie widać pustego miejsca na rabatach, a kwitnąco masz cały rok.
Ja też trzymam kciuki i ślę dobre myśli.
Dorota321 19:42, 19 kwi 2026

Joku napisał(a)
Pogodowo w moich okolicach podobnie, do przedwczoraj były przymrozki. Deszczu też brakuje. Dzisiaj spadło parę kropel, nawet porządnie nie zwilżyło ziemi. Strasznie trudna ta wiosna.

Masz ładne podpory do roślin i kolorowo na rabatach. Tulipany już u ciebie kwitną.
Ja już od dłuższego czasu podlewam rabaty, ale nie wyrabiam z wodą. Dziś niedziela z taką piękną pogodą, cały dzień spędziliśmy w ogrodzie. Pojawiają się różne zapachy z kwitnących kwiatów, ptaki latają nam nad głowami, nic sobie nie robiąc z naszej obecności. Podpory mam solidne, spawane, teraz je jeszcze widać, ale jak rośliny podrosną, to je częściowo zasłonią.

Dorota321 19:48, 19 kwi 2026

ewsyg napisał(a)
Dorotko, bardzo mnie zasmuciłaś, oczywiście trzymam kciuki, żeby operacja się udała i reszta leczenia przebiegła podobnie.
Dziękuję za słowa wsparcia, ja już się niecierpliwię, chcę mieć to już za sobą. W czerwcu mamy wesele syna, chciałabym być w jako takiej formie.

Dorota321 20:00, 19 kwi 2026

Ewa777 napisał(a)
Ja mam młodą anabelkę i jak na razie nie widzę znaków życia. Piszesz, że u Ciebie już rośnie, więc nie wiem, czy moja nie padła. W ubiegłym roku posadziłam również młode hortensje dębowe i też na razie nie dają znaków życia.
Deszczu u nas również brakuje.
Ewo robię przegląd hortensji co kilka dni i niektóre ledwo żyją, mam nadzieję, że się jeszcze zawezmą. Anabelki u mnie wszystkie żyją, ładnie już wystartowały. Od kilku dni podlewam ogród podlewaczkami, bo mieszam wodę z kurzeńcem. Czekam do wieczora i wtedy smrodzę
DLA TYCH CO MNOŻĄ HORTENSJE I INNE ROŚLINY. Domowy ukorzeniacz robię z pociętej, świeżo uciętej gałązki wierzby. Zalewam to wodą i po kilku dniach podlewam rośliny do ukorzenienia.