Sylwia, czy jak bym sobie posadziła gdzieś Hakuro wierzbę, ale jako krzaczek i bym ja przycinała krótko żeby utzrymać kształt kulki to jak długo będzie ładna, czyli czy się nie zestarzeje szybko i zawsze będzie taka ładna?
Już jej u siebie zrobiłam postrzyżyny i nie wygląda ciekawie bo straciła kolorowe listki.
One tak szybko rosną, że za dwa tygodnie znów będzie bialutka. A może szybciej?
Tak , tak , wiem ale mszycę mam również na Rh . Muszę zrobić opryski . Na bukszpanach również. Mam również przędziorka na świerkach . A tu zaczęło padać i muszę poczekać .
Sylwia, czy jak bym sobie posadziła gdzieś Hakuro wierzbę, ale jako krzaczek i bym ja przycinała krótko żeby utzrymać kształt kulki to jak długo będzie ładna, czyli czy się nie zestarzeje szybko i zawsze będzie taka ładna?
Chodzi Ci o to, żeby pienna nie była?
Bo w Goczałkowicach widzieliśmy takie no i mnie bardzo zauroczyły
A dziś plewiąc rabaty zauważyłem jakieś listki w korze. Okazało się, że ciachając moją wierzbę pozostało kilka gałązek. No i nie wiem jakim cudem się ukorzeniły. wykopałem je i będę miał sadzonki. Od razu pomyślałem o kulkach
Ja mam taką wierzbę od jesieni tamtego roku. Przycinam ją właśnie na kulkę. Robi się ładna gęsta. Widziałam w gazetce z tego miesiąca takie duże kulki z hakuro wyglądały ślicznie. Właściciel ogrodu pisał, że przycina je nawet 3 razy w roku.
Chodzi Ci o to, żeby pienna nie była?
Bo w Goczałkowicach widzieliśmy takie no i mnie bardzo zauroczyły
A dziś plewiąc rabaty zauważyłem jakieś listki w korze. Okazało się, że ciachając moją wierzbę pozostało kilka gałązek. No i nie wiem jakim cudem się ukorzeniły. wykopałem je i będę miał sadzonki. Od razu pomyślałem o kulkach
Ja mam taką wierzbę od jesieni tamtego roku. Przycinam ją właśnie na kulkę. Robi się ładna gęsta. Widziałam w gazetce z tego miesiąca takie duże kulki z hakuro wyglądały ślicznie. Właściciel ogrodu pisał, że przycina je nawet 3 razy w roku.
Jak swoje zasadziłem w maju zeszłego orku to ciąłem z co najmniej 3 razy. w tym pewnie będę z 5 - jedno mam już na sobą
Ja swoją jedyną wierzbę cięłam wczesną wiosną bardzo drastycznie, poczym pięknie wypuściła młode listki. Natomiast w momencie przesadzania zauważyłam poskręcane listki i pełno mszyc. No to ciachnęłam i może wypuści następne