Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Sebek 22:12, 26 maj 2011

Ale się dzieje u Ciebie Sylwuś. Gratuluję przecudnej rabatki - wykonana świetnie.
Wierzba też wygląda fajnie, ale trzmielina też by była dobra. No i jest o wiele tańsza niż cis na pniu
Takiej przechowalni zazdroszczę - roślin, ale także i donic
Jak będziesz miała nawadnianie to już w ogóle obrośniesz cała roślinami - bo już rosną świetnie. A ze szkodnikami musisz walczyć, bo żal każdej roślinki
Trzymam kciuki za dalsze nasadzenia
Matka 22:13, 26 maj 2011

Sylwia, mam kilka pytań:
1. co robiłaś z trawą od początku sezonu(kurcze, czuję jak po niej chodz,e na bosaka-uwielbiam tak- i nic mi się w stopasy nie wbija i nie kłuje)?
2. za tą rabatką co masz jutro ją w planie obsadzić w tle widzę taki świerczek i przejście-to jakaś inna część ogrodu, kt. nie pokazywałaś?
3. obsypujesz te rabatki korą?
4. a masz może fotki całości ogrodu?bo się jakoś pogubiłam

sorki za błędy ale jedna ręka pisze druga buja Anatola
Syla 22:19, 26 maj 2011

A tutaj w dniu dzisiejszym układałam kamienie dla wyrównania poziomu i wysypywałam żwirek , żeby ten placyk przyzwoicie wyglądał. Jest tam właz do szamba oraz pień gdzie odbywa się rąbanie drewna Prace jeszcze nie dokończone i nadal trwają.

To tyły drewutni ,gdzie również będzie wysypany żwirek. W tym miejscu znajdują się kosze do segregacji śmieci . W nieodległej przyszłości ma powstać trzy komorowy kompostownik drewaniany. Póki co tata robi u siebie jak skończy to przyjdzie do mnie

Matka 22:21, 26 maj 2011

A dopiero teraz widzę, ze to już sąsiada działkano no widzę segregacja śmiecia
hanka_andrus 22:22, 26 maj 2011

Na ostatnim zdjęciu:siódma roślinka nie trzyma linii, czy ja już mam zwidy wieczorne?
Matka 22:23, 26 maj 2011

Sylwia, proponuję zamienić się na ogrodynie odmawiaj-proszę!przecudnieeeeeeeeeee masz
hanka_andrus 22:24, 26 maj 2011

Syluś, wybacz żart!Pięknie jest,tak porządnie,że aż strach!Dlatego u mnie daleko do perfekcji,żebym się nie bała po ogrodzie krzywo chodzić.
Sebek 22:25, 26 maj 2011

A wiesz, że też będę mieć kompostownik
Jak zrobią robotnicy płot sąsiadowi deski pójdą właśnie na ten szczytny cel. Właściwie jakbym miał od początku wiosny to już byłby pełny - zapewniam
Syla 22:29, 26 maj 2011

Wykopałam dzisiaj wielgachne dziurska pod cisy na pniu oraz różaneczniki

A w tym miejscu dosztukuję trawę z miejsca z którego będę się jej pozbywać

Matka 22:31, 26 maj 2011

Boziu!!!Sylwia, a co Twój M na te działania?