Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

ana_art 09:32, 29 wrz 2011

i ten kolor będzie zdecydowanie lepszy, według mnie oczywiście
BEATA_S 09:37, 29 wrz 2011

Syla napisał(a)

Mnie również do końca to nie leży dlatego napisałam , że eksperymentuję ..... Brałam pod uwagę również inny kolor ...... może ten co mam na ogrodzeniu ???? jak myślicie ??? Beata i Ania ???
A ja nie odbieram tego jako przykrość ... no co Wy

ściągam biały żwirek z rabaty z bonsaiem i tak go koniecznie chcę gdzieś upchać .... rany jak ja nie lubię się z niczym rozstawać .....tragedia ....

Ja myślę, że może być żwirek ale nie aż taki kontrastowy. Spróbuj z tym w kolorze ogrodzenia, albo tak jak sugerowała Ania, dodaj kilka jaśniejszych roślin.
A powiedz mi na czym będziesz tachać ten kamień. Pytam, bo mnie niebawem czeka podobna akcja
Danusia kiedyś pisała o metalowych rurkach i blacie , a jakie Ty wybrałaś rozwiązanie?

Dodatkowe roślinki napewno nie .... za duży tłok .... zobaczymy za rok pomyślę przez zimę .....
Popatrz na ten kolorek ....

A ja będę tachać żwirek na taczce .... a jak będzie za ciężkie to będę ręcoma przesypywać ..... Jakoś muszę ....

Ten chyba będzie lepszy wg mnie, podobny kolorem do kostki?
Sylwia, ja pytałam czym przewieziesz ten kamień a nie żwirek. Żwirek to pestka
BEATA_S 09:37, 29 wrz 2011

Aniu- pisałyśmy chyba jednocześnie
Gardenarium 09:54, 29 wrz 2011

Syla napisał(a)

Wał żurawek jest skuteczną "zaporą" dla żwirku.

Tak Danusiu, żurawki tworzą gęsty żywopłocik , natomiast myślałam nad ekobordem w przypadku kiedy poszerzę pas białego żwirku a że jest tam delikatny spadek myślę, że będzie wówczas przydatny ...

Tak, w tym przypadku przyda się.

Instagram Ogrodowiska
Syla 09:57, 29 wrz 2011

Beatko - zobaczymy czy damy radę we trójkę .... a jak nie to będziemy myśleć ....
Gardenarium 09:58, 29 wrz 2011

BEATA_S napisał(a)

Mnie również do końca to nie leży dlatego napisałam , że eksperymentuję ..... Brałam pod uwagę również inny kolor ...... może ten co mam na ogrodzeniu ???? jak myślicie ??? Beata i Ania ???
A ja nie odbieram tego jako przykrość ... no co Wy

ściągam biały żwirek z rabaty z bonsaiem i tak go koniecznie chcę gdzieś upchać .... rany jak ja nie lubię się z niczym rozstawać .....tragedia ....

Ja myślę, że może być żwirek ale nie aż taki kontrastowy. Spróbuj z tym w kolorze ogrodzenia, albo tak jak sugerowała Ania, dodaj kilka jaśniejszych roślin.
A powiedz mi na czym będziesz tachać ten kamień. Pytam, bo mnie niebawem czeka podobna akcja
Danusia kiedyś pisała o metalowych rurkach i blacie , a jakie Ty wybrałaś rozwiązanie?

Dwie grube rury, blat kuchenny albo inna płyta ale mocna, i łom do podważania plus kamień. I robi się.
Spadnie, gdzie tylko zażadasz Grunt to mieć pomyślunek a nie nadźwigać się

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 09:59, 29 wrz 2011

Nawet kobieta by to sama zrobiła tylko nalata się z tymi rurkami Dwie osoby to już lepiej.

Taki sposób pokazywałam w ogrodzie gdzie robiliśmy staw w listopadzie (jest w realizacjach). i archiwalnych odcinkach Mai w ogrodzie.

Instagram Ogrodowiska
hanka_andrus 10:02, 29 wrz 2011

Jak macie podstawki do kwiatów na kółkach ....można użyć.
Syla 10:14, 29 wrz 2011

Dzięki za propozycje .... na szczęście kamień będzie spoczywał dosłownie dwa kroki od tego miejsca gdzie obiecnie oczekuje
Gardenarium 10:18, 29 wrz 2011

No to podaważaj i będzie się przemieszczał

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies