Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

ela 21:45, 27 maj 2011

Kule z cisa rewelacja Idziesz jak burza
Sebek 21:52, 27 maj 2011

Zastanawia mnie jak te ripostki brzmią - bo chyba sam zacznę stosować
Syla 22:02, 27 maj 2011

Bogda napisał(a)
Superowo, jak zawsze zresztąTy to masz siłę!wczoraj się napatrzyłam u Ciebie t i dzisiaj mi łatwiej bylo rwać tą darńinspiracjo Ty mojahihi...

A co pod kulami będzie?

Pod kulami ma być docelowo warkocz przeplatany jasnym i ciemnym bukszpanem

Cieszę się okropnie że i u Ciebie prace posuwają się naprzód . Są już widoczne efekty. Super !!!

Tą ściągniętą darń możesz poukładać trawą do dołu gdzieś w cieniu a na przyszły roczek będziesz miała super kompościk!!!
Syla 22:07, 27 maj 2011

Sebek napisał(a)

Bo już Seba czasami ręce opadają. Idziesz na zakupy tak jak Gosia z listą a oni będą wciskać Ci to co mają i plotą farmazony, że aż się słabo robi. Więc czasami mi się coś wymsknie
Matka 22:10, 27 maj 2011

Sylwia, czy jak bym sobie posadziła gdzieś Hakuro wierzbę, ale jako krzaczek i bym ja przycinała krótko żeby utzrymać kształt kulki to jak długo będzie ładna, czyli czy się nie zestarzeje szybko i zawsze będzie taka ładna?
Sebek 22:13, 27 maj 2011

Syla napisał(a)

Bo już Seba czasami ręce opadają. Idziesz na zakupy tak jak Gosia z listą a oni będą wciskać Ci to co mają i plotą farmazony, że aż się słabo robi. Więc czasami mi się coś wymsknie

No ale co!?!?!?

Rabata z cisami przepiękna. Już jest pięknie, za chwilę będzie jak w niebie
Dziś też sobie kupiłem literaturkę - czerwcowy "mój piękny ogród"
Sebek 22:16, 27 maj 2011

Bogda napisał(a)
Sylwia, czy jak bym sobie posadziła gdzieś Hakuro wierzbę, ale jako krzaczek i bym ja przycinała krótko żeby utzrymać kształt kulki to jak długo będzie ładna, czyli czy się nie zestarzeje szybko i zawsze będzie taka ładna?

Chodzi Ci o to, żeby pienna nie była?
Bo w Goczałkowicach widzieliśmy takie no i mnie bardzo zauroczyły
A dziś plewiąc rabaty zauważyłem jakieś listki w korze. Okazało się, że ciachając moją wierzbę pozostało kilka gałązek. No i nie wiem jakim cudem się ukorzeniły. wykopałem je i będę miał sadzonki. Od razu pomyślałem o kulkach
Matka 22:19, 27 maj 2011

Tak, o takie krzaczki mi chodzi. Nacielam sobie zima patyki i powtykalam w ziemię(piasek raczej)mając nadzieję właśnie na takie niskie kulki z krzaczka ale one jak zahipnotyzowane w tym piasku siedzą
No to masz farta, Sebek-juz masz sadzoneczki Hakurowe
Syla 22:21, 27 maj 2011

Bogda napisał(a)

Czy to będzie wierzba szczepiona czy w postaci krzewu , jeśli tylko będziesz o to dbała to będzie ładnie rosła. U mnie wiecznie jest problem z mszycami na wierzbie. Ona pierwsza zapoczątkowuje. Już jej u siebie zrobiłam postrzyżyny i nie wygląda ciekawie bo straciła kolorowe listki.
Sebek 22:22, 27 maj 2011

No właśnie, tylko nie wiem czy ich nie załatwiłem, bo im te gałązki długie poobcinałem. Ciekawe czy będą żyć