Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Matka 20:52, 22 kwi 2012

Się przywitać tylko wpadłam
Syla 20:58, 22 kwi 2012

monteverde napisał(a)

[Witaj Sonka ... mój ogród to jeszcze ciągle plac zabaw ..... Tu wsadzam , tam wysadzam i przesadzam ...... ale dziękuję bardzo .... Kiedyś ta wędrówka roślin na pewno się zakończy ..... Ale kiedy usiądę na tarasiuku i popatrzę na skończony temat , pozostanie mi tylko pielęgnacja i zachwyty ..... To chcę osiągnąć u siebie ..... Ale najpierw muszę powalczyć o zdrowie i piękny wygląd tego co mam już posadzone .... Pozdrawiam cieplutko

Jak już usiądziesz na tym tarasie, to Twoje sokole oko wypatrzy natychmiast coś do przycięcia, wycięcia, wyrwania, spryskania, itp, itd. Więc pogódź się z tym już teraz, że to jest po prostu niemożliwe.

Dlatego napisałam , że zostanie pielęgnacja i zachwyty No i od czasu do czasu smutek , że coś padnie i muszę wymienić ..... Ale to już nie to samo jak zwożenie wielkich donic z roślinami , kombinowanie jak załatwić transport.... Przygotowanie samej gleby pod nasadzenia , tachanie tego na taczce tam i z powrotem . Dźwiganie worów z ziemią , to jest ogromny wysiłek fizyczny a wiem bo robię to sama i wiem , że to kiedyś się skończy..... To właśnie miałam na myśli

Sylwia ale Ty to lubisz, bo bez tego nie byłoby takich efektów a potem znajdziesz coś innego

Ja to kocham Aniu czasami mam dość ale szybko ładuję bateryjki ..... i nawet w niedzielę biorę sobie krzesełko i po cichutku coś tam sobie szperam w krzaczkach albo zbieram chwaściki ale to dla relaksu .... Dzisiaj sobie nawet z kawką posiedziałam na huśtawce

Aaaa kupiłam sobie fajowy opryskiwacz 20l na kółkach , żeby nie dźwigać a jutro M obiecał że nabędzie taczkę i zacznie się ....już się nie mogę doczekać .....
Syla 20:59, 22 kwi 2012

Bogda napisał(a)
Się przywitać tylko wpadłam

Witaj Bogdzia
Syla 21:44, 22 kwi 2012

popcarol napisał(a)
Sylwio ja prawie skończyłam urządzanie ogródka... w sobotę usiadłam i stwierdziłam że w sumie główna robota już za mną. A teraz sobie będę wymyślać nowe zadania... właśnie żadnych spektakularnych zakupów, nowych nasadzeń... dziwnie tak usiąść i stwierdzić że nic nie ma do zrobienia jutro, pojutrze, jak tylko znowu wydrę trochę czasu...
Wiadomo pielenie zostaje - chwasty nie odpuszczają. Ale dziwne toto U Ciebie jak skończysz będzie gorzej, bo więcej robisz, większa działka, szybciej - od razu. Ale po wszystkim będziesz podziwiać i się relaksować
pozdrawiam!

No to czekam z niecierpliwością na te ostatnie Twoje słowa u siebie ... pozdrówka
anna_studio 23:14, 22 kwi 2012

Syla napisał(a)

...nowej aranżacji zewnętrznej domu...
zmieniasz elewację ?!

Tak, tak będziedzie bardziej nowocześnie

O rany !!! Ostatnio u Ciebie mi szczęka opadła...
Co teraz mi opadnie......???
Madzenka 06:29, 23 kwi 2012

Sylwia ja też marzę aby ogród był już gotowy i żeby mieć czas dla relaksu: chwaściki wyrywać, orpyskac sobie coś, przyciąć, posadzić jednoroczne, wykopać tulipany, potem je wkopać, wykopać dalie
Ale takie działania to sama przyjemność. Nijak to sie ma do kopania dziur pod nasadzenia, tachanie worków z ziemia i korą i dźwiganie ciężkich donic. A kręgosłup mówi dość
Ale z czasem bedzie jak u Karoli i tak jak piszesz dużych drzew już nie wykopiesz, co najwyżej żurawki zamienisz na carexy lub odwrotnie
Czego Tobie i wszystkim ogrodowiczanom życzę
Wieloszka 09:39, 23 kwi 2012

an_tre napisał(a)
Sylwia oglądam twoje przymiarki i za każdym razem się zachwycam mówisz, że tak długo będziesz zmieniała nasadzenia aż dojdziesz do momentu: jest ok, ale jak znam życie, zawsze będzie coś nie tak i będziesz udoskonalać obym się myliła

Dobrze, że mój M. tego nie czyta, bo jako wykonawca wszystkich ciężkich robót w ogrodzie, też ma nadzieję, że to się lada moment skończy Nieświadomość jest taka błoga...
popcorn 09:45, 23 kwi 2012

Taak... zawsze bedzie cos nie tak i beda zmiany
Ale dobrze ze jest niedziela, kiedy sasiedzi krzywo patrzą i trochę z musu sie siedzi tylko i odpoczywa
ell 10:56, 23 kwi 2012

Chyba większość z nas do końca życia nie usiądzie spokojnie, bo wiecznie coś można przesadzić przekopać zmienić.
Sobotę pojechałam z Andrzejem na zakończenie festiwalu OFF Plus Camera. Byliśmy godzinę wcześniej, bo chcieliśmy jeszcze przed imprezą spokojnie kawkę wypić. Okazało się, że niestety w operetce nie pomyśleli o kafejce. Cóż staliśmy i podziwialiśmy czerwony dywan, a mi w głowie ciągle kołatało, że w ciągu tej godziny to ja jeszcze bym malwy poprzesadzała i wyplewiła kolejny kawałak rabaty pod płotem.

Usiądziesz Syla dopiero jak Ci się wzrok popsuje i z tarasu nie dojrzysz wychodzącego zielska.
kaisog1 10:58, 23 kwi 2012

No ja wymiękam.... teraz nowa elewacja domu? Kobieto, kiedy Ty masz czas na herbatę?