Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Gardenarium 08:29, 29 wrz 2011

Wał żurawek jest skuteczną "zaporą" dla żwirku.

Instagram Ogrodowiska
Syla 08:31, 29 wrz 2011

Agnieszka napisał(a)
Sylwia, ze żwirkiem rzeczywiście lepiej. Trochę się dziwiłam jak sadziłaś w to miejsce takie ciemne żurawki. Ja pewnie wzięłabym jaśniejsze. Ale żwirek i tak pięknie wygląda .

Aga one były intensywnie czerwone , stanowisko mają właściwe do opisu a przebarwiły się na zielono - bordowo .... A teraz to już nic nie zrobię ..... Na wiosnę berberysy na tej rabacie wybarwiają się na jasno-zielono i "Maria" na zółto, wówczas jest ok .... Tylko ta jesień Ale tam .... jak słońce zaświeci jest ok
Syla 08:39, 29 wrz 2011

gardenarium napisał(a)
Wał żurawek jest skuteczną "zaporą" dla żwirku.

Tak Danusiu, żurawki tworzą gęsty żywopłocik , natomiast myślałam nad ekobordem w przypadku kiedy poszerzę pas białego żwirku a że jest tam delikatny spadek myślę, że będzie wówczas przydatny ...
popcorn 08:51, 29 wrz 2011

Syla napisał(a)

Wiem , że drogo ale nie mam gdzie tego składować jeśli chodzi o korę kupowaną luzem. Z drugiej strony nie przypuszczałam , że tyle uda mi się w tym roku zrealizować nasadzeń . Facet początkiem sezonu proponował mi tę samą korę za 6 zł z przywozem na miejsce za zamówienie w ilości min 200 worków ..... no ale .....Plan nasadzeń początkiem sezonu dotyczył tylko jednej rabaty , a tu ....

witaj Sylwio, wczoraj nie zaglądałam, a teraz musiałam sie nieźle naszukać Twojej odpowiedzi- praca w Twoim ogrodzie wre, duże zmiany, robi sie coraz piękniej!
W przyszłym sezonie będziesz głównie siedziala na tej ławeczce podziwiając efekty

pozdrawiam serdecznie,
Karolina
Syla 08:56, 29 wrz 2011

Tak wygląda rabata oświetlona o 8.00 rano ..... dramatu nie ma ale zawsze może być lepiej .... popracuję nad tym w zimie .....

Joanka 08:58, 29 wrz 2011

Nie jest źle kochana
Syla 09:02, 29 wrz 2011

Przywieźli kamyczek .... już pokazuję co to takiego zakupiłam ......

granit różowy....

sjenit....

ana_art 09:03, 29 wrz 2011

Sylwia zastąpiłabym ten żwirek jakąś roślinką kontrastową do tej żurawki, chociażby paskiem trzmieliny inną żurawką. Nie wiem ale jakoś ten żwirek tam zgrzyta, może gdybyś dała ekobord wówczas byłaby równa linia, bez jest taka 'rozmyta' i wyglada jakby ktoś przeszedł i mu się żwirku trochę wysypało,a to nie pasuje do Twoich perfekcyjnych rabatek...
Syla 09:04, 29 wrz 2011

a i jeszcze takie coś ....

Syla 09:05, 29 wrz 2011

ana_art napisał(a)
Sylwia zastąpiłabym ten żwirek jakąś roślinką kontrastową do tej żurawki, chociażby paskiem trzmieliny inną żurawką. Nie wiem ale jakoś ten żwirek tam zgrzyta, może gdybyś dała ekobord wówczas byłaby równa linia, bez jest taka 'rozmyta' i wyglada jakby ktoś przeszedł i mu się żwirku trochę wysypało,a to nie pasuje do Twoich perfekcyjnych rabatek...

Zapewniam Cię , że linia jest równa ....