Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

zbigniew_gazda 08:47, 01 cze 2011

inya napisał(a)
chwasty - mendy, zawsze mają przewagę liczebną Ale Ty masz przewagę w inteligencji, sprycie i urodzie ;P o!

100 % racji.
Ana 09:31, 01 cze 2011

Ha!! Jak widzisz chwasty nie mają z Tobą szans A ja idę dzis wyzbierac skrzyp na opryski
monteverde 11:24, 01 cze 2011

poradzisz sobie Sylwio z chwastami, miłego dnia)
justi 12:01, 01 cze 2011

Zaglądam do Ciebie Sylwio często z wielką przyjemnością. Ogród prześliczny, wkład pracy ogromny... po prostu szacun
Matka 13:24, 01 cze 2011

Sylwia, a gdzie u Ciebie te chwasty????????????????????????chyba w koszmarach nocnych
Syla 15:31, 01 cze 2011

Dziękuję za miłe słowa . Taka grupa wsparcia to MAJĄTEK.

Bogusiu - zaraz Ci pokażę moje wcześniej wykrojone a teraz zarośnięte rabaty. Miały w tym tygoniu być opryski ale pogoda nie dopisze . Będą w następnym
zbigniew_gazda 15:45, 01 cze 2011

Sylwio i wszyscy forumowicze. Ja też na temat chwastów. Swoje utworzone rabatki przekopałem w miarę dokładnie usunąłem korzenie . Ale obserwuję że pojawia się trawa i chwasty które na bieżąco usuwam. Nie daję jeszcze kory - bo co zrobić jak pod spodem dalej będzie buszować trawa ? Słyszałem również taką opinię że w naszych południowych rejonach rodzaj ziemi sprzyja bardzo odrastaniu chwastów , natomiast w innych rejonach kraju gdzie jest więcej piachu nie ma tego problemu. Podawano mi przykład że u nas ziemniaki trzeba plewić przynajmniej 2 razy , natomiast na północy wystarczy jedno oplewienie i jest spokój. Jaka jest Wasza opinia ?
hanka_andrus 19:09, 01 cze 2011

Jedno oplewienie?Mit i bajki! Też trzeba na okrągło plewić.Fakt najwięcej tego badziewia jest teraz,bo potem rośliny zacieniają i chwasty z dobrze odżywionymi kwiatkami nie konkurują tak mocno.
Ale i jesienią trzeba plewić.Chyba ,że łubin zasiejesz i chwastów w nim nie widzisz.
Jest dużo nieużytków koło naszych ogrodów,a tam trawy się rozsiewają z wiatrem i wschodzą u nas.
Trzeba trzymać rękę na pulsie.
jotka 19:18, 01 cze 2011

zbigniew_gazda napisał(a)
Sylwio i wszyscy forumowicze. Ja też na temat chwastów. Swoje utworzone rabatki przekopałem w miarę dokładnie usunąłem korzenie . Ale obserwuję że pojawia się trawa i chwasty które na bieżąco usuwam. Nie daję jeszcze kory - bo co zrobić jak pod spodem dalej będzie buszować trawa ? Słyszałem również taką opinię że w naszych południowych rejonach rodzaj ziemi sprzyja bardzo odrastaniu chwastów , natomiast w innych rejonach kraju gdzie jest więcej piachu nie ma tego problemu. Podawano mi przykład że u nas ziemniaki trzeba plewić przynajmniej 2 razy , natomiast na północy wystarczy jedno oplewienie i jest spokój. Jaka jest Wasza opinia ?

Ja z północnego zachodu a chwastów mam, że ho ho
Chwastów nie ma tam gdzie licha ziemia, a tam gdzie podlewamy,zruszamy ziemię, nawozimy .... szkoda słów
Ale do boju i damy radę zwyciężyć
Ana 19:28, 01 cze 2011

U mnie podobnie - i z tego samego rejonu jestem co Jola
teraz jeszcze zrywam agrowłókninę wszędzie więc spodziewam się inwazji intruzów